Comentariile membrilor:

 =  intre nostalgie si amar
simona marcu
[05.Jan.05 19:57]
Sa-ti fie calea lina si vesela, Virgil.Un prieten ce sta la inceput de drum se uita incantat pe ferestra clubului poetilor ratati.
Ne auzim cu bine.Curand.
Cu drag.

 =  cu drag
Raul Huluban
[05.Jan.05 20:04]
aceasta scrisoare ar trebui trimisa pe mail fiecarei persoana care isi face cont, inclusiv mie. cuprinzi tot ce se poate spune intr-o scrisoare de acest gen. daca esti un poet ratat nu pot sa zic, dar in scrisoarea asta am gasit un om minunat si un profet care nu se dezminte,

cu drag,
raul.

 =  Micuța scăpare
Luchi Tenenhaus
[05.Jan.05 20:28]
Oamenii sînt oameni și mulți sînt răi și mici, din păcate Alegeți relațiile cu discernămînt și nu te investi în cele care nu merită.
Maestre, sunt mult, rău și mic, ca atare te rog să pui liniuța la "Alegeți" care se va transforma astfel in "Alege-ți" și va fi in context. În rest, toată stima!

 =  Virgil
Albu Vladimir
[05.Jan.05 20:49]
Virgil... faci un lucru grozav, de suflet, care nu se afla la indemana oricui... pace in suflet prietene.

 =  un popas de bun augur pentru toti...
Sorinel Popa
[05.Jan.05 22:02]
E adevarat, de multe ori popasul pe poezie.ro este o adevarata delectare, dar si faptul ca multi incearca sa se descopere pe ei insisi chiar daca nu dovedesc prea mult talent scriitoricesc e tot un castig, daca nu pentru altii macar pentru ei.

 =  impresionantă scrisoare
Alina Manole
[10.Dec.18 14:27]
Vă rog mai încolo cu fotoliile, Virgil, Simona, Raul, să încap și eu. Țin locuri pentru ieșeni lângă mine. :)

Drum bun, Virgil. Pe noi ne găsești tot aici, în casa noastră din virtual, unde îți vom aștepta oricând poemele.

P.S. Să nu uiți să strângi în bagaje și poezia și poezie.ro.

 =  epistola catre traitori
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Intelept esti acolo unde dai glas esentelor: "viata nu este poezie si poezia nu este viata". Terapie prin poezie, spui, pentru unii. Vindecator cred ca este tot ceea ce vine sa aline. Creatia este o parte din viata. Viața este, spui tu, cruda si imprevizibila. Viata este. Mai departe se adauga, vorba aceea "pe Pamant avem de toate/ si mai bune, si mai rele/Si-a putea, si nu se poate/Si noroi, si stele..."
Epistola este destinata fiecaruia dintr noi, intr-un anume moment de viata.
Drag,
Ela

 =  calatorul si drumul
Claudiu Banu
[02.Oct.05 19:06]
Site-ul de acum imi aminteste de un banc vechi:

Love me or leave me!.....Heeey, where is everybody going?!!

La cariile din zambetele poezie dot ro nu am decat a spune:
Drum bun tie, ei, lui! Drum bun mie!

Daca stau sa ma uit pe pomelnic imi dispare cam orice chef de gluma. (cheevas .............. meb..............ciotlos................. enigma................... oigen .............
........................dobos...................................
................. magister .......................) Golurile le puteti umple fiecare cu zeci de nume/nickuri care v-au spus ceva la un moment dat. Unii au plecat/pleaca sa scoata volume, altii sa scrie in alte locuri, altii sa se regaseasca.... cei mai multi insa fac saltul catre real. Si acolo, in lumea de afara se fac deocamdata diferentele.

Fie ca ele sa fie line pentru tine Virgil.

 =  . Acționează întotdeauna din dragoste și niciodată din frică.
Be La
[02.Oct.05 19:06]
Mi-as dori prieteni atit de sinceri. Chiar daca nu am onoarea sa ma numesc "un prieten al tau" iti multumesc pentru sfaturi si iti doresc mult noroc indiferent pe ce cai te va purta viata.

 =  drum... cu multe impliniri
Batâr Adina
[06.Jan.05 00:55]
ahhhh, cate adevaruri a spus Profetul. impresionanta scrisoare.
nu ma pot abtine sa nu redau un dialog dintre maestru si discipol:
"Discipolul: Maestre, care e cea mai buna cale?
Maestrul: Mergi!"
hehe ;)

Claudiu Banu, mi-a placut comentariul tau.

 =  ...
Vasile Rotaru
[06.Jan.05 04:37]
are dreptate c. banu. cred ca este un ecorseu gratuit.
bazil

 =  222
Alin Pop
[06.Jan.05 13:38]
sunt pe fugă, dar bag un comm aici doar pentru că mi-a sărit în ochi cifra - sunt vizita cu numărul 222. nu sunt superstițios, dar prea bate la ochi - 222, trei duble sau trei dileme.

(pentru cei care nu știu, ecorseu - termenul provine din francezul "écorché" ce reprezinta o figura, statuie, un om sau un animal jupuit de piele.)

 =  :((
Alexandru Dan-Alexandru
[06.Jan.05 12:48]
am inteles ideea, dar acel drum lung de care pomeneai va fi paralel cu cel al poezie.ro, sau se va incrucisa cateodata, mai des sau mai rar, dar se va incrucisa? mi-ar parea tare rau ca un membru de seama ta sa plece...asta m-ai facut sa inteleg in final, iar restul scrisoarei il percep ca o suma de sfaturi date de pe patul de moarte. care este adevarul?

 =  .
Andrei Neagu
[06.Jan.05 14:15]
minunat de adevarat ai grait amice!

 =  "tzunami" nu este de vina
Sonja D. Szimon
[06.Jan.05 15:26]
N-ai habar cat de „la tzanc„ au cazut cuvintele tale in ceea ce ma priveste.
Poate din cauza bilantului anului ce a trecut , sau cine stie ce „resturi de conturi uitate sau neplatite„ valorile morale a celor ce ma inconjoara nu mai echivaleaza in nici un fel cu cea ce am simtit anul trecut, acum doi ani, acum 100 de ani ...
S-a intamplat ceva cu mine , cu siguranta , pentru ca: a da vina pe „tzunami„ au mai incercat si altii dar, n-a mers.
Multumesc
Sonja D Szimon

 =  i took felicia to las vegas
andrei nicolescu
[06.Jan.05 15:57]
scrisoarea aceasta ar trebui sa troneze pe prima pagina pentru mult timp. nu m-am uitat daca a intrat sau nu la recomandate, dar ar fi timpul.

sincer, mi-e dor de meb, de poezia lui, de experimentele lui, de sfaturile lui. pe ceilalti ii pot citi in diverse locuri, insa meb parca a intrat in pamant. ori nu pot folosi eu cum trebuie motoarele de cautare ori se ascunde bine. daca ma poate ajuta careva cu un link ii voi fi multumitor.

 =  :)
Cristina Hasse
[06.Jan.05 15:56]
Ai dreptate. Scrisoarea ta imi confirma deja multe din constatarile mele mai mult sau mai putin personale, din experienta, din diverse "palme" pe care le-am primit (ca oricine altcineva, de altfel), si cred ca spusele acestea pot fi general valabile, nu numai pentru contextul poezie.ro

 =  dejnădejde?
Armand Sperlea
[02.Oct.05 19:06]
la ordinul foc
căzu comunistul
vin sute în loc
iar steagul fu dus mai departe

o poezie de-a lui labiș care imi aduce aminte mereu cat de trecatri sunt individualiștii, indiferent de valoarea lor. Am citit scrisoarea, este exact cum trebuie sa fie o scrisoare editata dupa ce a reflectat indelung. noaptea este un sfetnic bun, dar adesea este și și un nou început. acest om, pe care se pare ca îl apreciați s-a saturat de tradarile (virtuale) ale prietenilor (virtuali) de aici.

multă baftă și fii puternic!

am învățat să fiu semeț ca bradul,
nicicând temerarii nu pier!
chiar de un val spumegând mușcă malul,
infrângerea naște puteri.
(M.S.)

 =  Think double
Monica Manolachi
[06.Jan.05 23:20]
Humboldt era poet și avea planuri mari de creație. Mai avea și un prieten, pe Charlie, și el scriitor de piese și biografii. Numai că Humboldt se înflăcăra prea tare și oamenii nu-l înțelegeau, în timp ce Charlie era mai boem. Deși îl cunoștea îndeaproape pe Charlie, Humboldt a avut tupeul să protesteze în fața teatrului unde avea loc avanpremiera unei piese scrise de el, după care relațiile dintre cei doi se răcesc. Exclus de societate, Humboldt se ratează.

Charlie mai are un prieten, pe Cantabile, consilierul său financiar și cauza decăderii lui Humboldt. De la cel din urmă, Charlie a învățat să țină la propriul spirit creator, în timp ce Cantabile îl îndemna să-și folosească arta pentru a scoate profit. Dus de valul succesului, Charlie nu mai știe multă vreme de Humboldt, până când, într-o zi află că a murit singur, într-o cameră de hotel. Răpus de remușcări, Charlie devine și el un singuratic, abia acum găsindu-și propriul eu creator.

Înainte de moarte, Humboldt îi trimite lui Charlie un manuscris genial, dar care - ghinion de neșansă - este imediat furat. Până la urmă, victoria spiritului poetic reiese din situația comică în care Charlie află de existența unui al doilea exemplar al manuscrisului trimis de Humboldt fostei sale soții, după care se creează un film de succes, pentru care parizienii stau în ploaie să prindă bilet.

 =  ....
Iuliana Ungureanu
[09.Jan.05 03:23]
"Doar la sfarsit ma spovedesc, cand nu mai pot de-atata greu si naruindu-ma-n pamant ma-ntorc pe jos la Dumnezeu".

 =  din legendă
Virgil Titarenco
[10.Jan.05 10:07]
Permiteți-mi să cobor din legendă.
Deocamdată mulțumesc celor care știu despre ce este vorba și totuși nu au rîs în public. Apreciez gestul lor. Sper ca în curînd să pot oferi un răspuns care să clarifice cîte ceva din acemastă savuroasă comedie a erorilor. Oricum, mă bucur din ce s-a întîmplat pentru că am descoperit multe chiar fără să urmăresc asta.
Răspunsul meu va fi aici sau poate într-un alt text, în funcție de ce voi considera că este mai potrivit. Vă doresc o săptămînă bună.

 =  un fel de răspuns
Virgil Titarenco
[16.Jan.05 10:14]
dragii mei,
un fel de răspuns îl veți putea găsi aici: http://www.poezie.ro/index.php/personals/101781/index.html

 =  Profetul
Remus Cretan
[15.Feb.05 13:28]
Frumoasa lucrarea ta...mi-ai adus aminte de "Profetul" lui Kahlil Gibran.
Cu drag,
Remy
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !