Comentariile membrilor:

 =  Paradoxul numit Cuba
Remus Cretan
[09.Feb.05 13:21]
...si cu toate masurile coercitive, Cuba este o tara exotica care totusi atrage capital turistic, financiar etc. Daca va scapa de comunism, sunt convins ca aceasta tara va exploda in bine.

 =  Cuba libre?
Florin Hălălău
[09.Feb.05 13:43]
Asocierea Cubei cu ideea de libertate este o jignire la adresa tuturor adversarilor lui Castro care se află în pușcării.

P.S. Remus, domnul Gălățeanu este convins că numai sistemul comunist va aduce prosperitatea în Cuba. Cînd, asta numai dumnealui știe. Cei 46 de ani de pînă acum au adus numai privațiuni.

 =  Discurs universal valabil cu richita si 2 micsunele
Bogdan Geana
[09.Feb.05 14:01]
Este evidnet, inca o mistificare in stilul celor produse de penita domnului Galateanu. Psihanalizandu-l vom ajunge la concluzia ca omul asta nu e rauvoitor, avand chiar un fond bun, care din cauza internetului nu iese la iveala. Domnul Galateanu era idealist de mic copil, bantuit de nedreptatea care plutea in jurul dansului. Din pacate, istoria a mai evitat inca un nume mic, instrainandu-i sansa de a deveni un nume mare. Domnul Galateanu ar fi fost, in alte conditii, un dictator luminat, un mecenna al celor nedreptatiti... Pacat.

Oricum, textul despre Castro este atat de populist ca nu imi da voie sa spun: da, Cuba este o tara aparte. Fiindca asta e adevarul. Cuba este o tara aparte, aproape atemporala. Incercati sa inlocuiti in textul de mai sus numele proprii, sa permutati actiunile in orice alta tara fosta comunista si veti observa ca avem de-a face cu rationamente general valabile.

Oricum, ar fi putut fi singurul text nostalgic comunist fara vreo greseala gramaticala, ceea ce nu s-a intamplat.
"Cubanezii sunt un exemplu a reușitei lui Castro."

Cum stam domnule Galateanu cu acordul??? Exemplu al reusitei sau a reusitei??? Mai lipsea o richita si doua micsunele...

 =  Mihi,mihi domnule Hălălău
Eugen Galateanu
[10.Feb.05 00:35]
Sunt mulți oameni în închisoare- aici și aiurea dle.Hălălău. Și poate și Șișu e o victimă politică.Cine știe ? Cubanezii se simt însă bine cu Castro- ce să le faci ?

 =  Se mai întâmplă, domnule Geană
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Uneori piticului din creier îi e foame și mai ronțăie câte un acord- dar se resemnează dându-l înapoi. Greșiți însă- Cuba e unică. Nici un "dictator comunist" (Lenin și Stalin nu se pun)n-a fost iubit cum e iubit Castro.

 =  ha ha
Radu Herinean
[10.Feb.05 00:37]
despre Șișu știu eu cu certitudine: nu e o victimă politică ci doar o victimă conștientă a abuzului de droguri "de mare risc". poate alt Șișu...

 =  Victime sunt, au fost, și vor fi...
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Șișu zice că-i politic...dar nu asta este important..ci căldura Cubei, a oamenilor...bucuria de a trăi fiecare zi liberi...

 =  despre Cuba numai de bine
Anca Anghel Novac
[10.Feb.05 01:46]
Interesant textul mai ales ca eu plec sambata in Cuba. Nu stiu care e pulsul acolo. Poate am sa ma lamuresc cat de cat la fata locului. Un singur lucru am inteles inainte de a face rezervarile de la o tipa care m-a plesnit in metrou cu impresiile ei proaspete de pe Playa Varadero. Si anume sa ma fereasca Dumnezeu sa dau bacsis dolari US sau sa doresc sa folosesc cartea de credit American Express. E unicul loc in lume se pare unde dolarul US nu e uzitabil la ora actuala. Mor de curiozitate sa vad daca e asa. Uite ca ei pot si fara...

In rest e plin de turisti prin Cuba in perioada asta, multi canadieni si nemti. Americani niet. Lumea si acolo face bani ( mai ales din turism) si-si vede de viata.

 =  liniste de mormant
dumitru cioaca-genuneanu
[10.Feb.05 05:13]
Fidel Castro a facut intradevar mult bine la aproximativ 20% din populatia Cubei. Ma refer la cele doua milioane de cubanezi care au reusit sa fuga din Cuba si traiesc in Statele Unite. Probabil ca si celelalte zece milioane ar stege-o daca s-ar putea indeplini doua conditii: sa-i lase Fidelica si sa fie dispuse alte tari sa-i accepte. Pe timpul dictatorului Batista era asa de rau ca oropsitii cubazii ieseau in strada si demonstrau. Presa foarte opresata pomenea de zecile de victime facute de dictatorul odios care daduse ordin politiei sa traga. In timpul lui Fidelica toate s-au schimbat in bine: nimeni nu mai vrea sa demonstreze (toti vor sa fuga),iar ziarele nu au altceva de facut decat sa raporteze despre noile victorii ale socializmului si despre mizeria care domneste in Statele Unite. In Cuba de patruzeci de ani de cand Fidelica a luat puterea domneste linistea. O liniste de mormant.

 =  Castro, Pol Pot, Ceausescu, Saddam Hussein
Dorian Stoica
[10.Feb.05 13:03]
Fidel Castro este un tiran, un despot si un tradator pentru ca si-a inrobit si izolat tara.
Fidel Catro este brutal si corupt, conduce fara scrupule si nu tolereaza nici cea mai mica incercare de nesupunere.
Fidel Castro este terorist pentru ca subjuga propriul popor de 5 decenii incoace.
El trebuia, de mult, rasturnat de la putere si deferit justitiei pentru crime si tradare.
Castro apartine muzeului rusinii umane, alaturi de Pol Pot, Idi Amin, Ceausescu, Saddam Hussein si multi, prea multi altii…

 =  Domnului Stoica, numai de bine
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Vă sfătuiesc să puneți aceste idei mărețe pe o pancartă. Și să demonstrați cu ea. Alternativa folosirii pancartei (cam ăsta e și mesajul) o las pe seama inteligenței dumneavoastră- dacă există.

 =  Castro e ...ce e ,domnule Genuneanu ?
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Castro e un dictator, un tiran, un ...circa două milioane de români au plecat și ei ...nu cumva i-a mânat mizeria ? Poți să condamni un om că-și caută o viață mai bună, aici sau în Cuba ? Și, dacă nu mă înșel, oponenții cei mai cunoscuția ai lui Castro-trăiesc. În Cuba, ce-i drept mai sunt și închiși uneori sau în arest la domiciliu.Spre deosebire de oponenții lui Pinochet care sunt la 2 m sub pământ. Este Pinochet un democrat ? Este Castro un dictator ?

 =  Demnitatea ca sentiment...
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Mai știe cineva cum e să fii liber ? Cum e să nu-ți cocoșezi spatele ? Cum e să te simți solidar ? Cum e să știi că nu ești singur ?
Castro i-a înfrânt pe americani. Poate că și numai atât și tot ar fi de ajuns. Dar Castro a mai făcut din niște sclavi pe plantațiile de zahăr-și în cazino-uri- niște oameni liberi. Și cu acest lucru nu se împacă "democrația" americană. Pentru că dacă n-ar exista embargoul (călcat ce-i drept în anumite privințe- tocmai fumez un Monte Cristo)Cuba ar fi, chiar sub Castro- cea mai prosperă țară din America Latină.Embargo-ul e dovada că a avut dreptate Castro.

 =  Domnul Stoica, în alb sau numai în negru ?
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Așa cum v-am mai scris într-un comentariu, domnule Stoica, ideile dvs. sunt puține și foarte fixiste. Și, din păcate, seamănă perfect cu articolele din "Scânteia Tineretului" .Aveți habar unde-i Cuba, domnule Stoica ? Ați fost vreodată în Cuba ? Ați vorbit cu un cubanez ? Știți la ce se referă materialul pe care-l comentați așa de categoric ? Aveți măcar cea mai vagă idee ? Sincer să fiu, cred că nu...dar la fel ca orice "prostovo starușca" comentați despre ce habar n-aveți...

 =  exista dictaturi si dictaturi
dumitru cioaca-genuneanu
[11.Feb.05 06:34]
Domnul Galateanu
ce am vrut sa spun eu este ca exista dictari si dictaturi. Pe timpul lui Batista, poate o sa va mire, dar fiecare cubanez putea sa aiba pasaport si sa plece sau sa se intoarca in Cuba dupa propria-i pofta. De asemenea erau ziare care ii faceau opozitie, erau sindicate care ii faceau opozitie iar inchisorile lui pentru detinutii politici erau chiar dupa vorbele lui Fidelica adevarate scoli pentru revolutionari cum a fost si este domia sa. Acolo s-a specializat el in filozofie, a inceput-o cu Hegel dar i s-a parut complicat asa ca a ajuns la operele lui Lenin si Stalin care erau mult mai pe intelesul lui fiindca descriau in termeni simpli ce este acea teroarea de masa. Cand Fidelica a iesit din inchisoare pe care a facut-o pentru atacul asupra Moncadei o multime imensa de ziaristi il asteptau afara cu toate ca asa cum stim odiosul Somoza era inca la putere. Deci sa recapitulam : pe timpul lui Somoza era o presa cat de cat libera erau partide de opozitie iar cetatenii Cubei puteau oricand sa primeasca un pasaport si sa plece dar nu plecau. Preferau sa stea acolo si sa se lupte cu Somoza. Acum insa sub Fidelica cetatenii Cubei nu mai doresc nici un fel de lupte politice ceeace viseaza ei este pur si simplu un pasaport. Cred ca sunteti de acord cu mine ca deosebirea dintre cele doua dictaturi e ca de la cer la pamant. Cat despre executiile pe care le-a Fidelica dupa ce a luat puterea ce sa va mai mai spun, dusmanii poporului erau executati fara judecata in fata camerelor de televiziune.
Si despre Pinochet va pot spune cate ceva: a parasit puterea cand multimea nu l-a mai vrut iar Chile e una dintre cele mai prospere tari din Ameriaca Latina dupa cei zece ani de dictatura a generalului. Daca Aliende ar fi avut timp sa-si instaureze propria lui dictatura probabil ca chilieni si-ar dori si ei astazi numai un pasaport ca sa poata parasi tara asa cum isi doresc fratii lor cubanezi. Insa ca exista dictaturi si dictaturi nu trebuie sa ne uitam la altii ca si noi am avut noroc de trei dictaturi: cea a lui Carol al doilea, cea a lui Antonescu si cea a minunatului sistem care se numeste comunizmul. Cred ca sunteti de acord cu mine ca fata de Gheorghiu Dej si Ceausescu, Carol al doile si Antonescu apar nevinovati ca niste copii de tata

 =  Domnule Genuneanu, e alt film...
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Îmi pare rău dar confuzionați. Somoza a fost în Nicaragua- și a fost chiar rău.Cât despre plecat- atunci când Castro le-a dat drumul, în 1992- americanii au sărit în sus că vor fi invadați.Sunt de acord că față de Ceaușescu Carol al II-lea era mai bun- Antonescu însă nu.

 =  scuze
dumitru cioaca-genuneanu
[11.Feb.05 23:47]
Din fuga condeiului a iesit Somoza in loc de Batista.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !