Comentariile membrilor:

 =  "voi dacii o să faceți iubire"
Alina Livia Lazăr
[25.Jun.05 04:41]
acum, că tot ai deschis,
află că-mi plac pufuleții, Traiane,
că-s fiică de dac și alerg printre brusturi
când viezurii dorm în băile tale romane
(și ți-am furat și model de sandale!)

"Blestemul pământului coborând Vărsător"... Mi-a plăcut cântecul tău, așa încărcat de istorie și mitologie, zălud și liber. Evident, ultimul vers este cel care m-a îndemnat să îți las mesaj ca să știi că am răsuflat a bucurie :)

prietenesc,
Livia

 =  Alina
carmen mihaela visalon
[25.Jun.05 07:23]
Da-mi voie sa citez din versurile de spirit ale unei frumoase si talentate poete-jurnalist-casatorita cu televiziunea: "meritam mai mult și acest lucru nu se calculează", sa-ti multumesc pentru semn si sa-ti cer modelul sandalelor, pentru ca am inceput sa lucrez la noua columna.
La prietenie raspund cu prietenie, multumiri si felicitari. Am facut un popas pe pagina ta. E bine. Sunt munti. Cuvantul rasuna in bucium. Ană-mă!
Cu drag,
carmen

 =  ce a mai ramas din Decebal
Marin Constantin Daniel
[25.Jun.05 09:37]
Chiar dacă nu prea am obiceiul de a intra pe paginile ,,personale”, azi am recepționat acestă viziune și parcă într-adevăr am văzut ca într-un film pus de un anume creator un univers în mișcare; sufletul nostru (ce a mai ramas din Decebal ) de jur împrejurul timpului.
Semn bun.
Totuși, sunt mici rectificări de facut asupra textului:
,,Înconjurat de daoi”, ,,Nascând“,,fantânile”,, Scrâșniind”

 =  istorie
adrian grauenfels
[25.Jun.05 16:46]
la Roma m-am uitat cu tristete la coloana lui Traian prafuita, inconjurata de schele abandonate .. Turistii se grabeau spre Via Veneto cea plina de tentatii dulci.Nici o privire spre saga dacilor. Deci cine e Decebal ? ce cuvinte din limba daca ne-au ramas dupa 2000 de ani ? cusma? drob? cam atit. Cum sa nu dispara o cultura daca nimeni nu are
interes pentru ce a fost . Exact ca in piesa de teatru in care la final actorul zice : "Maine, eu voi..." dar nimeni nu mai asculta , spectatorii se grabesc la garderoba,
ce conteaza ce va urma ?

 =  ,,Înconjurat de daoi”
carmen mihaela visalon
[25.Jun.05 23:26]
Multumesc pentru ajutorul in corectarea textului.Va "informez" ca: am operat cu succes 3 din cele 4 rectificari semnalate. Nu-mi dau seama ce trebuie modificat in "versul":,,Înconjurat de daoi”?
Este adevarat ca, in studiul comparativ despre religia si folclorul Daciei si Europei Occidentale- "De la Zalmoxis la Genghis - Han, semnat Mircea Eliade, traducatorii: Maria si Cezar Ivanescu pastreaza grafia din lb.franceza, respectiv accentul ascutit pe "a": dáoi. Imi permit sa reproduc un citat din capitolul 1, Dacii si lupii, Semnificatii religioase ale numelor etnice: "Dupa Strabon (304:VII,3,12), dacii se numira mai intai dáoi,(...).Deci dacii se numeau ei insisi mai demult "lupi" sau "cei care sunt asemeni lupilor", cei care seamana cu lupii.". Si daca tot am facut referire la textul care sta la baza columnei lui Decebal, nu rezist sa nu trec in revista si cele 3 ipoteze ale lui Eliade, referitoare "la semnificatia religioasa a faptului ca un popor isi trage denumirea etnica de la numele unui animal."
1. "se poate presupune mai intai ca isi trage numele de la un zeu sau stramos mitic"-" Apollo Lycagenetul"
2. "si-au luat numele de la un grup de fugari; fie emigranti veniti din alte regiuni-(nota mea: poate unul dintre continentele disparute)-fie de la tineri certati cu justitia, dand tarcoale ca lupii sau ca haiducii in jurul satelor si traind din prada".
3."in sfarsit, o a treia ipoteza, succeptibila de a explica numele dacilor, scoate in evidenta capacitatea de a se transforma ritual in lup.O asemenea transformare poate fi legata de lycantropia propriu-zisa..., fie, de o imitare ritula a comportamentului si aspectului exterior al lupului"
Inainte de a incheia, imi permit sa merg cu trimiterile mai departe, la Pitagora, Anubis, Arhanghelul Mihail,Era Varsatorului...
Multumesc pentru vizionarea Viziunii Apocrife si ajutorul furnizat in eliminarea greselilor de tipar.

 =  "Maine, eu voi..."
carmen mihaela visalon
[25.Jun.05 23:39]
Adrian, te rog sa ma asculti si sa nu te superi daca iti cer un ragaz pentru documentare. Ceva tot trebuie sa fii ramas, pentru ca altfel nu s-ar mai povesti...
Pana la momentul cand iti voi trimite fisele si/ sau bibliogafia promisa, te rog sa recitesti titlul: Columna lui Decebal!. Legaturile cu monumentului prafuit de la Roma nu sunt intamplatoare, sunt karmice, poate asta nu vrea nimeni sa auda...Ce este important este ca actorul este in sala, El stie!, spune, spectacolul s-a montat...
Multumiri pentru vizita,

 =  ...
Octav
[26.Jun.05 18:21]
asta nu zice mare lucru...da daca place cuiva..bravo lu' ala

 =  he he
florin bratu
[26.Jun.05 18:33]
carevasazica bravo mie (multam mult octav - personal iti recomand porcaria care se cheama ritmuri pentru nuntile necesare, scrisa de idiotul numit ion barbu, daca nu intelegi explic). autoarea se joaca de obicei cu corespondente, cripteaza, ceea ce nu inseamna de fiecare data un fior liric autentic, ci mai degraba o rationalizare de tip analitic (specifica de altfel poeziei de dupa valery sa zicem). sunt prea fascinat de mitologiile acestea ca sa imi dau cu parerea, ptr ca as deveni subiectiv, dar nu pot sa nu remarc anumite constructii tehnice - cum ar fi dochiile acelea. oricum, alegerea anumitor teme reprezinta per se un castig pentru limbajul poetic, care, eu sunt aprope convins, nu a aparut decat din aceste avanturi de factura mitica.
felicitari.

 =  Octav
carmen mihaela visalon
[26.Jun.05 20:08]
Iti dau dreptate, nu spun mare lucru. Spun ce-mi trece prin suflet.Multumesc pentru comm si te mai astept.
Cu mare drag,
carmen

 =  Florin
carmen mihaela visalon
[26.Jun.05 20:54]
Daca felicitarile sunt pentru mune, multumesc! Daca sunt pentru Octav, va multumesc amandurora! Am retinut temele pentru acasa, daca sunt pentru Octav, sper sa-mi dea si mie caietul sa le citesc intr-o pauza, daca sunt pentru mine sper sa-mi gasesc putin timp sau, mai exact, sa invat arta de a folosi cu folos(!), acesta variabila a universului imposibil in care ne invartim. Cat despre fiorul liric autentic, te rog sa-mi dai si mie o reteta, as vrea sa pot si eu sa scriu ceva atat de frumos ca "Lunateca":
“luna își chemă lupii să-i cânte
nostalgia prințesei care a fost cândva
altcândva”
sau ca:
Departare:
“pe marginea aceea de amintire
dacă nu ești atent
se cade din universul acesta
în celălalt”
Exemplele ar putea continua, dar nu vreau sa crezi ca perii.
Felicitari voua!

 =  :)
Octav
[27.Jun.05 21:50]
de fapt poezia are un mesaj profund romanesc in sensu' ca e o reusita trecere in revista a elementelor ce tin de folclorul si istoria romanilor.Nu trebuie ignorata patima versurilor ,care se simte ...asta ca sa nu ziceti ca io nu fac si comentarii cat de cat normale. :) poate ca totusi ma grabeam cand am citit-o prima oara. ASTA E DOAR PAREREA MEA!! deci poezia nu e rea de loc. saluty carmen :).bafta.

 =  octav
carmen mihaela visalon
[28.Jun.05 22:58]
dear octav,
nu trebuie sa-ti schimbi parerea.leacurile amare ajuta la "insanatosirea cuvantului", daca sunt spuse cu franchete si umor.multumesc pt. urare.
cu drag,
c.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0