Comentariile membrilor:

 =  ultimul vis
Nuta Craciun
[20.Jul.05 03:03]
poem de respiratie, nu mai gasesc usa dintre imaginar si real, putin diferit de ultimele, m-a surprins cuvantul "vis" din final, parca mi-am imaginat
o altfel de stare de-a lungul poemului,
placut mult: "imi tin vesnicia in ochii tai",
deasemenea jocul cu inima ascunsa la spate,
(si daca ghicesc?)
iar strofa cu ferestrele ferestrelor - superba!
in rest uite nu crezi ca ai putea simplifica un pic
versul 7 - si 9 ?
"pe-aici au ramas doar cele ce n-au putut sa zboare"
"in care imi ascund inima" sau nu stiu, ceva mai restrans...
imi place si acel "cineva" din final, sufleorul in spatele caruia punem ce nu vrem sa vina neaparat de la noi...
drag anana

 =  privesc si vad cum vezi.....
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Florine, chiar ca tu plutesti intre imaginar si real dupa cum spune si Nuta Craciun. Cel mai greu este insa in imaginar sa combini magia runelor, magia civilizatiilor vikinge, ale lui Odin si ragnarok...si aici vad imagini leite din jocul RUNE...daca nu l-ai jucat, joaca-l si o sa vezi discursul de inceput...este superb, cu miturile grecesti- pe care le gasesti si la mine in "sunetul vietii", cu perpetuum mobile, cuvant care imi place atat de mult(si care ti l-am facut si dedicatie de curand) aratand cum aceasta energie creatoare a universului, se invarte, se invarte, se invarte..astfel incat sa mai stim unde ne-am nascut si cine suntem cu adevarat.
Florine ai mult talent in a imbina lucruri grele, imposibile, gasite prin imaginatia ta sau prin alte locuri si de a le da un sens atat de mistic.
Ti-am zis ca stau cu ochii pe tine si te observ. Sper asa cum si tu mie mi-ai sugerat, sa ajungi la un stil propriu, original care sa te defineasca pe masura talentului incontestabil de care dai dovada.

 =  0:0
maria balan
[02.Oct.05 19:06]
ce febrilitate pe site la orele mici ale noptii!
am impresia ca fiecare din strofele "starii" tale se construieste in alt registru, un fel de val dupa val...
aparent fara un motiv serios, as fi spus "pajiste violet", fara acordul de gen...
poemul tau lasa chiar impresii auditive, ca si cum ideile
s-ar aduna in nelinistite herghelii.

+ de citit!!!
pusca ioan gabriel
[02.Oct.05 19:06]
deloc poticnit versul, plin de substanta, cu imagini fastuoase:"să curgă dumnezeu pe pământ" ,"până când vom putea admira o pajiște violetă
pe care paște-un plop cocoșat ca o lună " si exemplele ar putea continua..:)
observ cu incantare ca incepi sa folosesti figuri de repetitie! afirmatia este valabila si ptr textul postat ieri . frumos ca ansamblu, mai ales ca incerci-cu brio- sa transformi lucruri simple in esente!"ne vom naște mai tragici și mai mult cu un supraom
orfeu ca proprie euridice orfeu ca propie bacantă orfeu"
dincolo de declamatie sau de utilizarea 'elementelor' antice
poemul are o savoare filosofica -normala as spune avand in vedere formatia intelectuala a autorului.
desi la o prima lectura anumite cuvinte par balastru, la o secunda trecere in revista a imaginilor-foarte bogate-pe care autorul ni le prezinta, descoperim un accent bine ascuns ce se doreste dezvaluit:"cineva îmi spune că s-a terminat ultimul vis și nu ar mai începe nimic".
Poemul merita din plin o atentia consumatorului de arta!Adevarata!



 =  multumesc
florin bratu
[20.Jul.05 11:59]
nuta
frumoasa interpretarea ta si probabil corecta ("poeziile mele au sensul pe care il dau lectura" - paul valery). mai mult chiar, ai dreptate si cu versurile acelela, dar deja nu prea mai pot modifica, ca ar mai fi ceva de modificat. multumesc

ionut
multumesc pentru frumoasele cuvinte pe care le/ai lasat aici, mai ales intr/un anumit context:)) nu stiu nimic despre joc, dar as cam fi interesat. odata, prin facultate, ma chinuiam cu cineva sa inventez jocul cu margele de stilcla. ;) multumesc

maria
da, ore tarzii, acolo insa era un zar imposibil. ai si tu dreptate cu pajistea, dar acum, spuneam, e deja tarziu sa mai modific. de altfel ma mira ca nu am pus chiar asa cum ai spus tu. multumesc mult

lupisor
deh. multumesc foarte mult, mai ales pentru aplecarea spre partea tehnicizata a poemului, mai ales ca o faci cu gratie. aaaaaa. si evident pentru formatiunea intelectuala pe care mi/o reprosezi si aaaa evident pentru luminatoarea lasata. multam mult.

 =  "eu am iubit înainte de toate și înapoi de nimicuri "
Nancy M. Popa
[02.Oct.05 19:06]
Florine, Florine
ce aș mai putea eu să mai zic despre poezioara asta și n-a fost spus?e, ceva ceva tot găsesc eu.
în primul rînd cred că mi-au plăcut imaginile redate , puterea, impactul lor .

"între două clipe distanța semantică este de un ochi perpendicular
ca o ghilotină spintecând privirea laolaltă cu universul pe jumătate" sau
"ne putem îmbăta de cuvinte înălțând sensuri obscure lui dionisos"
însă strofa care mi-a plăcut cel mai mult -în sensul că , zic eu , dă cel mai mult de gîndit- a fost cu "ferestrele ferestrelor"
să deschidem ferestrele sufletului, ferestrele vieții către lume..cu toate că..de ce să nu spun , dă și impresia unui labirint alcătuit din oglinzi, dar parcă interpretarea asta nu ar merge ( sau cine știe?!) cu poemul.
în rest ce să zic. ai așa o ușurință să jonglezi cuvinte , nume , idei . felicitări
"cineva îmi spune că s-a terminat ultimul vis și nu ar mai începe nimic"- nu știu , eu tot cred că multe încep și nu se sfîrșesc , mai ales după un vis și pt că nu s-a închis, nu-i așa , încă cercul.

Mai trec.
Toate cele bune,

+ "închide-s-ar cercul"
Negru Vladimir
[20.Jul.05 14:04]
Da... aceasta este poezie de "stare" care curge intr-un mod foarte convingator... incepi cu ideea unui Dumnezeu lichid, atras de forta gravitationala a propriei creatii... un fel de Dumnezeu care se striga pe sine, se misca in propria "piele" de sarpe... apoi faci putintica filosofie pentru ca sa ajungi la alt vers care imi place foarte mult si de care ma agat ca sa nu cad in banal... "orfeu ca proprie euridice orfeu ca propie bacantă orfeu
eu"... ne pierdem in femeie pana ce ii deschidem portile dragostei... asteptam sa ne-o fure demonii pentru ca apoi sa o cautam, sa ne cautam... cred ca iertarea de sine e cea mai grea povara a unui barbat.
Spre final amesteci planurile cu farmec, bati campii cu gratie insa formularea "paște-un plop cocoșat ca o lună la cvadratura cercului" ma duce cu gandul la acel "închide-s-ar cercul"... o imagine de pastrat pe post de oglinda.
Ca sa fiu carcotas... in prima strofa folosesti in doua versuri succesive "țin", "ține"... merge modificat.
Mi-a placut.

 =  .......
diana geacăr
[02.Oct.05 19:06]
supertare ultimul vers...dupa atatea cuvinte care se sustrag, in final, ultimul vers se aseaza...pt k anunta o realitate, una dintre ele (dra nancy trebuie sa inteleaga k demult "nimicul" nu mai inseamna "nimic"...nu e vb de un singur cerc neinchis...sunt cercuri concentrice, realitate in realitate, realitate in vis, vis in vis etc etc etc)
intr-adevar, este o poezie de "stare"...in capul meu s-au pictat, pe masura ce inaintam in poezie, campiile alizee...
mi-a placut versul "pentru a se putea sparge cerurile să curgă dumnezeu pe pământ"...eu am un vers in care dumnezeu imi curge prin gura...poate o sa postez poezia vreodata...
ai idei supertari, dar uneori le abandonezi la jumate...
faza e k mie imi cam place cum scrii si, de ce sa nu spun, te detasezi cu mult de ce se mai afiseaza pe aici...ca si mine :)

 =  .
stanescu elena-catalina
[20.Jul.05 15:18]
mai conteaza un semn?
si daca n-ar conta...:)

nici zăpezile nici bisericile nu mai sunt ca odinioară iubito
pe-aici au rămas cele doar ce nu au putut să mai zboare

și pe aici au trăit oameni și pe aici soarele-a răsărit și a apus
eu am iubit înainte de toate și înapoi de nimicuri închide-s-ar cercul

cred că am putea să deschidem toate ferestrele
ferestrele ferestrelor ferestrele ferestrelor ferestrelor,


am simtit nevoia sa punctez versurile care mi-au atins in mod deosebit;

atat desi mai e inca mult de spus despre poezia ta.

 =  .
stanescu elena-catalina
[20.Jul.05 15:18]
"m-au atins", erata

 =  alea iacta est
iulian cimpoeșu
[20.Jul.05 15:44]


dacă ar curge Dumnezeu pe pământ, oare din/în ce direcții ar face-o, oare cu ce-ar stropi scurgerea-i? dacă ar stropi cu poezia pe care o scrii, cu siguranță mi-aș dori să fiu în primele rânduri, ca atunci când credincioșii așteptă apa sfințită să le dezmierde hainele, pieile păcătoase…
„cred că am putea să deschidem toate ferestrele
ferestrele ferestrelor ferestrele ferestrelor ferestrelor” pentru a-ți inspira adânc în plămânii sufletului această poezie „tunată”-n ziua Sf.Ilie.

iulian

 =  uf uf
florin bratu
[20.Jul.05 16:06]
cred ca voi avea unul dintre cele mai placute concedii (chit ca nu voi avea bani de hotel :)).

nancy
tie trebuie sa iti multumesc de doua ori (stim noi ptr ce anume). cat despre inchidere, deschidere si alte dinamisme de astea, ce sa zic, no tangere circulos mio (sper sa nu gresesc). multumesc frumos ptr ajutorul de fiecare.

negrule
multumesc ptr steluta si interpretare, dar in mod special ptr carcoteala. asa e - am vrut sa jonglez cu pluri/semia lui a tine, dar nici mie nu imi mai place acum. multumesc si ptr dumnezeu si gravitatie, dar si ptr obsevatia asupra lui orfeu (poate fi citita si ca necesitate de depasire a postmodernismului).

diana
si mie mi s/a parut bestial adevarul e :)). apoi eu sunt un adept fanatizat al pluri/sensului, deci interpretarile sunt toate subiective si la fel de exacte :)). scri bine, asa e, dar cel mai mare dusman poate fi tocmai asta, iar, din pacate jurnalul unui geniu l/a scris altcineva (nici macar poet), asa ca nici eu nici tu nu am mai fi originali. :))

mae
la tine regasesc de fiecare data o sensibilitate ce ma infioara adesea, motiv ptr care sti ca nu e niciodata tarziu (si niciodata devreme, ca sa ma joc un pic :))). multumesc deci ptr semnul tau.

iulian
alea iacte est, ai dreptate, dar sa dai si 0:0 e cam imposibil :)). asa e, uitasem ca azi e si Sf. Ilie. multam ptr frumoasele tale cuvinte de aici si ptr acel tunam, ca mi/a placut.:)

 =  ....
diana geacăr
[02.Oct.05 19:06]
tocmai pentru ca interpretarile sunt subiective nu pot fi exacte. asta asa...ca o completare la ce ai spus tu...
in ceea ce priveste originalitatea...normal k nu mai poti fi original decat prin expresie, prin unda ta interioara care strabate cuvintele si le face sa se supuna....
nu vad cum ar putea sa fie dusman tocmai faptul k esti bun si k devii constient (sau nu) de acest lucru...cand tocmai la asta aspira toti pe de aici...

 =  piatra ferericirii
Constantin ENIANU
[20.Jul.05 21:50]
o mare nefericire in pietrele care se rocuesc pentru nefericirea acestei deznadeldi in fata lumii care este vie.
sa va fie de fericire
ceni

 =  stare de van gogh: orfeu ca proprie euridice...
carmen mihaela visalon
[20.Jul.05 22:09]
“îmi place să-mi țin nemurirea în ochii tăi”
Trebuie sa-mi recunosc ignoranta si sa spun ca nu stiu ce este radnarock. O biserica?, cu hramul Sfintei Maria?
Cu cine au legatura zarurile cu Cezar, cu Pandu? Cu Houdini? Care Houdini, magicianul, francmasonul?
Ti-as mai pune cateva intrebari, dar nu are rost sa te plictisesc, ci doar sa-ti fac o marturisire: ma bucura ca te-ai intors la POEZIE- pentru ca incepusei un pic sa te tradezi.





 =  va multumesc
florin bratu
[30.Jul.05 22:07]
pe fuga si acum intre doua calatorii cum s/ar zice.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0