Comentariile membrilor:

+ Dragos
Vlad Catalin
[26.Jul.05 10:07]
Un text bun. Te introduce pe nesimtite intr-o atmosfera de visare, ganduri si sentimente profunde. De fapt profunzimea este cuvantul ce caracterizeaza proza ta. Ai un stil deja conturat, stabil. Frazele curg lin, nefortate, ingrijite. Si ca-ntotdeauna lasi un mare semn de intrebare: a fost vis? premonitie? realitate?

Mi-as permite un sfat, sper sa nu te superi: inlocuieste sfarsitul primei parti. Uite ce face nota discordanta cu restul prozei: Scăpă paharul din mana, iar acesta se sparse de podea împrăștiindu-se peste tot. Întoarse privirea spre ușa, distingând trupul ei prin bezna camerei. Se ridică și porni prin cameră, călcând peste cioburile de pe jos ce continuau să se spargă sub papucii acestuia… O luă ușor în brațe, iar apoi o ridică și, descălțându-se o duse înapoi în dormitor… Raluca se agățase gingaș de gâtul său, lăsându-și capul pe umărul bărbatului ce o ținea in brațe…

In primul rand se repeta 'acesta' si 'acestuia' care pot fi inlaturate complet. De exemplu: 'Scăpă paharul pe podea iar continutul se împrăștie peste tot'. Sau: 'Se ridică și porni prin cameră, călcând peste cioburi'. Stii tu mai bine cum sa schimbi.

Chiar daca finalul este prea brusc si in contradictie cu intregul acest lucru nu diminueaza valoarea prozei tale. Sunt convins ca va iesi o schita sa poate nuvela foarte buna de aici. De aceea iti daruiesc o stea. Felicitari.

sorin

 =  sorin
Cîrjan Cristian Dragoș
[26.Jul.05 11:35]
E bine sa ma mai si trezeasca cineva la realitate... Ultimul paragraf era de fapt un inceput pentru a doua parte (al doilea... vis). Am sa inchei si mai brus... pentru asta poate voi fi si mai criticat, dar asta imi e stilul...

Am sa inchei cu "Dorian?".

Drag,
Dor

 =  dragos
Vlad Catalin
[26.Jul.05 11:42]
Foarte bine asa. Nu cred sa te critice cineva, pentru ca se asteapta sigur un nou inceput, o continuare. Mult mai bine, Dragos. Sper sa nu te fi suparat, a fost doar parerea mea.

La recitire,
st

 =  mai vin
Marinescu Victor
[26.Jul.05 14:39]
tine-o tot asa! mi-a facut placere sa te citesc

 =  ...
Cîrjan Cristian Dragoș
[26.Jul.05 14:27]
wow...
la fel de succint ca si mine (uneori)...

multumesc Victor,
sper sa te mai captivez si cu alte imagini de-ale mele.

Drag,
Dor

 =  Extrordinar de frumos
Mușat Dana
[26.Jul.05 16:54]
Vecine, se pare ca am dat aici peste un text superb. Si stiu ca si prietenul meu, Antal adrian, ar fi adorat-o.
Teiul-copacul iubirii care face legatura intre cele doua lumi[viata si moatea]..imaginea ei. Frumos, foarte frumos. astept continuarea cu sufletelul meu semi-pierdut nu la gura, ci la inima.
mult drag de tine, dana

 =  danutza
Cîrjan Cristian Dragoș
[26.Jul.05 16:57]
danutza,
trecerile tale pe la mine sunt intotdeauna pline de caldura...
bucuros ca te-am incantat si de data aceasta :-*

Drag,
Dor

 =  in sfarsit proza...
Ioana Veronica Epure
[27.Jul.05 01:14]
Frumos text, dar ar fi cateva aspecte care ar mai trebui lucrate. Ai spus ca ea se imbraca in alb. Apoi apare imbracata in rosu. Sigur, e un maruntis, dar se remarca si strica putin atmosfera. Pe urma imaginea aceea perfecta, pura, de fapt ireala a femeii este prea mult accentuata. Intr-adevar, in ochii barbatului care o iubeste ea asa apare. Doar ca cititorul nu o iubeste, trebuie invatat sa o iubeasca, si naratorul e de persoana a treia, ar trebui sa fie mai obiectiv. Insisti prea mult pe alb, ridici personajul feminin pe un piedestal, dispare astfel senzatia de firesc pe care de altfel ai creat-o cu usurinta.

Oricum, mi-a placut sincer ce am citit si ma bucur ca s-a remarcat in sfarsit si proza valororasa, e mai aproape de mine, asta scriu, asta imi place sa comentez, dar nu prea am ocazia. Sper sa revii cu ceva la fel de bun, eu sigur am sa te citesc in continuare.
Ioana

 =  alb si rosu
Cîrjan Cristian Dragoș
[27.Jul.05 01:19]
Scumpa Ioana.
Poate ca ai dreptate...
trecerea alb - rosu o voi justifica probabil in a doua parte... inca nu m-am hotarat...
ridicarea pe piedestal... hm... well... o iubesc prea mult pare-se...

multumesc de prezenta, si te mai astept :P
Drag,
Dor

 =  plecări degeaba
Da, curge frumos această proză, ai reușit să creezi, fără explicații inutile, atmosfera necesară redării unor sentimente legate de întâmplări din trecut,cu consecințe în prezent...și genul acesta de proză îmi place. Te felicit pentru text, dar am o singură obiecție:
"cât de prost fusese atunci, cât de mult pierduse după aceea, chiar și dorința de a trăi…"..."Cât o putuse iubi!"
Cu asta pe mine nu mă păcălești! A iubi înseamnă a rămâne, nu a da bir cu fugiții...oricât de nobilă ar fi cauza pe care și-o găsește omul pentru a-și scuza lașitatea. Mă rog, părerea mea...
La recitire!

 =  iubiri degeaba
Cîrjan Cristian Dragoș
[27.Jul.05 21:49]
(nu am sa explic de ce am dat acest titlu cometariului.)

Sunt momente si momente Loredana. Poate ca inseamna a ramane... poate ca in ultima parte a textului asta, in partea a treia (na ca acum anunt si cate parti are...), voi fi mai explicit... mai... detaliat cu tot ce a fost povestea asta.

Pana atunci... incerc sa scriu partea a doua fara a pica in banal. Sunt lucruri si lucuri... frica e intotdeauna unul din cele mai distrugatoare elemente, dar aici... nu stiu daca va fi frica cea care ii va desparti.

Chiar nu am nici-o idee despre motivul plecarii... Nu inca.

La recitire.
Drag,
Dor
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !