Comentariile membrilor:

 =  Cam
Liviu-Ioan Muresan
[14.Jun.09 21:01]
simplist. Timp din a treia strofă nu are loc acolo. E bun, citibil și recitabil, dar trebuie îmbunătățit. Sper că nu am deranjat.
LIM.

 =  Poezia e ca viața
George Ene
[15.Jun.09 21:23]

Cam simplist… Da. Tot simplist a scris și Eminescu, și Arghezi, și Labiș, și Sorescu. Și ne-a lăsat marea poezie, care va dăinui, te asigur. Dacă ar mai trăi Labiș, și-ar scrie pe acest site, probabil că tot cu asemenea cuvinte ar fi întâmpinat: „cam simplist”. Poezia nu e nici ghicitoare-încuietoare, nici labirint de vorbe, din care să nu înțelegi o iotă, asemenea labirintului fără ieșire, prin care orbecăi până te sfârșești. Poezia e ca viața: de la simplu la mai simplu, pentru cine o simte și-o prețuiește. În acest sens „poezia e diamantul vieții”, după aprecierea lui Maiorescu… Are Boilleau două versuri memorabile: „În jugul cugetării când rima e plecată /Devine cugetarea mai vie, mai curată”. Rimă, măsură, mesaj = versuri! Am zis versuri memorabile pentru cine le pricepe. Sper să nu te superi, dragă Liviu. La vârsta mea am ceva experiență. Și-aș mai vrea să-ți spun un lucru – care nu e reprezintă infatuare. Câteva din poeziile mele au fost puse pe muzică și se mai cântă și-acum, după cum unele sunt și azi recitate de liceeni, dar ei habar n-au cine le-a scris. Asta mă bucură imens, pentru că reprezintă o autoverificare la public, și-ncă la publicul tânăr, ceea ce înseamnă că Simplitatea place. „Ist-ismul”, cu care-mi apreciezi tu poezia e o exagerare, nu crezi?
E foarte important să nu ne jucăm cu vorbele, fii atent! Cu înțelegere…

 =  George Ene
Liviu-Ioan Muresan
[15.Jun.09 21:29]
Făceam comparație cu alte texte pe care le-ați scris. Acesta mi se pare la prima mînă, cred că se mai putea dezvolta. Pentru mine, cel ce nu e în stare să scrie cu rimă, ritm, măsură și să transmită ceva nu e poet. Oricare dintre marii poeți a demonstrat, cel puțin cu un text, că stăpînește arta prozodiei. Deci remarca era făcută doar în comparație cu alte texte pe care le-ați scris. Oricum, nu v-aș fi comparat cu tentativele, doar cu originalele.
LIM.

 =  Să ne citim reciproc și să ne ajutăm, pe cât ne stă-n putere…
George Ene
[15.Jun.09 22:27]

Îmi pare rău că mi-am ieșit din fire. Să știi că mi-am propus să nu mai reacționez la „înțepături”, dar om sunt și nimic din ceea ce e omenesc nu mi-e străin (Terentiu), crede-mă, dragă Liviu. Aș vrea să-ți spun că am mai publicat pe acest site, în urmă cu 5 ani (cu un nume schimbat, e-adevărat), dar pentru că m-a terfelit unul, Mihai Zabet – ce zic eu terfelit, m-a jignit nimicind tot ce e omenesc în mine – m-am retras definitiv, într-o seară. Am revenit, văzând că acel Mihai Zabet a dispărut din această colectivitate… Adineauri, după ce-am postat textul de mai sus, mi-am adus aminte din nou de Mihai Zabet, și l-am căutat prin Internet. Și l-am găsit: publică niște anostități îngrijorătoare, tot ca-nainte. Numai că acum se crede scriitor de geniu, și tot la fel aruncă peste tot și-n toți cu săgeți otrăvite, încât a fost exclus din mai multe… „locații” (dacă nu cumva este exclus definitiv, de peste tot). Ca dovadă că năravul din fire… Vorba e: dacă poți ajuta un om cu vorbe bune, cu sfaturi bune, cu bune intenții, fă-o, că e spre binele lui și-al întregii colectivități, pentru că tuturor ne crește prestigiul. Dar dacă n-o putem face, e mai bine să nu fim răutăcioși cu semenii noștri, că și ei, ca și noi, încearcă să se bucure de ceea ce fac, și tot spre lauda acestui site, și, de ce nu, al poeziei românești… Așadar, hai să fim prieteni, să ne citim reciproc, să ne și ajutăm pe cât ne stă-n putere, și să uităm că (dacă) ne-am supărat în vreun fel oarecare… Cu prețuire,




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !