Comentariile membrilor:

 =  bogdan
Eugenia Reiter
[17.Jun.09 15:04]
începând de astăzi textele tale nu mai au nevoie de aprobare editorială.
bănuiesc că r.c. era doar un pseudonim:)

pentru că eu așa te-am cunoscut când ai venit pe site la "așa a fost atunci..."

o zi bună

 =  Colta Robert
Bogdan Patrulesei
[17.Jun.09 16:18]
Mulțumesc pentru încrederea acordată și sper să nu dezamăgesc.
Practic, r.c.este numele adevărat,iar b.p. pseudonimul. Am încercat să-mi editez datele biografice, dar am vazut că nu s-au actualizat.Sper să reușesc să pun lucrurile la locul lor.
Oricum, am să-mi urmez "vocea" chiar dacă uneori se încăpăținează să-mi "dicteze" la ore foarte nepotrivite.
Cu respect Robert.

 =  superb!
GHERMAN ADRIAN
[17.Jun.09 17:08]
nu citesc proza prea multa... da asta imi place.
„Spune-mi că sunt cea mai frumoasă din lume!"
Femeia. FEMEIA!!! indiferent ca-i proasta, desteapta; slaba, grasa... trebuie sa se simta iubita. Trebuie sa-i faci complimente altfel dormi afara pe buna dreptate.
Felicitari!

 =  concretul
Roxana Sonea
[17.Jun.09 19:22]
textul tau are miros de liniste interioara.. e interesant, nu stiu, cred ca asteptam mai multa emotie din partea lui, astfel ramane la un nivel spiritual, filosofic... angoasa ei e caracteristca, asa cum e si orbirea in dragostea.. orbirea concretului. Astfel de texte s-au tot scris.. si se vor mai scrie, de asta sunt sigura.

Succes!

 =  cartite
perca roxana
[18.Jun.09 01:27]
chapeaux , pentru creionarea povestii personajului balazatresemnatdetasatplictisitdezgustatobosittolerantintolerantgenerosorbvulnerabil la spectacolul " brun-nocturn " al vietii asteia ...spre finalul ei , mi-a venit in minte ceea ce spunea goethe ... : " orice inceput e placut , trebuie sa te opresti in prag " ...e adevarat in privinta legaturilor de dragoste ...

 =  Adrian, Roxana, Roxana
Bogdan Patrulesei
[18.Jun.09 09:05]
Adrian, Roxana, Roxana, descoperiți sensuri la care eu nu m-am gândit. N-am vrut ca povestea de "dragoste-război" să fie centrul de greutate al textului. Neajunsul textului este că a fost rupt în două. Cred că o lectură ca tot unitar al celor două părți este mai relevantă. Cuvântul cheie, din punctul meu de vedere, este "întuneric".
Multumesc de comentarii.
Robert

 =  Bogdan
GHERMAN ADRIAN
[18.Jun.09 17:23]
stai linistit. Le-am citit pe ambele. Mai aveam ceva de adaugat... dar am uitat ce :)
trebuie sa te gandesti la sensuri... doar te joci cu imaginatia cititorului postand.

 =  Pacea vine spre final
Lesenciuc Teodor
[26.Jun.09 21:28]
Bogdan,

Imi permit aceasta abordare intima dintr-un sentiment de camaraderie care ma leaga de toti cei care scriu asa ca tine. Mi-au placut mult "cartitele" tale si tre sa spun ca sunt perfect de acord. As dori sa te intreb daca te-ai gandit sa te inhami la vreun proiect de intindere mare, la o proza mai lunga? As citi asa ceva. Bineinteles ca -daca vei cauta intelesuri ascunse, le vei gasi- toata lumea judeca un text prin prisma propriei experiente, dar asta poate sa nu aiba nici o legatura cu modul in care ai gandit tu povestea, cred ca e normal sa fie asa.

Prima parte, in care misterul e mult mai prezent, e mai puternica. Apoi devine o povestire -interesanta ce-i drept- care te prinde mai mult datorita talentului autorului decat a subiectului. Finalul e usor previzibil dar nu poti scapa de asta decat daca schimbi complet registrul in care ai inceput si ar fi fost pacat in cazul de fata. Lectura ta aduce o oarecare liniste, o intrebare existentiala si o pace interioara spre sfarsit.

Cu bucuria lecturii,

L.T.

 =  Teodor
Bogdan Patrulesei
[28.Jun.09 08:34]
Teodor, mulțumesc în primul rând pentru trecere.
M-am gândit la ceea ce tu ai numit "proiect de întindere mare", însă cred că deocamdată e mai practic să scriu proză scurtă. Bănuiesc că pentru a scrie un roman sau așa ceva, există o anumită tehnică de organizare a materialului, de structurare a planurilor acțiunii, de documentare. Nu știu exact, pentru că nu există un manual "Cum se scrie un roman", sau cel puțin eu nu am găsit. Părerea mea e că nu poți scrie un roman așa cum îți scrii jurnalul intim, notând în fiecare zi ceea ce-ți trece prin cap sau prin suflet la un moment dat.
Arta de a scrie o proză lungă, se dobândește (probabil) exersând. Eu mai am mult de exersat până să-mi formez un stil personal, o organizare a muncii, știința de a-mi pune ordine în idei și de a le așterne apoi pe hârtie, fără să pierd din vedere "firul roșu" al scrierii, cel care face ca proza să fie un întreg.
Cu prietenie
RObert

 =  Sugestie
Lesenciuc Teodor
[28.Jun.09 13:46]
Robert,
Da-mi voie sa-ti dau un sfat, de fapt e mai mult o sugestie. Eu inca nu am reusit sa duc pana la capat un proiect asa de intins, dar cand voi avea timp as gasi metodele necesare. In ultimii cativa ani m-am concentrat mai mult pe scenaristica si, daca vei cauta, o sa gasesti acolo modurile de construire a unei actiuni. Nu spune nimeni ca asa trebuie sa faci la proza dar iti poti face o idee despre cum ar trebui sa dozezi actiunea.
http://www.poezie.ro/index.php/article/57314/Ce_este_un_scenariu

Link-ul de mai sus te poate ajuta pentru inceput, din pacate informatii mai detaliate nu vei mai gasi in limba romana.

Cu respect,
L.T.

 =  Re
Bogdan Patrulesei
[29.Jun.09 08:27]
Mulțumesc pentru sugestie. Întradevăr, un articol bine structurat. Am să încerc să adaptez câteva idei pe proză lungă.
Cu prietenie
RObert




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !