Comentariile membrilor:

 =  Daniel
Liviu-Ioan Muresan
[09.Jul.09 20:01]
faină poezia. Imagini redate simplu însă cu mare încărcătură, te trimit la locul faptei. E o vizuală mai mult decît reușită.
LIM.

+ caii albi nechează sub grajd când plânge femeia
Maria Prochipiuc
[09.Jul.09 23:42]
Poetul și prozatorul își unește imaginația dând libertate cuvântului să se exprime liber dar cu anumite subtilități: se întind / leii desertului pe cabina de GAZ , încât ai impresia că nu-i ajung cuvintele să se exprime: femeia se usucă între geamuri și tace / oftând. Cititorul simte instantaneu nedumerirea: duduie câmpul se termină / unde mergem întreabă șoferul .

Poetul știe ce vrea de la cititorii săi, fiori: când plânge femeia / caii albi nechează sub grajd; poezia nu poate fi despărțită de originalitatea poetului, are disponibilitate spre diverse stiluri, căpătând o individualitate a stilului. Poemul e subtil ironic: mânzul din spate râde fix are zăbală de muște / verzi ca porumbul // de la copiii ploii la ciulini muribunzi / crapă-n silozuri belșugul / vopselei de frunze.

Poezia determină o receptare a ineditului: satul se strânge în urmă – înainte zice bătrânul / era drumul întins / acum sunt palate goale din margine / în margine, dar mai ales a capacității ei de invenție, de fapt actul creator e un act de profundă intimitate nu numai cu interiorul poetului, dar în mod deosebit cu cel al cititorului.

 =  tarziu si cinic, iertare
Daniel Bratu
[30.Jul.09 10:51]
multumesc,
Maria,
Liviu Ioan,

am incercat imagini suprapuse, despre sat, asa cum il mai tin minte si asa cum il vad,
peste/printre vers - si cinism, si melancolie

iertare pentru raspunsul tarziu,
multumesc iar




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !