Comentariile membrilor:

 =  Cred
Liviu-Ioan Muresan
[10.Jul.09 12:12]
că era mai bine "își revărsa", să fie totul la trecut. Mă refer la versul 2. De asemenea, mergea "pescarii aruncă", nu cred că se face economie bună de cuvinte acolo. În rest, este o vizuală de bună calitate, te introduce în atmosferă.
LIM.

+ Serenisimă și tainică...
Emil Iliescu
[10.Jul.09 12:44]
Serenisimă și tainică este această "rochie albastră"!. O atmosferă indicibilă, surprinsă metaforic( "liniștea își revarsă lacrima peste ape"), când chipul și așteptarea iubitului se topesc orfic, într-o euritmie de sunete( "vivaldi într-un anotimp al iubirii eterne" ) și dans, zborul "cântat" al pescărușilor. Asemenea "mrejelor aruncate peste depărtarea purpurie" este și gândul celei ce așteaptă "bătaia strălucirii" ființei iubite. Dar el, într-o superbie specific masculină, atunci când dragostea a trecut, privește dincolo de orizontul în care s-a disipat alcătuirea fragilă, dar regală, a minunatei, precum visul, rochii albastre.
Un text delicat ca o acuarelă, cu sonuri profunde, vii.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  vivaldi într-un anotimp al iubirii eterne
Maria Prochipiuc
[10.Jul.09 13:02]
Liviu - exită acolo în folosirea timpului trecut un anumit lucru pe care nu îl voi dezvălui încă, las să văd percepția cititorului, iar referitor la versul cu pescarii ai dreptate, intenționat am lăsat acea ruptură, pentru că, atunci când privești un răsărit de soare atenția e îndreptată mai mult spre centru acestui lucru, are o semnificație și acel vers. Mulțumesc de popas și de interpretare, am vrut inițial să scriu pe imaginea unui răsărit magnific, dar am renunțat, tocmai pentru a lăsa cuvintele să scoată imaginea în evidență.

Emil - am încercat să redau imaginea fără prea multe metafore, cu toate că îmi este greu fără acest lucru, restrângerea textului din unul dezvoltat cu versuri foarte lungi, a fost pentru mine un exercitiu de exegeză, să spui ,,mult,, prin cuvinte puține, dacă am reușit sau nu, vom vedea. S-a vrut un fel de contopire a umanului cu marea și restul… Mulțumesc vouă!

 =  foarte
marius ciobanu
[10.Jul.09 13:42]
frumos "nu-ți mai păsa de rochia mea albastră".

 =  un gand
Doru Dorian David
[10.Jul.09 13:47]
Nu foarte des, surprindem poeta, destainuindu-se tainic, intr-un poem scurt, bine conturat in care sufletul se priveste pe sine unduind clipa!

"
mi-am întins brațele
să te prind din nou
să-ți simt bătaia strălucirii
tu mândru priveai
peste gândurile mele
nu-ți mai păsa de rochia mea albastră "

Ei da sa fie oare chiar atat de indiferent dansul... cand inima bate si bate si...

un gand bun dinspre oceanul leganat de pescarusi... o sa ascult un Vivaldi!


 =  De ce offTopic?
Maria Prochipiuc
[10.Jul.09 13:48]
OffTopic
= extracalifragilisticus Ionut Caragea
[10.Jul.09 06:58]

Maria, ce ai facut?!

Ai renuntat la iarna ta majestuoasa si te-ai imbracat in rochia albastra a marii?

Te-ai luat la harta cu printul Soare?

Hm...Există cineva dintre editori care nu suportă un comentariu scurt? Cred că ce este aici e chiar la subiect, fiindcă Ionuț Caragea știe din multe alte poeme, că anotimpul predominant e iarna și nu numai… erau niște întrebări la care aștepta răspuns. Nici nu aveam de unde să știu că exită acest OffTopic dacă nu apărea acel butonel: Pagină comentarii offTopic și din curiozitate... Am văzut steluțe date doar cu câteva cuvinte...imparțialitate pentru cine?

Ce am făcut – priveam imagini cu răsăritul de soare, l-am prins cu multă vreme în urmă dacă pot spune în direct și am vrut să retrăiesc momentul, asta am făcut.

Da, rochia mea albastră, valurile mării, ai intuit bine și numai pentru acest lucru, comentariu nu trebuia să fie la OffTopic

Nu m-am luat la harță cu soarele, doar m-am lăsat cucerită de el, de frumusețea nașterii lui din mare.

Doar cu titlul comentariul nu prea sunt de acord, dar asta e altceva!

 =  revin
Ionut Caragea
[10.Jul.09 15:01]
cred ca nu a fost inteleasa intentia comentariului meu, nu sunt editorii de vina, eu sunt.

am vrut sa zic extra calitate si delicatete

in rest intrebarile raman aceleasi, sunt pe subiect, si apreciez trecerea de la anotimpul iarna, prezent in majoritatea poemelor Mariei, la acest concert de vivaldi cu imbratisari intre marea cu rochia albastra si soarele grabit.

Felicitari.

 =  plutire in contrasens
Anni- Lorei Mainka
[10.Jul.09 14:36]
si eu as fi pus albastru
pentru ca a fost cindva albastra

sunt curioasa: de ce ai pus albastru?

poem distins...pluteste poetic deasupra unor miluri peste care uneori si mustele sunt prea lenese sa zboare!

 =  pescarii mrejele peste depărtarea purpurie
Maria Prochipiuc
[11.Jul.09 14:03]
Marius – dacă, doar versul: nu-ți mai păsa de rochia mea albastră te-a atins, este suficient pentru mine ca mânuitor de cuvinte.

DoruDorian- ai dreptate referitor la lungimea poemelor, aici parcă ar exista o asemănare poetică între noi. Poemul acesta a fost cum am spus cred în alt comentariu mult mai dezvoltat, dar am făcut economie (deh, criza e și la cuvinte acum, dar face bine se pare), acel dânsul așa cum bine a punctat Ionuț nu e oricine e prințul Soare. Cred că și iarna este frumos oceanul, doar că vor lipsi pescărușii, dar cine știe au venit pescărușii și la Iași să știi, așa că…totul e posibil!

Ionuț – poate ai tu dreptate, dar eu rămân la părerea mea. E bine că tu te-ai explicat, poate tot pentru cei ce nu reușesc să descopere dincolo de cuvinte și altceva decât superficialitate. Era de mult o problemă cu noii înscriși, simțeau încă de la început apartența unora sau a altora la un anumit grup, eu nici acum nu vreau să cred în așa ceva… Apoi mie îmi plac toate anotimpurile, poate albul mă caracterizează cel mai mult, dar și albastru, nu mai putin ruginiu și foarte mult verdele, să văd ce-ai să mai spui.

AnniLorei - …și acum este albastră, depinde unde te afli, am văzut un răsărit și un apus de soare la Marea Mânecii, unde portocaliu încins contopit cu marea de un albastru ceresc, iar soarele ce iesea din mare era multicolor. De fapt rochia mea albastră nu era altceva decât marea. Mulțumesc de popas și hai să plutim în contrasens, nu crezi că ar fi ceva extraordinar?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !