Comentariile membrilor:

 =  Am mușcat momeala
Constantin Iurascu Tataia
[15.Aug.09 18:17]

Părerea mea e că datorită obligativității de a se folosi epitetul "ușoară" în catre a dirijat concurenții spre tema facilă a "femeii ușoare", cale răsfolosită în creația epigramatică. De aceea cele mai multe producții s-au înscris pe această cale și după lectura lor te gândeai la sintagma din muzică, "variațiuni pe aceeași temă".

 =  Cred că da
Vali Slavu
[15.Aug.09 18:25]
Acum, știind că epigrama lui Florin Rotaru a avut succes, pot spune că ai ales greșit. Dacă o alegeai pe cea asemănătoare cu a lui, altfel stătea treaba.
Eu ți-am dat nota 7.
Succes la celelalte ediții!

 =  Ai greșit
Constantin Colonescu
[15.Aug.09 18:27]
"Azi le spune prima oară,
Polițiștilor din port,
Că-i trimisă, la export,
Cu industria ușoară."
(Bodea Emil Felician)

Ajunsă peste mări și țări,
Fetița asta va afla
Că și acolo,-n depărtări,
Industria „ușoară”-i grea.

Cred că eu aș fi apreciat mai mult ultima epigramă pentru originalitate, cu condiția să fi fost mai aproape de temă și să fi fost mai bine realizată. Așa cum e acum, respectă cumva litera temei, dar nu spiritul ei. Toate epigramele care s-au bazat pe “femeia ușoară” au mers pe căi bătute. Să te referi la prostituție ca “industrie ușoară” este potențial o găselniță bunicică.

 =  colaterale
Laurențiu Orășanu
[15.Aug.09 19:14]
"Domeniul" îngustat (intenționat) de obligativitatea cuvântului "ușoară" trebuia, în viziunea mea:
- să ducă la cea mai bună epigramă în condițiile date; am mai discutat, chiar dacă o cale e bătută, sfidarea e cu atât mai mare: să scrii o epigramă antologică. S-o scrii pe cea mai bună. Sunt sigur că sunteți de acord că nu s-a scris, nici la acest concurs, cea mai bună epigramă cu ușoară, femeie fiind. Așadar, mai e loc de alte concursuri pe această temă,

-să permită compararea epigramelor din concurs, scontând pe ceea ce de fapt s-a întâmplat, o abordare similară a temei de către mulți concurenți.

Cam așa am văzut lucrurile când am propus tema.

Când am văzut epigrama lui Grigore Chitul, am zis: asta câștigă.

Mai comentez, tot pe lângă, cu acceptul "finului" Felician:
puține note sărite din ecart, dacă dăm de o parte cazul discutat. E foarte important că nu (mai) sunt atâtea greșeli de evaluare. Lucrul e notabil mai ales că s-a recomandat, și chiar s-a folosit de către mulți concurenți, toată gama de note.

La auto-evaluare mai avem de lucrat. E greu să fim obiectivi tocmai cu propriile texte. Unii atrag atenția asupra a ceea ce au vrut să spună, se tem că evaluatorii nu se ridică la nivelul corespunzător de înțelegere, mai zic că "dacă o puneam pe-aia ieșeam primul". Aici o să fiu direct: ai terminat de scris, nu ai decât dreptul să asculți părerile celor care te citesc.

Dacă albina avea un roi,
Degeaba făcea furnica război.

Calimero

P.S. Delima Leontin,
Când pun rezulatele la etaj voi corecta conform semnalării tale. Până atunci poate mai apar greșeli nevăzute de mine

 =  Jocul, greșeala așteaptă...
bodea emil felician
[15.Aug.09 23:27]
Tataia, Vali, Constantin Colonescu, Calimero,
Mulțumesc!
M-am liniștit.

Cu prietenie: Emil
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !