Comentariile membrilor:

+ Considerați un gând înspre voi
Călin Sămărghițan
[03.Nov.09 18:20]
E o carte importantă și de căpătâi de acum, în abordarea lui Mircea Nedelciu, o carte despre care s-a mai vorbit aici. După cum s-a mai văzut, scriitura lui Mircea Nedelciu este mai mult decât o simplă atitudine estetică în fața vieții, și de astfel de scriitori are nevoie cultura românească, dar și de punerea lor în valoare. O lansare frumoasă va fi, având în vedere prezențele selecte care se anunță.

 =  Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[03.Nov.09 20:17]
O mare realizare, mai ales în această perioadă. Coperta este foarte reușită, sobră dar totuși vie în culoare. După cuvintele lui Eugen Negrici e o reușită. La mai multe asemenea evenimente!
LIM.

+ felicitari
Paul Gorban
[03.Nov.09 20:38]
O carte buna vine sub stelele ei. Sunt sigur ca aceasta carte ar putea fi buna si in lipsa stelelor ei. Motiv pentru care da-mi voe sa te felicit Ioana. Ma bucura mult astfel de vesti.

 =  Ioana...
ioana matei
[03.Nov.09 21:27]
mă bucură mult această apariție!...iată, vin și eu cu puțin mov...nebun de dorința...întregului...felicitări!...cum altfel decât din suflet?...

+ Felicitări!
Marina Nicolaev
[03.Nov.09 20:56]
Felicitări pentru această lansare îndelung așteptată!
Mircea Nedelciu reprezintă generația de elită a culturii românești.
“Dictatura auctorială. Eseu despre proza experimentală a lui Mircea Nedelciu” este omagiul discret adus acesteia.

+ o carte remarcabila
Tudor Cristea
[04.Nov.09 09:25]
Cartea despre Mircea Nedelciu este o apariție salutară. Cuvintele lui E. Negrici de pe copertă reprezintă o recomandare de netăgăduit, dar eseul în sine, rezultat dintr-o lectură aplicată și extrem de pătrunzătoare, se recomandă ca atare. Am, totuși, de făcut o observație (sau, mai exact, de exprimat o nedumerire): mi se pare că în textul lui Negrici de pe copertă s-a strecurat o eroare de lectură (a celui care a procesat); cred că e vorba de un réalisme sans rivages (conceptul lui Roger Garaudy), iar nu de un réalisme sans visage (sintagmă pe care eu, cel puțin, nu știu de unde s-o iau); de altfel, și din context mi se pare că suntem trimiși la Garaudy...
Dar acestea sunt simple detalii. O să particip cu multă plăcere la evenimentul lansării.

 =  ioana geacar si nedelciu cel mare
Nache Mamier Angela
[04.Nov.09 13:15]
de curând am avut placerea sa semnez o cronica literara la aceasta carte si publicata în revista literara"Astra" din Brasov,mai ales ca Mircea Nedelciu
mi-a fost coleg si prieten,un scriitor care s-a pozitionat ca un adevarat rebel
în literatura si în conditia sa umana în general
ioana geacar s-a apropiat de acest fenomenal scriitor,a disecat inteligent ,un autor de marca a anilor optzeci care merita toata atentia noastra

 =  felicitări...
Carmen Duvalma
[04.Nov.09 19:56]
Felicitări, Ioana...voi fi alături de tine cu sufletul...

 =  Re
Ioana Geacăr
[10.Dec.18 14:27]
Călin,
ai dreptate, e un autor important, dar lăsat în umbră. Dacă « lecția » lui ar fi fost asimilată, și mă refer la partea tehnică în special, azi proza românească ar arăta altfel.
Sebastian,
mulțumesc, ai zis bine « mai departe ». Când ai terminat (vorba vine !) ceva, te-ndrepți spre altceva ! Déjà știi că-s periculoase opririle.
LIM, te gândești probabil la « această perioadă » consumistă, grăbită… Da, coperta e sobră și caldă în același timp.
Paul,
mulțumesc, evenimentul vine destul de târziu (dar trebuia « botezată » cartea !) Și, fără să fie ticluit, pică exact în luna în care s-a născut Mircea Nedelciu. Pe 12 noiembrie ar fi-mplinit 59 de ani.
Te felicit și eu, Paul, pentru revistă, grozavă treabă faceți pe vremurile astea de cruntă criză.
Ioana,
mă bucur și eu de prezența ta aici, așa exuberantă ca un fluture mic și mov ! Mircea Nedelciu a fost preocupat de motivul întregului, de sistematizarea operei…Nu degeaba zici « nebun de dorința...întregului ». Cuvintele tale nu-s așternute degeaba, nici punctele …
Marina,
comentariul tău e epatant și sensibil. Să zicem, mai bine, « reprezintă O ALTÃ GENERAȚIE de elită a culturii românești ». ? Pentru că au mai fost vreo două…Azi există un curent tare înverșunat împotriva elitismului, a perfecționiștilor, a profesionalismului. Și rezultatele se cam văd la nivel politic, social, cultural. Mi-a plăcut definiția ta pastelată dată cărții :)
Tudor,
ai dreptate, e vorba de un « réalisme sans rivages » (conceptul lui Roger Garaudy) și este o greșeală de procesare. Corect era « precum vechiul și la fel de discutabilul „realisme sans rivage”. Lui Angelo Gugliemi îi aparține doar conceptul « un stil al culturii actuale »(despre experimentalism) pe care trebuia să-l pun între ghilimele.
Mea culpa. Mulțumesc pentru vigilență și sesizare. Mă bucur că poți veni.
Angela,
mulțumesc pentru intervenția ta prietenoasă și încă o dată pentru articolul publicat în Astra, o revistă de care mă leagă amintiri dragi.
Carmen,
e mare lucru, să știi, prezența cu sufletul.
Marina, Călin, Paul, Tudor, mulțumesc pentru stele !
De asemenea, mulțumiri poetei Eugenia Reiter pentru recomandare!


 =  .
iarina copuzaru
[06.Nov.09 09:37]
Felicitări și, după datul acesta (de-a scrie "Dictatura auctorială. Eseu despre proza experimentală a lui Mircea Nedelciu"), vă doresc în continuare succese nebănuite!

 =  re
Ioana Geacăr
[07.Nov.09 13:26]
Multumesc mult, Iarina, asemenea! Nebănuitele-s poetice și mult așteptate.

+ semn
florin caragiu
[07.Nov.09 13:41]
Felicitari, Ioana, pare o lucrare interesanta si complexa, cu multe ramificatii si de mare actualitate. Las si eu un semn de apreciere. Mult spor in continuare!

 =  lansare de carte
george ionita
[08.Nov.09 11:30]
Felicitări și regretul că nu am putut participa "in direct", doar cu sufletul fiind alături.
Salutări lui George și speranța că ne vom vedea curînd.
Mult succes în continuare !

numai de bine,
george ioniță

 =  re
Ioana Geacăr
[08.Nov.09 22:50]
Florin, George, multumesc frumos pentru stea si suflet..

 =  câte stele aveți!...
Valentin Nicolae
[09.Nov.09 13:53]
asta nu este tocmai bine.

ca să fiu rău aș putea zice că sunteți stelară, însă numai dimitrie a fost stelar...


uneori mă gândesc că Bacovia ar fi fost trecut la atelier, pentru versurile sale împiedicate, pentru sărăcia lor aparentă, pentru laconismul lor, pentru banalitatea lor...

zic și eu...
cu drag.

 =  o carte e ca o casa....un pom ...
cornel marginean
[09.Nov.09 21:46]
Felicitari pentru tot ceea ce faci.
Toata aprecierea mea.

cu prietenie

 =  citit
Stefan Doru Dancus
[12.Nov.09 11:16]
Cu atat mai bine! Nu am stiut de lansare. Felicitari. O voi cauta prin librarii. Poate gasesc in ea ceva despre mare prietenie dintre Nedelciu si Gh. Craciun, ceva ce nu am citit pana acum.
Cele bune,
Dancus

 =  în căutarea...Dictaturii
Tudor Negoescu
[12.Nov.09 21:40]
Intrat, ca și alții, într-un nemeritat con de umbră, Mircea Nedelciu mi se pare a fi unul dintre cei mai talentați prozatori ai literaturii române din ultimii cincizeci de ani. Atîtea cîte sînt, prozele lui formează deja o operă omogenă, riguroasă, cu ''program''. De fapt, întreaga generație optzecistă s-a manifestat ca o grupare omogenă, cu ''program''. Fără să știe, mulți dintre contestatarii de azi ai optzecismului se nutresc, la vedere, din sevele lui.
Salut și eu întreprinderea exegetică a Ioanei Geacăr și pornesc împreună cu numitul Dăncuș prin librării, în căutarea...Dictaturii...!

 =  ***
Antrei Kranich
[18.Nov.09 06:37]
felicitari cu intarziere pentru lansare! cartea a inceput sa fie distribuita in librarii? m-ar interesa mult sa intru in posesia unui exemplar!

A

 =  Re
Ioana Geacăr
[23.Nov.09 16:15]
Valentin, ai dreptate in privința lui Bacovia, cine ar scrie la fel, ar fi doar un imitator, poate ar sta si la atelier! Și generalizând, daca-l raportezi pe poet la timpul său, au fost destule cazuri de receptări critice tardive(hm, chiar și al lui Bacovia, al lui Macedonski... )

Cornel,
multumesc mult pentru felicitări!

Doru,
îmi pare rau că n-ai aflat din vreme! Cartea nu e o monografie, ci un mic eseu critic despre experiment in proza lui Nedelciu!

Tudor,
așa e, din păcate, după moartea lui a intrat într-un con de umbră (printr-o politică culturală? sau doar nepăsare?)Cred că tinerii prozatori au multe de învățat citindu-l, studiindu-l.
Antrei,
mulțumesc, cartea poate fi comandata si pe internet la câteva librării!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0