Comentariile membrilor:

 =  Mirosul ființei iubite
Nicolae Diaconescu
[20.Nov.09 13:35]
N-aș putea să explic de ce mă deranjează în text mirosul de crizanteme! Poate fiindcă mi-e greu să asociez mirosul subsiorilor, a pântecului și a coapselor cu mirosul de crizanteme chiar dacă ești îndrăgostit(ă). Poți lăsa cititorul să facă orice altă asociație, oferă-i această libertate!
Textul curge bine iar finalul naște nostalgie.
De apreciat Biografia altfel.

 =  parere
ionelia cristea
[20.Nov.09 13:57]
Esenta acestei poezii mizeaza pe simtul olfactiv(si vizual cateodata) care ar trebui sa comunice cititorului abstractul si maretia clipelor traite langa persoana cealalta/consumarea unor actiuni fizice etc.
Problema insa este faptul ca langa imaginile cu tenta carnala ca sa le numesc asa("cum îi miros subsuorile/cum îi miroase pântecul")asocierea cu mirosul crizantemelor vine fix ca nuca in perete, plus ca mai sunt cateva imagini destul de facile gen:"m-a săgetat cu săgețile privirilor sale verzui","dintre frunzele foșnitoare","cutia ei cu nimicuri","m-a cules apoi toamna lin".
Dar dincolo de asta textul are un carcater ludic, cu un fel de inocenta nedisimulata, cu o cursivitate buna, care ma lasa totusi cu un sentiment placut.

 =  Multumesc pentru comentarii
Silvia Van
[20.Nov.09 15:09]
Nu e vorba de mirosul fiintei iubite, e vorba de TOAMNA, ea in intregime, cu subsuori, cu pantece, cu coapse, miroase a crizanteme, trebuie sa ma crezi, sunt nascuta toamna si sunt plina de mireasma ei, Nicolae Diaconescu. Multumesc de trecere si de comentariu!

Mi se pare o expresie grea si nejustificata, cea folosita de tine aici, Ionelia Cristea: "ca nuca in perete"... E punctul tau de vedere! In ce ma priveste, nu inteleg de ce nu s-ar putea face asocieri de imagini carnale cu mirosul de crizanteme sau cu oricare alt miros. Multumesc totusi ca ai acordat atentie acestui poem.

 =  cu taina
Adam Rares-Andrei
[20.Nov.09 16:29]
jocul acesta val-vartej aduce cu sine o frumoasa si copilaroasa dorinta de viata. dorinta de iubire. prin orice unghi s-ar petrece fiinta, orice lucru ii va da cate un motiv sa se bucure.

 =  Ușoară confuzie...
Tudor Cristea
[20.Nov.09 19:06]
Nu era tocmai dificil de înțeles că în text nu e vorba nici despre un bărbat, nici despre o femeie (alta decât autoarea). Nu era greu de bănuit nici că întruchiparea cealaltă e toamna. Doar că textul e nițel confuz, mai ales către final. Poate că ar deveni foarte clar dacă titlul ar fi "Toamna", iar cuvântul respectiv ar fi suprimat din text. Autoarei i se pare, probabil, că un asemenea procedeu ar scădea miza textului. Nici pe departe, pentru că, oricum, e un text bine scris (minus echivocul pe care l-am semnalat).

 =  Multumesc!
Silvia Van
[20.Nov.09 20:13]
Multumesc, Adam Rares-Andrei, pentru comentariul amabil, multumesc, Tudor Cristea, pentru sugestie si ma bucur de impresia favorabila pe care ti-a lasat-o poemul meu.

 =  parere
Mihai Robea
[21.Nov.09 06:07]
destul de plăcută fără 'exuberanța' primelor patru versuri datorate mirosului(miasmei) de crizanteme;

"una în dreapta
și alta în stânga
rotunde"..eventual "numai bune de țintă".. mi se par inutile;
la fel "toamna",.. revenirea analogă începutului a unuia din simțuri..
dacă s-ar putea înlocui "din nou utilizabilă" nu ar fi rău, fiindcă clipul secvenței are un aer ușor agresiv, cumva mecanicist, poate un dezacord acolo

revăzută(într-un fel sau altul)ar putea fi o poezie foarte bună, probabil este o afișare la prima mână

 =  septentrion
Petruț Pârvescu
[21.Nov.09 11:08]
***
un vizual expresiv in mugurii toamnei. felicitari!

 =  Felicitari!
Irimia Madalina
[22.Nov.09 22:22]
Mi-a placut foarte mult jocul dvs. de cuvinte si daca ar fi sa va aseman, macar o picatura, cu vreun poet consacrat, acela ar fi Nichita Stanescu.

 =  Multumind
Silvia Van
[23.Nov.09 09:16]
Multumesc, Mihai Robea, o sa tin cont de sugestii. Multumesc pentru comentariile amabile, Petrut Parvescu, Madalina Irimia. Mi-a facut placere sa va intalnesc in pagina mea.

 =  Rarisimă
Nicolae Diaconescu
[23.Nov.09 11:19]
Rarisimă

Text de largă inspirație după Silvia Van

Așa ceva n-am trăit! Sau poate că da și nu-mi amintesc.
Soare, 19 grade la sfârșit de noiembrie! Covor de frunze pe unde calc și alte multe în toate nuanțele în copaci.
Iubesc toamna asta că are pântec, subsuori, coapse și un miros! A ce miroase? A femeie (curată) deși din reavănul frunzelor se ridică tot felul de miasme!
Explicabil îmi zic în barbă, a sosit primăvara cu patru luni mai devreme așa că pornesc vânătoarea, poate pică la drum de seară o...crizantemă!

P.S.
Am rezonat la textul tău altfel nu mai zăboveam pe aici.

 =  Ce chestie!
Silvia Van
[23.Nov.09 11:25]
Ia uite la mine, ce noroc, sa dea peste mine Nicu al Popii de doua ori!
Multumesc de comentariu, astept unul si despre fusta mea...Nu de alta, dar...

 =  :)
ilinca nistor
[23.Nov.09 12:28]
pleaseeeeeeeeeeeeee, pretty please, pretty please,

schimba titlul asta.

 =  Of, greu!
Silvia Van
[23.Nov.09 12:40]
Am schimbat titlul, ca prea ma rogi frumos. L-am schimbat razand...Daca iau comentariile de la inceput si fac toate modificarile sugerate, la naiba!, nu mai ramane nimic din poezia mea, cate citiri, atatea pareri, cate minti, atatea sugestii, cati poeti, atatea gusturi... Iar daca citesc poezia peste un an, precis n-o sa-mi mai placa mie si o iau la refecat...Greu sa fii poet intre poeti, nu?


 =  citesc si ma minunez.
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
"crizanteme, arome, tufisuri, inimi, crizanteme ( iar ), frunze ( fosnitoare! ), jucarie."

uneori scrii poezii frumoase. asta insa este din punctul meu de vedere o productie ratata. exprima un feminism plictisitor, naftalinizat, banal, cu un subiectiv copyright de clasa a 6-a, cand fetele descopera ca le cresc sanii si unii baieti vor si altceva de la ele in afara de sarutat.

termenii enumerati mai sus cu ghilimele, pentru unii cititori poate reprezinta sensibilitate. pentru mine insa, inseamna inexpresivitate si lipsa unui bagaj lingvistic care sa poata asigura transmiterea lucrurilor "sensibile" macar prin simboluri si constructii cat de cat mai mature - si nu atat de subevoluate dpdv metaforic.

pe scurt: o curgere de imagini care s-ar putea opri oricand, pentru ca oricat ai citi ( 4 versuri sau 20 ) tot in aceeasi zona derizorie si puerila te duce.

 =  nu
Mihai Constantin
[24.Nov.09 00:27]
doar finalul are ceva poezie, in acea posibilitate masochista ilustrata destul de elegant:

m-a cules apoi
lin
dintre frunzele foșnitoare
și m-a pus în cutia ei
cu nimicuri
ca pe-o eventual
din nou utilizabilă
jucărie


in rest, e vorbarie goala pe o voce new ethno, extrem de penibila

sorry, dar asa se vede de aici, de jos, de f jos (-10) :)

 =  asa sa stii
Dmitri Miticov
[24.Nov.09 01:29]
M-a sagetat cu sagetile e cea mai riscanta din suita de formulari riscante de aici (si-s foarte multe).
Dupa mine textul asta si-ar gasi locul mult mai bine intr-un oracol de gimnaziu pentru ca e la nivelul ala de naivitate si pudoare.
Nu stiu ce varsta ai, dar dragostea nu-i miros de crizanteme sa stii.

E o reactie chimica in creier.

 =  Miticov
Silvia Van
[24.Nov.09 08:42]
Te inteleg, perfect, Domnule Miticov. Cand dragostea inseamna cam asta: "Azi l-am văzut pe Andrusha. Era călare pe mama"...sau asta: "pisicul începea să mănînce din vomă", e greu sa-ti imaginezi ca dragostea inseamna miros de crizanteme...




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)



Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0