Comentariile membrilor:

 =  Interesantă temă!
Rodean Stefan-Cornel
[24.Nov.09 10:48]
Ioane, trei probleme:
1. Vezi că regulamentul site-ului interzice scrierea titlurilor doar cu majuscule.
2. Nu te grăbești cu postatarea textelor din concurs? De abia a fost termenul de trimitere a textelor, poate nici nu s-a încheiat cu stabilirea rezultatelor și te descalifică. S-a mai discutat asta. Eu cred că normal ar fi ca imediat după gala finală, cel care a anunțat concursul pe "Agonia" (sau altcineva) să facă o informare cu câștigătorii, apoi cine dorește poate să-și posteze creațiile.
3. Sincer să fiu, mie tema mi-a plăcut foarte mult, am trimis și eu la acest concurs. Referitor la catrenele tale, cel mai mult mi-a plăcut ultimul, mai ales pentru că îmi arată o altă față a ta (mai puțin cunoscută de mine, cel puțin), aceea de "filozof". Și prima este frumoasă, exploatează la maximum poanta din tema concursului (deși, deoarece însăși formularea temei este o poantă epigramatică, de aceea, există riscul ca unii să aprecieze o parte din epigramele la această temă drept constatări, repetări ale poantei din temă; nu mă refer neapărat la ale tale). A treia mi se pare, de asemenea bună, deși versul al doilea este cam în plus.
Succes la concurs, să auzim de noi evidențieri printre agoniști!
Cornel

 =  Erată importantă
Rodean Stefan-Cornel
[24.Nov.09 10:51]
La penultima frază se va citi "A doua", în loc de "A treia".
Scuzați, vă rog!
Cornel

 =  Am luat la cunoștință, Cornele...
ioan toderascu
[24.Nov.09 11:16]
1. Am scos majusculele, nu de alta dar să nu fiu "denivelat"! Am vrut să scot în evidență tema, dar văd că trebuie să mă mulțumesc cu ghilimelele.

2. Îți aduc și eu la cunoștință faptul că jurizarea s-a încheiat ieri, așa că nu văd care e problema; în ultima vreme, mai mereu s-a procedat așa, postându-se epigramele după jurizare, dar înainte de acordarea premiilor. M-am gândit că e bine să le postez acum pentru a se comenta, ca și la concursul nostru de pe site, fără a se ști cine sunt premianții.

Toate cele bune!

 =  Titlul textului
Rodean Stefan-Cornel
[24.Nov.09 11:24]
Ioane, este vorba de titlul pe care tu l-ai dat textului postat (ETERNA EPIGRAMÃ) care apare tot cu majuscule.
Cornel

 =  Bune
Gârda Petru Ioan
[24.Nov.09 11:26]
A doua mi-ar plăcea mai mult așa:

Vom vota cu toții, negreșit,
- Să fim foarte bine înțeleși -
Pentru-un viitor mai fericit
(Din păcate, doar pentru aleși).

Nu știu care sunt epigramele premiate.

 =  Nelu Gârda...
ioan toderascu
[24.Nov.09 11:34]
Să știi că, în prima fază, versul al patrulea era exact ca cel sugerat de tine; am oscilat între cele două variante și am ales-o pe a doua.
S-ar părea că ne vom vedea la Cluj...
O zi bună!

 =  La Cluj
Gârda Petru Ioan
[24.Nov.09 12:14]
Se pare că va veni multă lume bună la Cluj. Abia aștept să-i văd la față pe cei cu care mă cunosc doar virtual. Sper că vor avea timp și de mine, pentru că sunt semne că festivalul se va prelungi până după ultimul cântat al cocoșului...

 =  Am evitat similitudini de data asta
Laurentiu Ghita
[25.Nov.09 08:58]
Foarte bune epigrame, Ioane, aș fi sperat totuși în niște teme mai puțin cuminți și previzibile. Avem atatea idei, nu-i așa?

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[26.Nov.09 14:04]
Acum, că am citit toate epigramele postate, pe tema impusă, pot afirma fără teama de a greși că ale tale vor fi răsplătite cu un premiu valoros. Mie ultima mi-a plăcut cel mai mult, dar toate sunt bine realizate.
Se va confirma ce am scris mai sus, când te vei întoarce învingător de la Cluj.
:)

 =  Mulțumesc, Vali!
ioan toderascu
[26.Nov.09 22:19]
Mă bucur că ți-au plăcut epigramele mele. M-aș bucura și mai mult...să ai dreptate! E vorba de premiu, desigur. Vom afla vineri seara. Deocamadată, fiecare dintre noi speră... Oricum, va fi o seară frumoasă pentru toți cei prezenți la festivalul clujean.
Să auzim numai de bine! =  Aurea mediocritas!
Ioan Jorz
[26.Nov.09 23:50]
Dacă a critica un text, chiar dacă el (textul) aparține cuiva care a încercat a polemiza cu autorul comentariului, poate fi înțeles ca un gest obiectiv - lipsit de intenții revanșarde, atunci nu mi se va face un proces de intenție când afirm, punctual, următoarele:

1. Poantă ce va fi "bătătorită" de mulți, alți, concurenți, pentru că e previzibilă. Înainte era mai bine - lamentație ce tinde a se permanentiza, nostalgic, în gândirea unei anumite vârste!

2. Catrenul respectiv are un caracter de constatare, de inventariere a unor evidențe. Rămâne doar frustrarea, care e un loc comun al nemulțumirilor, de toate felurile - ale tuturor celor care sunt "ne-aleși"! Banal!

3. În aceiași notă, de lamentație, valabilă pentru 1 și 2.

Cu regretul că nu mă pot entuziasma la citirea unor astfel de versificații, cu scuzele (de rigoare) pentru frustețea unui comentariu, prea obiectiv pentru anumite orgolii, conchid: "Nu tot ce se scrie se înghite!" Sănătate!

Ioan J

 =  Piscem natare doces?
Vali Slavu
[28.Nov.09 13:16]
Bine zis: "Nu tot ce se scrie se înghite!".

 =  O nouă distincție
Rodean Stefan-Cornel
[29.Nov.09 20:19]
Și acest festival s-a încheiat cu Ioan Toderașcu pe podium, ceea ce, în calitate de agoniști trebuie să ne bucure pe toți (mai multe despre festival am înțeles că va scrie Nelu Gârda, sper că am înțeles bine); felicitări Ioane!
Cornel Rodean

 =  Gândurile gândesc la fel
florian abel
[30.Nov.09 09:25]
Și eu apreciez calitatea celei de-a 3-a, filozofică și memorabilă dincolo de contextul temei. Despre a 2-a, pot spune cu certitudine că am citit una asemănătare scrisă de Vasile Larco, după ce găsesc ziarul o voi posta, dar sigur se încheia în aceeași formă: "...un viitor mai bun/ Și este. Pentru cei aleși". E un lucru normal, sigur mai sunt câteva zeci de producții cu aceeași formă, din cauza temei care dirijeză inspirația instantaneu spre aceleași idei.

În rest, baftă la Cluj, tuturor. F.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !