Comentariile membrilor:

 =  m-am jucat putin, sa nu ma alergi cu matura, te rog.
Iakab Cornelia Claudia
[26.Nov.09 15:46]
oare ascult cântecul? oare asculți?
îmi atârnă mâinile din tablou prea lungi
spre iarna de lângă mine atat de moartă.
culorile nu mă reprezintă
nu am vrut asta niciodată
sunt ca un germene al desfrâului intelectual.

în mine e pusă truda
câmpia de luptă a forțelor
a binelui și a răului.
a ochiului în colțuri de argint
și a copilăriei,
orbecăind
fiindu-mi propria sangerare
pe care o izgonesc din tample.

sunt prea bătran.
chiar ești prea bătran.
rolul de bărbat puternic nu isi ocupa usor universul.
cadența săptămânilor macină
roade ca o carie scormonind timpul de secunde
îmbrâncind burțile cu copii
 =  Andrei
Liviu-Ioan Muresan
[26.Nov.09 15:52]
e un text bun, doar că acele repetiții se pot evita. Îmi-îmi, cîmpia-cîmpia... Versul trei mi-a plăcut cel mai mult.
LIM.

 =  ma dezvelesc
Adam Rares-Andrei
[26.Nov.09 16:16]
Claudia. frumusel text. pacat ca paternul e la mine. apreciez ca citesti.

Liviu. mersi de trecere. repetitiile sunt pentru sublinierea insemnatatii.

 =  adam rares andrei
Nache Mamier Angela
[26.Nov.09 17:41]
începutul poemului este sub influenta lui dali,usor de detectat în poem!
strofa a doua de slefuit un pic:de evitat repetitia câmpia...câmpia...batrân...batrân
în rest aceasta strofa merita citata în întregime ,are un mister si o stare care se sustine si mentine o atmosfera poetica si de visare
ultima strofa are un mesaj ,e reusita
as termina cu "burtile de copii"...caci este un final nelinistit si înfiorat

 =  observ, ma mir.
Adam Rares-Andrei
[26.Nov.09 20:35]
de ce toata lumea vede ceva rau intr-o repetitie? pana la urma e o figura de stil. repet, are rolul de a ingrosa o anumita idee. merci de vizita Angela.

 =  parere
Iakab Cornelia Claudia
[27.Nov.09 05:24]
e vorba de cat de urat sare in ochi acel imi de trei ori.sonor la fel. e o bucatica de materie precum un ciot. priveste cu ochi de artist ce cauta finetea liniilor precum e si finetea mesajului. daca imi era foarte bine incarnat in ceea ce e in jur, ar fi plutit ca intre magme ce le invarte, sau roti...asa se rod unele pe altele,

 =  hai sa sapam!
Adam Rares-Andrei
[27.Nov.09 08:18]
mda. sonor? ti-ai recitat-o cumva cu voce tare? :). "imi".. da, e apasat un pic pe la inceput dar discrepanta dintre nuantarea lirico-subiectiva si intentia artistica ce tine dupa parerea mea doar de gust, e aproape inexistenta. ceea ce nu o face totusi sa existe asa, in nimicnicia ei. acel ceva mic uneori are instante foarte speciale incat des creeaza inadvertente in randul cititorului, asta daca nu acei ochi fini, kantieni, nu isi fac datoria intuitiva pura.

 =  campia de lupta pentru trei de imi de clasificat bine ori...
Iakab Cornelia Claudia
[28.Nov.09 08:25]
esti destul de nebun a iti impune parerea doar de dragul de a nu fi contrazis. dar rolul de barbat puternic in aceasta viziune poetica nu-si are locul in univers, impungi burtile , ajungi vrei tu la genetica poeziei si faci cromozomii sa suna ca dracu doar pentru o mica particula ce trebuie repetata de trei ori.

 =  sa nu ratam respectul
Adam Rares-Andrei
[28.Nov.09 10:39]
Claudia, nicio intentie a vreunui exces de zel. "mea culpa" daca ti s-a parut ceva "in extremis". nebun stiu ca sunt, de contrazis as vrea sa fiu mereu, asta mi-ar da o certitudine ca nu toti gandesc ca mine si sincer n-as vrea asta.rolul de barbat puternic nu isi are rostul dar nu cred ca mi-am aratat muschii pe undeva. rational vorbind, viziunea poetica are cred eu un pic de detasare de obiectivismul pe care il tot tii in brate. nu uita, si s-a mai spus, una este poezia facuta de insusi poetul si alta este poezia citita, chiar si de alti poeti. nu cred ca exista vreun standard pe care trebuie sa il respecte oricare poet, sau vreun standard de poezie pe care sa il parcurga. din moment ce poezia este asa, inseamna ca asa am avut eu ideea in acel moment. faptul ca cineva vine si spune, "uite ai repetat aia", nu face altceva decat sa exprime o judecata de gust, nicidecum vreun adevar obectiv. poate ca pentru tine suna ca dracu. poate ca pentru altcineva suna acceptabil. nimeni nu e perfect si toti ne perfectizam cu timpul. nu cred ca exista vreo poezie perfecta. daca vrei le luam pe toate si iti arat ca e ceva mereu care sa nu placa cuiva. cromozomiile apar in apararea repetitiei. asta nu pentru ca nu imi place ca gresesc, ci pentru ca atunci cand ideea mea este pusa intr-un fel pe care mi l-am propus, nu ramane altceva de facut decat sa explic. nimeni nu le atinge pe toate. nimeni nu multumeste pe toata lumea. insa uneori, trebuie sa vedem oare ce e dincolo de aceste maruntisuri si poate asa nu ne mai aruncam asa cu capul inainte, doar pentru ca ori nu am vazut ideea prima a poetului, ori nu este destul de trivializata poezia. inca o data imi cer iertare daca am gresit cu ceva. repet, uneori trebuie sa pierdem mai mult timp cu cititul unei poezii. fie ea si cu trei de "imi".

 =  ha ha te bat mar
Iakab Cornelia Claudia
[28.Nov.09 10:58]
campia de lupta nu ma multumeste. stai si dai din gene neconvingator pentru trei, auzi trei de imi. doar atat ai de zis in apararea unui lant de trei de imi. si un virus il rupe. poate unul in ochii mei.

 =  si imi place bataia
Adam Rares-Andrei
[28.Nov.09 11:02]
da Claudia. un lant pe care nu stiu cine l-ar putea rupe nu stiu ce chei exista pentru lacatul ce leaga lantul. dau din gene, doar nu vrei sa dau din alte parti ale corpului meu. un virus il rupe? nu am vazut nicio ruptura. doar o impertinenta care nu ramane decat o afirmatie.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !