Comentariile membrilor:

 =  Rărere
Vali Slavu
[07.Feb.10 09:42]
"Politica ne cam divide,
Dar, dupa ea nu mă omor,
Îmi plac doar unele partide...
De amor."
(Ruse Ion)

Cred că primul vers, nu prea are legătură cu restul epigramei. Ar fi și alte rime pentru "partide", nu văd rostul lui acelui "divide".
Apoi, în ultimul vers se schimbă ritmul. Pentru a rămâne ultimul vers așa, ar trebui refăcute celelalte trei, în ritm trohaic.
Ar putea ieși o epigramă reușită.

Desigur, e doar o părere...

 =  erată
Vali Slavu
[07.Feb.10 09:43]
"Părere", desigur, nu "Rărere".

:)

 =  Virgula aia după dar
Gârda Petru Ioan
[07.Feb.10 09:50]
Face totul.

 =  Pro și contra
Ruse Ion
[07.Feb.10 09:57]
Vali, ai dreptate cu ritmul la ultimul vers, așa că, l-am refăcut.
Primul vers, are legătură cu cu restul epigramei. Politica ne împarte(divide) în "portocalii", roșii, albaștri etc. de aceea nu mă dau "în vânt" sau cum am zis, nu "mă omor" după ea. Deci, nu am folosit "divide" numai pentru rimă.
Totuși ca oricărui om, îmi plac unele partide politice, sau de amor. :))

 =  Dar...
Vali Slavu
[07.Feb.10 10:16]
"Politica ne cam divide,
Dar, dupa ea nu mă omor,"

Am înțeles explicația. Atunci ar merge mai bine "deci" în loc de "dar". Dacă în primul vers era ceva de bine, mergea "dar". Desigur, fără virgula aceea după.

Cred că era mai bine dacă rămânea acel ultim vers scurt la sfârșit, așa cum a fost, și refăceai restul epigramei.

 =  Vali,
nicolae bunduri
[07.Feb.10 13:02]
Aprob "pozitiv" exigența ta în ce privește construcția, logica, prozodia și estetica epigramei. Totuși, am și unele obiecțiuni la epigrama de față.Sunt sigur că și părerle mele pot fi contrazise.

Citez primul tău text:"Cred că primul vers, nu prea are legătură cu restul epigramei. Ar fi și alte rime pentru "partide", nu văd rostul lui acelui "divide".Apoi, în ultimul vers se schimbă ritmul. Pentru a rămâne ultimul vers așa, ar trebui refăcute celelalte trei, în ritm trohaic.Ar putea ieși o epigramă reușită."

1) Primul vers are o legătură chiar firească vizavi de celelalte trei deoarece politica chiar ne divide...în Partide.Ultimul vres, în varianta întreagă:"De vânătoare sau amor" nu schimbă ritmul.În varianta scurtă:"De amor" da, se schimbă.Dar aici e momentul în care îți dau dreptate, Vali. Poanta epigramei este bună,surprinzătoare dar...prea lungă și dublată. Versul patru putea fi:"Normal, partide de amor" și atunci nu se mai schimba nici ritmul și nici nu se dubla poanta, inutil. Cât despre virgulă după "dar" Vali are dreptate.ps Am făcut aceste spcificații citind doar varianta postată în momentul de față și nu o eventuală variantă inițială, modificată ulterior, la care, probabil, face referiri Vali.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !