Comentariile membrilor:

 =  .
nica mădălina
[11.Mar.10 20:44]
partea cu ningea de parcă ploua, așa cum e formulată în contextul de aici, are un efect un pic hilar. or, asta nu cadrează cu textul.

locul acesta, barul acesta, pare să aibă o atmosferă și să potențeze scrieri care să-l folosească, fie drept cadru, fie drept pretext șamd. aș spune însă grijă mare la nivel de gestionare a cantității, în caz că rămâne un soi de element în jurul căruia să încerci construcția unui ciclu de texte.


 =  mădă
Ecaterina Bargan
[11.Mar.10 21:02]
sincer, la asta m-am gândit și eu. de altfel, inițial, în forma brută, adică în carnețelul acela negru în care l-am notat și pe care l-am salvat în ultimul moment de cafeaua răsturnată, era fără ninsoarea asta, care și așa abundă în ultimele-mi texte, că m-am săturat și eu de ea și ea de mine. pur și simplu nu vedeam închegat finalul pe care l-am gândit acolo, și am decis să mai adaug anume gândurile care mi-au venit în drum spre casă, ca să aibă o finalitate mai abstractă. sfatul tău doar îmi întărește intuiția și pentru asta mulțumesc.
dacă vor apărea alte realități în cadrul acestui local, care să servească drept bază ori pretext pentru continuarea unui, să-i zicem, chiar ciclu de texte, vor continua scrierile mele în registrul ăsta, fiindcă îmi place și mie să scriu lucruri adevărate. mizez deocamdată pe diversitate. același cadru repetat în mai multe poeme m-ar plictisi, dacă ar veni, după cum zici, în abundență. deși am înțeles la ce fel de cantitate te referi. voi încerca să las doar esența și, concomitent, mă gândesc și aici cum fac altfel finalul să nu sară nici prea departe de atmosfera generală, dar nici în hilaritate. mulțumesc frumos, mădălina, te aștept cu drag, oricând ai avea ceva de spus.

 =  ”mi-au tras-o și de data asta!"
Alexandru Gheție
[11.Mar.10 21:37]
interesantă alergătura asta prin versuri, subiectele sunt bine alese și bine expuse. Aparent fără nicio importanță această fugă după bjork (care îmi place la nebunie) capătă conotații anume, se lasă o pată pe cutele mamei memorii... Ce să mai spun? a, lasă barul și fugi la odihnă - :) succes la pretestare, noi nu plecăm nicăieri...
numai bine,
alex

 =  alex
Ecaterina Bargan
[12.Mar.10 06:16]
multumesc ca ai intotdeauna ceva de spus.

+ "pentru bjork"
silvia caloianu
[13.Mar.10 22:43]
E unul dintre textele tale demne de un viitor volum al tau. E cursiv si antrenant. Dar, mai ales - credibil. Poate ca vei mai reveni, vei mai reface cate ceva (si, nu in ultimul rand, ai putea scrie cu italice strofa lui Ion), dar asa cum il gasesc in acest moment, mai cu seama, in comparatie cu ceea ce scrii torential, imi pare ca merita mai multa atentie, mai multi cititori, mai multe pareri.

("Focus", din rusa inseamna "scamatorie", cred ca trebuie sa repari chiar acum.)

 =  .
laurentiu ion
[13.Mar.10 22:53]
e un text frumos si f curat - as fi schimbat topica, ceva mai freaky - presupun ca asta s/ar fi potrivit cu atmosfera etc

pentru ca eu cred ca aici esti tu, o fata de 19 ani, care traieste

 =  îți mulțumesc silvia, laurențiu
Ecaterina Bargan
[13.Mar.10 23:33]
nu am acum posibilități html, pentru a pune italice, și, altfel, am promis să nu revin în contul acesta, dar am intrat totuși ca să fac corectura de care zici și să îți mulțumesc. da, într-un volum, dacă va fi să apară un ciclu de texte în stilul acesta, cu siguranță voi face accentele de rigoare, delimitările necesare ș.a.m.d. acesta este ultimul comentariu lăsat din contul acesta. nu o să îmi mai permit să intru aici, dar o să îmi continui activitatea, pe acest site, făcâd ceea ce a făcut și Charles Baudelaire, care prefera să lucreze la ciornele mai vechi, decât să înceapă un poem nou. sper să observi că nu o să mai apar cu scrieri torențiale. încerc și eu cum pot să îmi trasez limite, să fiu mai selectivă.

laurențiu, doar dacă să clasez personale, dar asta e altceva, pentru că eu văd, sau vreau să văd aici poezie. îmi mulțumesc.

 =  Un titlu sinonim cu
Nicolae CORNESCIAN
[14.Mar.10 10:57]
...cu : "Место встречи изменить нельзя".
Пятисерийный остросюжетный телевизионный фильм, снятый в СССР режиссёром Станиславом Говорухиным по роману братьев Вайнеров «Эра милосердия».

 =  nicolae
Ecaterina Bargan
[14.Mar.10 11:12]
merci de precizare. intial am vrut sa pun chiar titlul din rusa, dar m-am razgandit, fiindca, pana la urma, suntem pe www.romana.agonia.ro, motiv din care am si tradus asa cum se observa.

 =  Fețele prieteniei
Dragoș Vișan
[14.Mar.10 19:35]
O față a jovialității, alăturată unei imense sensibilități. Apoi o încercare a autorului de-a sparge gheața textului, sărind spre un cer devenit palpabil.
Aceste instantanee te prind atât de bine pentru că ești un psiholog, un analist al naturii umane și înconjurătoare, care se simt firesc sub degetele tale.

 =  Dragoș
Ecaterina Bargan
[15.Mar.10 10:52]
ești generos în aprecieri. mulțumesc că înțelegi și spui.

+ do it again
alice drogoreanu
[30.Mar.10 09:24]
cred că de la textul ăsta consider că începi să te iei în serios și încep să te iau în serios și tu știi că eu nu fac rabat
anyway te aștept de mult să n-o mai arzi cu aiureli și să scrii degajat și să nu vrei să spui toate și destule și nimic într-un singur poem și aici ți-a reușit : e touching
frumos și mai ales viu

l-aș vedea așa

ne-am întors la renet pentru bjork
și l-am luat pe sandu macrinici cu noi
de data asta am venit pentru bjork
dar tonomatul s-a defectat

erau numai trei scaune libere în bar
care a prins o semnificație pentru noi din clipa
în care tot aerul s-a umplut cu acea melodie
am comandat trei esspreso am băut doar un gât apoi
s-a întâmplat o răsturnare de situație
iar odată cu situația s-a răsturnat și paharul meu

macrinici a salvat o înghițitură de cafea
pe care a sorbit-o buzu după ce a cuvântat frumos:
"pentru bjork, pentru ca să fie auzită prin astfel de localuri jegoase"
ion mi-a zâmbit
s-a uitat la mine lung
apoi a încercat să facă o scamatorie cu bricheta mea
i-am văzut mâna arzând - te bat dacă mai faci așa -
chiar m-a speriat, îi ardea pielea

- să nu îndrăznești s-o mai faci -
îi repetam
am ieșit triști

cu multe cărți ascunse sub haine
era frig

poate că ar fi ieșit bine
poate
că trebuia să mă aplec asupra unei foi
și să scriu
în loc s-o apuc pe la 3.a.m. spre lacul
în care să mă arunc și să-l găsesc înghețat
să sar cu picioarele să lovesc pietre
să sparg gheața
și nimic
"nenorociții, mi-au tras-o și de data asta"

m-a distrat " cuvântat" dar de data asta nu l-aș înlocui deloc are farmecu' lui naiv și serios totodată; și ți-am scos un " scârbos" pentru că ai mai folosit și "jegos" și e prea mult pt un singur text. ai de la mine o steluță pentru mai departe

 =  .
Ecaterina Bargan
[30.Mar.10 09:37]
ce surpriza. îmi spusese și ion să nu pun atât accentul pe jegos, că s-a înțeles deja. o să încerc varianta asta. mulțumesc mult pentru încredere. am așteptat și eu mult să capăt o picătură de seriozitate.

 =  original!
Anni- Lorei Mainka
[30.Mar.10 11:51]
bine ca "ti-au tras-o " ...cine se mai duce sa o asculte pe Bjork daca tu te tot arunci cu capu-n gheata!
descriere super!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !