Comentariile membrilor:

 =  Starea de Iudă
ion pascal vlad
[04.May.10 22:32]
Obsedantă această temă, cel puțin pentru mine. Ani de zile mi-am pus întrebări, am căutat răspunsuri în cărți, în oameni, în mine însumi. În ultima vreme nu mai pun întrebări, nu mai aștept răspunsuri. Vreau să înțeleg, în profunzime, și înțelegând să accept (??!!), ca pe un dat, acest comportament – manifestare – stare de Iudă. Cred că, încă de la începuturile sale, omenirea a avut parte de trădători și de trădare. Se pare că acest avatar i-a fost inoculat omului odată cu blestemul ancestral. De mii de ani, metoda nu s-a modificat prea mult, chiar dacă tehnicile s-au perfecționat, strategia a rămas aceeași!!
Se presupune că trădarea Iscarioteanului a dus la nașterea unei dogme noi. Poate fi asta o motivație, un argument, o scuză?? Dacă da, atunci nu același lucru putem spune despre trădătorul modern. Acesta este stăpânit de egoism, plin se sine și incapabil de a-și recunoaște culpa, asemenea trădătorului biblic. Fără scrupule, închinător la “vițelul de aur” calcă în picioare tot ce-i iese în cale. Adesea se dă drept victimă. Este răzbunător, folosește căii oculte pentru atingerea scopului. Este total lipsit de conștiință. Am putea spune, că între conceptul biblic și cel modern, privind acest tip de personaj, s-a produs o mare ruptură.
Am vaga impresie că în fiecare om trăiește un Iuda…pentru că în epoca ipocriziei și a falsității, ridicate la rang de lege, adevărații Iuda mișună peste tot. Ni s-a întâmplat tuturor, să fim trădați, măcar o dată, de cei cărora le-am oferit încrederea noastră. Din nefericire nu putem avea alături de noi numai pe cei care ne vor binele, dispuși să ofere cel puțin tot atâta dragoste și încredere pe cât primesc. Lumea e plină de prietenii false, de fațadă, din interes. Tragedia ni se pare uriașă doar atunci când noi și nu alții suntem ținta “lucrăturii”, atunci când simțim pe pielea noastră usturimea otrăvii. În rest, rămânem imuni la suferințele altora!! Nu este și asta o formă de trădare?!
Un lucru e cert: suntem trădați și trădăm la rândul nostru, chiar dacă, de multe ori, nu ne dăm seama. Nu avem cum să anticipăm acest fapt. Dacă am putea să o facem, mulți dintre noi nu s-ar mai înconjura de atâția “prieteni”. Este trădarea o experiență comună tuturor oamenilor.
Aceasta este întrebarea…

Cu stimă, I:P.V.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !