Comentariile membrilor:

+ A fi in lume, impreuna cu altul, cu altii...
Atropa Belladona
[13.May.10 21:34]
O poezie incarcata de simboluri ale fiintei, de metamorfoze ale fiintarii, pana la Inaltare.
Fascinant joc (filosofic) de cuvinte...

 =  un alt_fel de psalm. Dragoș.
Ioan Barb
[13.May.10 21:39]
Îmi place acest psalm cu o construcție alt_fel, interesantă, ca formă, gen caligrame, Apollinaire. În ce privește concepția mi se pare interesantă - cred cu trimitere directă la forma unică a psalmilor din Vechiul Testament scriși în limba ebraică, limbă cu o semantică deosebită. E o părere. Cu stimă, Ioan.

 =  Adevărat s-a înălțat!
Ottilia Ardeleanu
[13.May.10 21:43]
de Înălțare, într-un frumos, original și grăitor joc de cuvinte, e-atâta patimă pentru metafizica înălțării cuvântului, din Origine până acum și către mai departe.

Ottilia Ardeleanu

 =  Pentru Atropa Belladona, Ioan, Ottilia
Dragoș Vișan
[13.May.10 22:13]
Vă mulțumesc. Dintr-un SMS dat iubitei pe la prânz (ultima strofă, cu urarea anterioară), iată că a luat naștere un pui de caligramă. Dar nu sunt calofil, îmi place să depic puțin cuvintele în patru!

 =  alaturari!!!
Doru Dorian David
[13.May.10 23:07]
trupul ne este mormanrul... zic filosofii!!! locuim , ne locuim, ne inlocuim cu speranta ca locul lasat este construit cu marinimie, altfel nu putem imita nici firul de iarba, care in fiecare primavara se inalta cu un alt trup, chiar daca sparge asfaltul!!!

Altaira... o intreaga mitologie:
"Vezi-ți
trupul
înălțat
în Alt_ai –
Dasein deprins
În_al_țării Cuvânt

"

The word Dasein has been used by several philosophers before Heidegger, most notably Ludwig Feuerbach, with the meaning of human "existence" or "presence". It is derived from da-sein, which literally means being-there/there-being, though Heidegger was adamant that this was an inappropriate translation of Dasein. In German, Dasein is the German vernacular term for existence!"

Dar trupul esenta poemului este aici:

În al țărânii
trup Netrupescul
chip e acela conjugat
în_Alt_ai cu alt_are

deosebit acest strigat al celui rastignit care nu mai crede!!! povestea este
indelunga, iar timpul nostru deja pustiit!!! o zi buna


în_Alt_ai cu alt_are

 =  lui Doru Dorian, altui rege David
Dragoș Vișan
[15.May.10 10:53]
Un comentariu cum nu m-așteptam niciodată să primesc. Și gândurile despre Heidegger și Feuerbach într-o interpretare foarte modernă. Și înălțarea firului în locul unde suntem înlocuiți pe pământ...
O locuire-dezlocuire, o iubire care ne permută numai iluzoric după ce murim, pentru că pământul și carnea nu va pieri pentru cei vii. Ele dispar de pe-acum numai pentru cei ce vor fi judecați. Iar cei care greșim, toți adică, să ne rugăm pentru atunci, să fim înălțați, primiți la masa cosmică.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !