Comentariile membrilor:

 =  O mica
Csiborg Mirco
[15.Aug.10 10:54]
… observatie, la punctul 1 ar trebui precizat formatul, exista mai multe posibilitati, cum ar fi

ODF Text Document (.odt),
OpenOffice.org Text Document (.sxw),
Rich Text Format (.rtf)
StartWriter 5.0 (.sdw)
Unified Office Format text (.uot)
Portable Document Format (.pdf)

Ca exista pe lumea asta mai multe decat produsele Microsoft si diversele formate ale Word (.doc sau .xml) si ar fi bine sa stie autorii.

In rest, succes.

Archibald Haddock

 =  mulțam
Stefan Doru Dancus
[15.Aug.10 10:56]
Format word.doc - mulțam frumos de observație.

 =  Valoarea textelor sau contravaloarea de 100 lei?
Vali Slavu
[15.Aug.10 16:48]
Textele vor fi selectate valoric, sau achitarea taxei îți asigură locul în respectiva antologie? Nu este o întrebare răutăcioasă, am avut ocazia să răsfoiesc câteva antologii și diferența valorică dintre autori este uriașă.

 =  o, nu!!
Iakab Cornelia Claudia
[15.Aug.10 17:02]
cand o sa scriu bine eu plec din tara.
de ce sa platesc ca sa ma public, e ca si cum m-as tine de manifestatii, sa le bag unora pe gat ideologiile mele in dimensiunea logos?!
eu cand voi publica voi cere avans si dau peste un an cartea.
astept daca e nevoie sa ma nasc iar in irlanda!

 =  3 scriitori
Stefan Doru Dancus
[15.Aug.10 17:33]
Vali Slavu: Voi avea alături în acest proiect 3 scriitori remarcabili care vor discerne asupra textelor ce vor intra în antologii.
Altfel, oricine are 100 lei poate beneficia de munca noastră. Nu mi s-a părut necesar să explic și asta, dat fiind că, personal, nu nu întrețin legături cu autori slabi. Am primit și eu o sumedenie de antologii și o sumedenie de invitații de participare pe care le-am declinat politicos.
Iakab Cornelia Claudia: Fiecare își gestionează creația după cum crede de cuviință. Dvs. vreți să o faceți în Irlanda. Cine vă oprește? Vă doresc să ajungeți cât Nichita Stănescu de mare! Pe bune!

 =  precizări necesare...
Maria Tirenescu
[15.Aug.10 21:02]
Vali are dreptate. Și eu cred că ar fi fost mai bine dacă alta ar fi fost ordinea condițiilor. Adică, să trimită suma de 100 de lei doar cei care vor fi selectați.

Oricum, termenul de trimitere a materialelor este în octombrie...

Maria

 =  Deci,
Liviu-Ioan Muresan
[15.Aug.10 21:09]
cele 5 exemplare nu vor fi gratuite. Se finanțează cu cei 100 de lei. Corect? Atunci punctul 4 trebuie nuanțat. 20 de lei pe exmplar, un preț măricel. Doar dacă nu are sute de pagini. Și de aici problema selecției.
LIM.

 =  "oricine are 100 lei..." e poet cu zurgalai :)
silvia caloianu
[15.Aug.10 21:20]
sunt consternata... sa vad un asemenea anunt pe agonia :) ei, dar... mare e gradina Ta, Doamne! :)
si, de ce atata discretie in privinta celor 3 scriitori celebri?

 =  răspuns
Stefan Doru Dancus
[15.Aug.10 21:38]
Maria Tirenescu: O idee excelentă. Voi modifica anunțul. Nu m-am gândit la asta. Mulțumesc.
LIM: Da, am mai explicat unor autori care m-au contactat că e vorba de taxele poștale. Culmea e că am primit numai azi, când am dat drumul campaniei de mediatizare a proiectului, peste 40 oameni interesați. Va exista o selecție, evident. Nu-mi pun munca la dispoziția oricărui ageamiu care are 100 lei în buzunar. S-ar putea să aibă și peste 500 de pagini, ceea ce e un lucru bun. Diferența pentru plata tiparului va fi suportată d Grupul Media SINGUR, nu de autor, dacă vom ajunge până acolo. Mulțam de intervenție, LIM, cu aceiași urare de pace!
silvia caloianu: Nu vă obligă nimeni să citiți ce se postează pe agonia. Dacă totuși ați făcut-o citind acest material, este o chestiune de bun simț să vă răspund: e adevărat, mare e grădina lui Dumnezeu, depinde cine intră în ea. Nu oricine are 100 lei poate figura în aceste antologii. Numele clor 3 scriitori vor fi anunțate săptămâna viitoare pentru că nu m-am așteptat la o așa mare audiență care să-mi solicite din start așa multe detalii.

 =  ok
Liviu-Ioan Muresan
[15.Aug.10 21:44]
e bine să se explice. 100 de lei pentru poștă e enorm. Poate din Spania :) Dar sînt și alte cheltuieli, cu siguranță. E bine să fie transparență. Și eu gîndesc un proiect și mi-e frică să îi dau drumul datorită întrebărilor. Trebuie susținută ideea, dar și limitarea incertitudinilor.
LIM.

 =  Și totuși...
Vali Slavu
[15.Aug.10 21:48]
"... personal, nu întrețin legături cu autori slabi."

Nici ei cu dumneavoastră?
Din nou menționez că nu este o întrebare răutăcioasă. Am găsit pe net niște povestioare scrise într-o manieră manelistică, în care autorul voia să se vadă cât de strânsă legătură aveți. E drept că, în cazul acelor relatări, se potrivește bancul cu șoricelul și elefantul, pe care, de curând, l-a amintit Dan Norea, în care șoricelul exclamă: "Ce tare tropăim noi doi!". Dacă va dori să "tropăie" și prin antologie, ce faceți?...

 =  dar tot mai am nelamuriri :) ...nu si timp.
silvia caloianu
[15.Aug.10 21:54]
ei, daca editorii trec cu vederea anuntul asta... e clar :)

 =  Un punct de vedere
Aurel Sibiceanu
[15.Aug.10 22:18]
Cred că felul în care Cioran îi caracteriza pe evrei:
„Un popor de singuratici",
ni se potrivește și nouă.

În 2005, tânărul poet Marian Marius Șolea,
pe atunci consilier în Ministerul Culturii,
și-a riscat pâinea și a denunțat o realitate pernicioasă,
existentă și azi: "Pentru subvenționarea editării de carte
onor ministerul nu avea alocat nici un leu!"

Privitor la Proiectul Dăncuș:
Cred că el trebuie să pună problema altfel:
să propună autorii care crede el că vor corespunde
criteriilor estetice ale juriului,
să le comunice acestora că au fost selectați,
precum și condițiile pecuniare pentru editarea lor.

Restul este negociere amiabilă...

 =  Gluma primează, uneori, nu?
Aurel Sibiceanu
[15.Aug.10 22:39]
I-aș propune lui Dăncuș ca, în privința componenței juriului,
cei selectați deja să facă parte din antologie să-i nominalizeze ei pe cei trei scriitori vestiți și apți să-și asume nobila povară de jurizanți!

 =  concesii
Stefan Doru Dancus
[15.Aug.10 22:59]
LIM: Am spus de o sută de ori până acum că autorii primesc 5 volume din antologiile în care apar datorită acestei taxe de participare de 100 lei. Practic - ei își plătesc tipografia, restul fiind plătit de mine prin Grupul Media SINGUR. Expediția poștală e gratuită, de câte ori să repet? Dacă ar fi să redactez un alt anunț în urma mail-urilor și telefoanelor primite ar trebui să ocup vreo 5 pagini A4, o chestie mai stufoasă decât contractele unor firme cu statul român.
Vali Slavu: În acest sens sunt la fel de neajutorat ca orice scriitor ce a intrat în atenția publică. Faptul că vreun autor obscur m-a cunoscut nu înseamnă, automat și faptul că e în anturajul meu. Cum l-aș putea opri pe acesta să facă referire la presupuse afinități între mine și el în mediul virtual? Nimeni nu poate - internetul este, încă, o zonă liberă în care fiecare poate spune ce vrea. Tocmai de aceea am ales ca textele să fie alese de alți 3 scriitori, nu de mine care, probabil ușor de influențat datorită bun simțului de maramureșean, aș fi tentat să fac niscaiva concesii.
silvia caloianu: Editorii de pe agonia.ro îmi pot spune în orice moment să șterg acest anunț. Nu este site-ul meu, de aceea chiar o să-l șterg. Încă nu mi s-a spus asta. Deci, cum spuneți Dvs., "e clar", deși nu știu la ce vă referiți.
Aurel Sibiceanu: Draguzl meu Sibicean, propunerea ta este incredibil de frumoasă dar la fel de utopică. Dar voi ține minte. Antologiile pentru 2011 s-ar putea realiza și în baza raționamentului tău de acum. Să ai pace, coane!

 =  Frumos
Liviu-Ioan Muresan
[15.Aug.10 23:03]
Să nu ștergi textul de aici. E o bună vestire pentru inițiați. Cred că împreună se pot face lucruri faine.
LIM.

 =  Fara carcoteala
Sorin Olariu
[15.Aug.10 23:15]
Salut initiativa Grupului Media SINGUR si anunt pe aceasta cale ca voi trimite cat de curand materialele pentru antologie. De altfel, am discutat asta azi-noapte, pe chat, cu Cristi Iordache.

 =  floare la ureche
Iakab Cornelia Claudia
[15.Aug.10 23:31]
Daca il aveti pe Nichita Stanescu de ce va mai chinuiti cu antologiile? Sa inteleg ca literatura veche trebuie sa fie pentru cea noua, ca diferenta dintre noul si vechiul testament? Avem de depasit recorduri? Nici o problema, dar nu pe gratis. Calitatile unui om exista pentru a-i asigura supravietuire si chiar mai mult, sunt zestrea cu care se naste, arata cat e iubit a fi-ul sau de univers.

 =  dezvoltare
Stefan Doru Dancus
[15.Aug.10 23:54]
Liviu-Ioan Muresan: În sfârșit îmi spui și tu nește vorbe bune... Mulțam, frate!
Sorin Olariu: Vă aștept cu drag.
Iakab Cornelia Claudia: Nu doresc să dezvolt o polemică cu Dvs. Da, avem de depășit niște recorduri, indiferent dacă ele se numesc Nichita Stănescu ori Mircea Cărtărescu. Vă asigur că azi, 15 august 2010, Dvs. încercați să le ocoliți, nu să le conștientizați. Vă rog să vă reevaluați "a-fi"-ul pentru că în momentul în care nu aveți întrebări pentru Univers, nici acesta nu vă va băga în seamă.
Cele bune,
Dăncuș

 =  idee f. buna
Anni- Lorei Mainka
[16.Aug.10 00:33]
Succes, putere pentru atita curaj...
da, valoarea in sine este universala
valorile ce le distribuim sunt subiective cum altfel

suntem oameni, egal in ce pozitie - redactor, scriitor......
amintiti-va cit de criticat a fost Caragiale in timpul vietii!!!!!

 =  proiect
Stefan Doru Dancus
[16.Aug.10 00:39]
Anni- Lorei Mainka: Că bine ziceți! Ce mai tura-vura, antologiile vor apărea pentru că există oameni care au încredere în acest proiect.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !