Comentariile membrilor:

 =  Un eveniment deosebit
Vali Slavu
[08.Oct.10 14:36]
Dane, iar ai dat dovadă de bun povestitor, am citit relatările tale cu interes. Se vede că sunt scrise de un umorist, ai strecurat poante care dau farmec povestirii. Fotografiile, de asemenea, sunt foarte convingătoare. Chiar m-am mirat, derulând fotografiile, că nu te văd împreună cu șoția. Noroc cu americanii aceea care s-au îndurat să vă fotografieze și, astfel, să vedem și noi un cuplu care mai poate zâmbi, după 35 de ani. Doamne, 35 de ani de căsnicie… aproape câți am eu de viață! Să aveți parte de mulți ani fericiți și cu sănătate! Să vă bucurați de copii, de nepoți și de strănepoți!

P.S. Când te-ai referit la „prospătura” aceea care, peste 35 de ani, va avea 70 și ceva de primăveri, te gândeai la cineva, anume? :))

 =  Re: Un eveniment deosebit
Dan Norea
[08.Oct.10 16:03]
Vali, mulțumesc pentru aprecieri și pentru urări. În privința zâmbetului după 35 ani, asta e la mine a doua natură. Eu zâmbesc chiar și după ce vii tu și îmi faci praf epigramele. :)


Când te-ai referit la „prospătura” aceea care, peste 35 de ani, va avea 70 și ceva de primăveri, te gândeai la cineva, anume?

Am înregistrat-o ca Oferta nr. 1 / 08.10.2010. Lista rămâne deschisă până în data de 27 sept. 2045. Menționez că expresia "70 și ceva de primăveri" este orientativă, nu există limită de vârstă... în jos. Dar pun o condiție - o tânără care la data respectivă are statut de minoră, este rugată să vină la interviu cu mama ei. N-am fost niciodată în stare să cresc un copil de unul singur.


 =  mala strana, mala hierbas
ionel riti
[09.Oct.10 08:19]
am luat iar nota, cu mare placere, de acest montaj plin de savoare si rigoare vizual-documentara, in stilul, de-acum consacrat , de mare "globe-trotter-master” al turismului umoristic; daca ar fi dupa mine, te-asi trimite lunar in cate o vajaiala pe mapamond, gratis, numai si numai pentru a-ti putea smulge, tot gratis, cate o bunaciune de asemenea valoare; citindu-te si de asta data, mi-am amintit de un episod a-moral-amuzant, trait de mine, intr-o excursie prin btt, tot la praga, tot cu sotia (mea, of course, am facut si noi 30 de anisori, multi inainte, merci la fel!, i-am spart in dubai, prinre burji): intr-o seara, intorcandu-ne la hotel, realizam, in fata usii (ca vitelusii, ce tineri eram!) ca nu avem cheia, ca o uitaseram, de fapt, in camera; iau un amic din grup, care le sprehanea un pic (in cehia cam merge germana) si glont la receptie sa vedem ce-i de facut; acolo, o (rece)ptionista slava rau, cam cat usa de la intrare, o abordam abrupt la subiect, dar ea: mukles ca statuia lui wenceslav, parea defecta, nexam mustiuc, nicht kommunikationen; in fine, mai bagam noi niste texte in diverse registre adecvate situatiei (ambasada, pantonima, gulu-gulu, etc.) pana reusim s-o sensibilizam usor, ne rezolva problema, ba chiar ajungem sa ne conversam intr-o bitrilingva tarzaniana; profitand de nesperata-i disponibilitate comunicativa, o intreb, relaxat, ce-a fost cu refractaritatea initiala, la care ea, cu un dest cat termosul, ne arata, deasupra unei usi laterale, un ceas de perete, material inox, design ultramodern pentru iepoca respectiva, de cca 80-90 cm in diametru, dar cu limbile… innodate, pur si simplu; cu o suava voce baritonala si privirea ca doua bucati resou supraincalzit, suiera reverberant: rumunski,rrrumuuunskiii,!!!
(am taiat-o subit & galopant la camere…)

 =  Citit cu interes și plăcere
Gârda Petru Ioan
[09.Oct.10 09:03]
Mai ales că am fost și eu pe-acolo. Mie mi s-a întâmplat să dau peste vânzătoare care s-au arătat amabile când le-am spus că sunt român. Coincidență, poate.

Mulți ani de căsnicie fericiți!Cât despre prospăturile din viitor, picioarele să te țină, că pixul văd că ți-e din ce în ce mai viguros!


 =  povestire cu stil de umorist
Maria Tirenescu
[09.Oct.10 09:41]
Am citit cu plăcere cronica ilustrată. Fără acele mici nestemate de stil, poate ar fi fost mai greu de citit. Măcar așa să vedem Praga! Altfel, nu sunt șanse. Ne-am lămurit cum e în alte părți.

Apropo, noi ne-am sărbătorit nu stiu care nuntă pe litoral. De fapt, cred ca două. Ce sa-i faci dacă așa am vrut să ne legăm la cap, în 13 august? Vara, cei de la munte merg la mare.

Așteptăm și alte relatări. De oriunde, numai să fie, ca asta, spuse cu haz.

Cu prietenie, Maria

 =  Re: Ionel Riti, Nelu Gârda, Maria Tirenescu
Dan Norea
[09.Oct.10 11:00]
Vă mulțumesc pentru vizită, comentarii și urări. Urări pe care vin să le întorc.

Faptul că suferim ponoasele datorită păcatelor predecesorilor, asta e o problemă veche, mai exact de la Adam și Eva. Totuși, la fel ca Nelu, în Praga n-am simțit să existe un curent generalizat, istoria de la hotel cred că a fost o excepție.
Iată că în orice excursie există întâmplări amuzante, totul e să fie și puse pe hârtie.
În legătura cu denumirile (Ionel, ai pomenit Mala Strana, Wenceslas), asta a fost o adevărată problemă în alcătuirea textului. Cât am stat în Praga m-am uitat numai pe hărți cehești, așa că jonglam cu Starometske Namesti, Mala Strana, Nove Mesto, Karluv Most, Tancici Dum... Eram tentat să le folosesc și în text, dar mi-am dat seama că ar fi îngreunat lectura. Așa că am ales variantele românești existente în ghiduri, inclusiv la transcrierea numelor - Carol în loc de Karol, Venceslas în loc de Vaclav sau Wenceslas.
La un moment dat eram tentat să alcătuiesc un mic dicționar, ca o anexă la text, dar pe urmă m-am gândit așa: orice turist trebuie să aibă plăcerea să și-l alcătuiască singur. Când primești totul fără efort, nu mai are aceeași valoare.

 =  nunta de coral
tincuta horonceanu bernevic
[12.Oct.10 22:34]
Am citit cu plăcere pagina de jurnal, de fapt, o proză bine scrisă, cu umor fin și spumos, care aș spune că e genul meu de lectură, fără să exagerez.
Chiar ai memoria locurilor și lucrurilor, ceea ce e de felicitat. Pozele sunt inserate bine și binevenite în text.
La mulți ani ție și doamnei Leni pentru cei 35 de ani de căsătorie! Eu abia am sărbătorit nunta de cositor!
Uite un tabel pt aniversarea nunții!
1 an- nunta de bumbac
2 ani ----------hârtie
5 ani ----------lemn
7 ani ---------lână
10 ani --------cositor
12 ani---------mătase
15 ani --------porțelan
25 ani --------argint
30 ani --------perlă
40 ani --------rubin
50 ani --------aur
60 ani --------diamnat
70 ani --------platină
80 ani --------cristal

tincuța


 =  Re: nunta de coral
Dan Norea
[12.Oct.10 23:17]
Tincuța, dacă asta e proza ta favorită, atunci îți recomand Jerome K. Jerome. Are două romane de călătorie excelente - "Trei într-o barcă" și "Trei pe două biciclete". El și Wodehouse (cu personajul lui celebru, Jeeves) sunt umoriștii mei favoriți, umorul englezesc este, după mine, inegalabil.

Mulțumesc pentru urări. Eu am un tabel diferit, dintr-un punct de vedere mai complet - până la 15 ani merge din an în an, iar după aia din 5 în 5, nu din 10 în 10, ca al tău. Al tău are marele avantaj că trece de 60, adică definește exact aniversarea de 70, limita pe care mi-am propus-o eu. :) Ți-l trimit pe email.

 =  reușită deplină
Laurențiu Orășanu
[13.Oct.10 07:12]
Un Jurnal bine scris> informația turistică este asortată cu impresii personale si astfel produce satisfacții "gustative" deosebite. Ai un "Were" în loc de "Where are you from", poate pentru a întări cele spuse.
Așa că pot să te felicit și pentru text, și pentru Nunta de coral.

 =  Re: reușită deplină
Dan Norea
[13.Oct.10 08:27]
Mulțumesc pentru aprecieri și felicitări. În proză umoristică, mai mult decât în orice altceva, o apreciere pozitivă din partea ta e deosebit de onorantă.
"Where" n-a fost premeditat, e o scăpare, care dovedește gradul meu de cunoaștere a limbii engleze. Nu pentru că n-aș ști cum se scrie, ci pentru că am trecut de mai multe ori peste text și nu mi-a zgâriat ochiul.


 =  Niciodată nu-i târziu ...
Ica Ungureanu
[18.Oct.10 22:48]
Să-mi exprim admirația pentru reportajul și imaginile destul de reușite și să urez fericitului cuplu viață lungă și fericită, cu bucurii și împliniri, până
cea de-a 70-a aniversare. Pe urmă... vom trăi și vom vedea.:)

Cu stimă, I_k

 =  Re: Niciodată nu-i târziu ...
Dan Norea
[18.Oct.10 23:18]
Ica, mulțam pentru admirație și urări.

Acel "vom trăi" (se subînțelege - amândoi, deci împreună) sună promițător. :)

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !