Comentariile membrilor:

+ samburi inveliti in miez
Dana Stefan
[18.Oct.10 18:43]
pentru studiul si aplecarea ta minutioasa asupra starilor care genereaza echilibrul perfect, si, in acest context, titlul sub care aduni poemele marunte este perfect, pentru delicatetea imaginilor vizuale care transpar in ochii cititorului, pentru frumusetea obiectelor care iti compun spatiul ce se vrea desavarsit, pentru cursivitatea gandului, pentru profunzimea ideii, pentru samburele invelit in miez, insemn acest ciclu de poeme si astept cu interes sa te citesc in continuare, ca sa ajung prin tine in centrul spiralei, in miezul cel mai miez..:)

Linea

 =  Dana,
Ottilia Ardeleanu
[18.Oct.10 22:18]
îți mulțumesc din suflet. am o seară mai luminată și mai dulceagă, așa încât o să pot face și eu dinadins toamnei acesteia morocănoase, punând steluța într-o candelă. cea a prieteniei. așadar, dăruiesc câte o pâlpâire tuturor prietenilor mei. nu vreau să păstrez pentru mine decât zâmbetul acestora.

încă o dată, mulțumesc.

Ottilia, cu drag

 =  "câțiva delfini fluieră"
Alexandru Gheție
[18.Oct.10 22:41]
aerul - pudră pe oglindă
soarele - puf
pielea - buchet de crizanteme
toama și halatul pe umeri ...

vin și eu să remarc vizualul și olfactivul imaginea în sine care tot mai aspru tinde către acel echilibru dorit. un amalgam de iubire și natură, o contopire adâncă dincola de cuvinte, otilia, într-un fel tare bine rezumate prin:
"gândurile noastre
nedespărțite
yin și yang" - din primul "feng shui"... Vezi, încep să recuperez :), dar ce îmi place e că găsesc aici o autoare mai puternică, mai matură care și-a găsit drumul. Deci, am citit cu plăcere...

alex

 =  Alex,
Ottilia Ardeleanu
[18.Oct.10 23:20]
ești întotdeauna, dar întotdeauna binevenit. încurajările tale mi-au fost de bun augur. am mers pe frânghie, m-am dezechilibrat, dar... important este că nu am căzut. mă bucur că am prieteni și că zâmbesc. înseamnă că acea pâlpâire este vie.
mulțumesc mult.

Ottilia Ardeleanu

 =  „în camera albă o morișcă de hârtie frământă aerul”
Carol Daniel
[18.Oct.10 23:41]
Mi-a plăcut asamblarea și asocierea imaginilor, creează acel echilibru dorit în titlu. „într-un glob de cristal/ câțiva delfini fluieră” e pe placul meu, plus că întregul îndeamnă la o tihnă spirituală. Un puzzle reușit! Felicitări!

 =  Carol Daniel:
Ottilia Ardeleanu
[19.Oct.10 00:03]
Daniel, fii binevenit!
mă bucură mult și zâmbetul tău.
ai mare dreptate, asta voiam să inspire versurile: echilibru din toate punctele de vedere.
nu există bucurie mai mare decât aceea să poți fi citit!

mulțumesc mult.

Ottilia Ardeleanu

 =  .
alexandru moga
[19.Oct.10 00:37]
"patul mătăsos este invadat de perne" - explici prea mult; dai din maini

"buchet de crizanteme în vaza de rubin" - rapirea din serai

"după o ploaie de săruturi" - cred ca exista 300.000 de poeme in care gasesc ploaia de saruturi

"susură fântâna" - idem

"câțiva delfini fluieră" - penibil

"halat pe umeri" - halatul se poarta inca in spitale sau de catre cei care citesc benzi desenate sau de gospodine cu papuci galbeni cu flori rosii si puf

"cerul crăpat de rugină" - pornind de aici poemul se poate psihanaliza

/
portocalele tin piept cerului crapat de rugina?

 =  Alex Moga:
Ottilia Ardeleanu
[19.Oct.10 21:28]
Alex, poate fi și asta o părere. Cu o singură mențiune: ia cu tine finalul. E un nonsens.
Textele tale sugerează altceva despre tine decât ceea ce vrei să arăți. Și mi se pare nevrednic de tine să împroști. Aveam impresia că știi să combini culorile încât să dea farmec. Se pare că, cel puțin aici, ai eșuat. Iar eu contam pe tine. Deși nu las semn prea des, te citesc și eu. Însă, dacă aș avea ceva să-ți reproșez, aș face-o decent.
Mulțumesc fiindcă ai lăsat și tu un mare semn, aici!

Ottilia Ardeleanu


 =  ar putea fi
Raul Ionut Coldea
[19.Oct.10 21:39]
o poezie interesantă, are câteva imagini interesante și e frumos construită cu o atenție pentru imagini, sunete și mirosuri cu adevărat senzuale. Cred că sunt câteva imagini prea explicite, a doua stofă mi se pare nereușită din acest punct de vedere. Nici eu nu mă împac cu ploaia de săruturi. Ar putea fi retușat pe alocuri, pentru a fi îmbhunătățit.

raul

 =  Raul,
Ottilia Ardeleanu
[19.Oct.10 21:58]
mulțumesc pentru trecere și sugestii. mă voi gândi, poate,în sensul unor modificări ale unor exprimări prea explicite semnalate nu numai de tine. deocamdată nu intervin.

Ottilia Ardeleanu

 =  revin
alexandru moga
[20.Oct.10 01:14]
nu o lua personal

e cea mai mare greseala - un text odata publicat trebuie sa reziste la critici dure - pe vremuri se faceau critici mult mai dure decat am scris eu mai sus din pacate lumea azi se multumeste cu urari de bine si de sanatate ca sa nu strice armonia site-ului

polemici nada

din cand in cand mai izbucnesc si eu cand ceva mi se pare absolut de neiertat insa foarte rar deoarece ajung la offtopic

 =  ...
radu stefanescu
[20.Oct.10 02:09]
searbad, diabetic, cliseistic pana la grotesc
puf, pat matasos, ploaie de saruturi... bleah.
cativa delfini fluiera a paguba. asta, poate.
si in fond, care era ideea?
ca tipul mirosea a crizanteme? hai sa fim seriosi :)

 =  hop polemica-i mică
rechesan gheorghe
[20.Oct.10 08:49]
Dau și eu ce am: o părere dezavuată
Delfini care fluieră, pudră de gutui, perne, puf..deh așa cum a spus și Moga, se pare că e șui...feng șui și categoric nu e de stea, doar dacă amicii, mirenii, solitarele și colegii de generală n-au hotărît altfel
scuze Otillia pentru sinceritate, dar nu cred că-i bună calea

 =  Domnilor,
Ottilia Ardeleanu
[20.Oct.10 19:36]
Alex Moga: nu polemicile sunt de vină (în fond, suntem atât de diferiți), ci, mai degrabă, felul cum le dirijăm. Oricum, nu am luat-o personal, nici nu aveam de ce. Repet, nu m-au deranjat cele spuse de tine, cu excepția finalului. Chiar și într-o polemică înțepăturile pot fi rafinate. Și te rog să-ți exprimi părerile de câte ori consideri și de câte ori îți poți face timp.
Te aștept, în continuare. Mulțumesc.

Radu Ștefănescu: bucuroasă de a te găsi aici. O fi bine ce spui tu, doar că: mirosul pielii nu are nicio legătură cu acele flori care-și văd de treaba lor, ele ținând de partea decorativă și ambientală, imaginea delfinilor fluierând este originală - ți-ai închipuit-o? -, patul mătăsos este semnul senzațiilor fine, de aceea săruturile nu puteau lipsi, în ploaie, dar nu te gândi la ploaia de afară!
Îți mulțumesc și ție și te mai aștept.

Recheșan Gheorghe: poemul este cam șui, în sensul de cum se văd lucrurile, adică din partea mea și a câtorva se vede bine, din partea opusă, binișor. Ei asta e! O poezie de grădiniță. Adică, de fapt, o grădină... altfel, nu are nicio treabă cu nebunia/nebuniile, doar aceea/acelea legate de sentimentul iubirii, evident.
Mulțumesc și vă mai aștept.

Domnilor, recunosc bunele dumneavoastră intenții, dar nu mă puteți convinge că acest poem este unul… bleah, nashpa, grețos ori nu mai știu cum.
Poate vi se trage de la țânțarul lui Vali Slavu! :)
Cu toate că e așa de rău, copilul va rămâne întreg!

Ottilia Ardeleanu =  pastel
Liviu-Ioan Muresan
[25.Oct.10 18:08]
cam așa văd poemul acesta. Nu e un text rău, chiar dacă unii ar dori să citească într-un anumit fel. Nu toată poețimea se dă pe brazda noului curent propus de mase. Și nu e un lucru rău. Nici de mirare nu e. Un poem cuminte, ponderat, se citește uneori cu mai multă plăcere. Depinde de stare.
LIM.

 =  da,
Ottilia Ardeleanu
[25.Oct.10 22:09]
așa e, LIM, poemul este o stare, transmite o stare și se citește când ai o stare.
valabil pentru oricare poem.
mulțumesc pentru lectură și mă bucur dacă a reușit să creeze atmosfera dorită.
fiecare lecturare aduce noi înțelesuri și apropierea de cuvinte.

Ottilia Ardeleanu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !