Comentariile membrilor:

 =  Amintiri
Vali Slavu
[04.Feb.11 08:21]
Maria, citind textul tău, mă gândeam ce-mi mai amintesc eu despre prima zi de școală și despre prima învățătoare. Da, spun bine "prima", pentru că au fost trei. Știu că ne-au întâmpinat două doamne, una având o burtă imensă. Nu văzusem multe femei însărcinate și m-a cam speriat. A revenit din trimestrul al II-lea, pe atunci nu stăteau mămicile în concediu decât foarte puțin. Anul acesta iese la pensie.
Colegi de bancă am avut mai mulți, dar prin clasele primare am stat în bancă (tu îți amintești în ce bancă, eu nu mai știu în care) cu Mirela. Dacă făceam vreun "purcel" dădeam vina pe ea, astfel că acasă la noi devenise proverbială replica "Nu eu, Mirela!".
Abecedarul, cartea de matematică și unele caiete le mai păstrez. Sunt învelite în coală "vânătă", învelitori de plastic am avut abia prin clasa a IV-a.
Uite că textul tău m-a dus cu gândul la acei ani despre care îmi amintesc cu drag. Nu știu cum își amintește doamna învățătoare de mine, că nu prea am fost un copil cuminte... :)

 =  alte amintiri
Maria Tirenescu
[04.Feb.11 09:31]
Vali, îți mulțumesc pentru provocarea de alte amintiri! Semnul tău mă stimulează. Copii nu trebuie să fie prea cuminți. După cum vezi, nu am fost un copil docil. Vei vedea mai încolo, că mai postez câte ceva.

Cu prietenie, Maria

 =  De demult
nicolae tomescu
[04.Feb.11 10:57]
Curios cum se păstrează din primii ani de școală doar amintirile plăcute. Celelalte parcă au fost șterse cu un burete de pe tabla memoriei.
Totuși am avut și o mare nemulțumire la sfârșitul clasei întâi: n-am primit premiul I. Am făcut mare tărăboi în fața doamnei învățătoare exprimându-mi foarte sonor, cu argumente, nemulțumirea. Tărăboiul n-a avut loc la școală ci acasă la noi. Doamna învățătoare era mama care, în cele din urmă, m-a convins că Octavia, colega mea de bancă, a fost mai bună decât mine la muzică recitări și, parcă,prcă, la aritmetică.

 =  mulțumesc
Maria Tirenescu
[04.Feb.11 11:05]
Vă mulțumesc pentru semn și pentru ideea de a preciza și cum s-a încheiat primul an de școală! A fost frumos, am o poză cu prima mea carte primită ca premiu, nu o pot scana acum, dar o voi posta pe blogul meu. Îmi amintesc numai "ședința foto" de la premiere. Diploma cred că o ai am.

Când îmi găsesc timp, mai trec prin paginile dumneavoastră, chiar nelogată. Dar voi lăsa și eu semne ale trecerii.

Cu prietenie, Maria

 =  am găsit poza
Maria Tirenescu
[04.Feb.11 11:50]
Photobucket

Am găsit o poză cu câteva cadre didactice în curtea școlii. Doamna învățătoare Maria Mihalca o ține pe fiica ei în față, iar tatăl meu e singurul domn cu decorații. Cred că poza e din 1 Mai, că atunci purta tatăl meu decorațiile.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !