Comentariile membrilor:

+ pareri, impresii
Paul Gabriel Sandu
[06.Feb.11 12:54]
Stranie poezia asta. Provocatoare, ironica. Stranie pentru ca la final, in loc sa empatizeze cu posesoarea cizmulitelor rosii, in loc sa-si blesteme tastatura, in loc sa-si ridice in brate zaluda si sa constate ceva, de la intaltimea sa de poet,pentru ca gestul sa fie cumva revocat, el se opreste la niste morcovi. Politia vine, dar parca direct dintr-o piesa de Ionescu, numai ca sa constate acelasi lucrul. Cititorul se ia cu mainile de cap - ca mine - si nu mai stie nici el ce sa creada. Stranie dar reusita, poezia. Reusita in felul acesta al ei, ironic, jucausi, aproape absurd. Poetul, cu gandul lui la vitamine, iese, brusc, foarte prost din ea.
In final, versurile "dânșii cu piepturile lor de zăpadă topite de aburii/
gemetelor ei, topindu-se unul câte unul/ în căldura trupului ei" curg - singurele - greu, cu doua repetitii suparatoare, a topirii si a pronumelui. Apoi pentru "in caldura" ar trebui totusi "de caldura", ceea ce ar face ca si "de"-ul sa se repete. Faptul ca "de" este evitat acolo in mod voit, e limpede, da clar de inteles ca repetia de acolo nu e voita. Cred ca ar fi cateva solutii posibile.
Poezia este insa foarte reusita

 =  .
Ecaterina Bargan
[06.Feb.11 13:38]
tocmai imprevizibilul finalului, cu efect umoristic, dacă se vrea primit, face poezia interesantă. tocmai pentru că rămâi cu senzația de orbire în partea personajelor. mai e și unduirea senzuală a discursului în segmentul cu are începe, cu care mijlocește... poezia. să mai aveți așa inspirație! mi-a plăcut.

 =  Paul Gabriel Sandu, Ecaterina Bargan
Nicolae Popa
[06.Feb.11 16:43]
Paul,
am și refăcut poemul in locurile cu pricina. Despre steluță, ce sa zic? Mă lumineaza. Mulțam!

Ecaterina,
Inspirația e mare cucoana:nu vine când o chemi și când o rogi cu lacrimi în ochi să vină. Vine numai când îi ești drag. De la o vreme, nu-i mai sunt drag! Însă, Dumnezeu mi-i martor, depun eforturi considerabile!

 =  Ca economie
Liviu-Ioan Muresan
[06.Feb.11 20:27]
aș renunța la "în așteptarea focului". Un poem inedit, ieșit din registrul zilei poetice de aici. Nu pot decît să remarc măiestria zicerii și dexteritatea poetului. Te pătrunde, te cuprinde și te ține aproape. Poemul, desigur.

 =  De aruncat în sobă
Nicolae Popa
[07.Feb.11 12:54]
Liviu-Ioan
Mulțumiri pentru lectură atent. La sugestia ta, am pus în loc de "în așteptarea focului" - "numai bune de aruncat în sobă" și sper să sune mai expresiv. O iarnă blândă în continuare!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !