Comentariile membrilor:

 =  .
nica mădălina
[27.Sep.11 13:58]
si unde este eseul?

ce vad sunt aproximari sau exprimari pur si simplu rizibile. exemplific: "Odată cu această nouă cale în a obține împerecherea femeia a descoperit posibilitatea de a spune nu, chiar dacă în forul intim axista un da enorm." - de remarcat fina cunoastere a forulu launtric al femeii, perpetuata pana in zilele noastre: "nu este da, de fapt", ceea ce putem auzi, de altfel, frecvent, din gura violatorilor.

apoi, "Bănuiesc că în aceeași perioadă au apărut, în limbajul uzual sinonimele, germenii metaforelor prin comparații, enunțurile declarative, mai mult sau mai puțin reale" - felicitarile mele pentru ca ati reusit sa reperati momentul istoric al aparitiei unor transformari concrete in limbaj. sper ca antropologii si lingvistii sa aiba ocazia sa va citeasca, intru iluminare.

 =  Mulțumiri Mădălinei
Alina Mihai
[27.Sep.11 16:56]
Fără ea, n-aș fi văzut încadrarea prozei la "eseu".
Prin urmare!
Elevii învață cam așa. Că un eseu e compus din introducere (enunțul temei, definirea terminologiei), cuprins (tratarea temei, dezvoltare argumentației, ilustrarea exemplelor) și concluzie. Că un eseu trebuie să fie simplu si direct, să fie concis, să evite exprimarea colocvială (ori, doamne ferește, argoul!), să fie redactat în fraze scurte, ușor de urmărit. Că fiecare idee principală trebuie să înceapă de la capăt, cu distanță, că trebuie să te folosești de opinia altora pentru argumentare (specialiști, consacrați) și că musai trebuie să utilizezi ghilimelele pentru citate. Dacă ai un eseu argumentativ, trebuie să prezinți argumentele contra (date de alții) ca și pe cele pro.În același timp, e necesar să-ți formulezi propria poziție în raport cu cele prezentate...
Ei, nu voi evalua eseul de mai sus din perspectiva asta, fiindcă am anumite temeri și nu doresc să supăr pe nimeni.
Deși mă tem că deja am făcut-o.

 =  definitie dex
viorel gongu
[28.Sep.11 11:27]
ESÉU, eseuri, s. n. 1. Studiu de proporții restrânse asupra unor teme filozofice, literare sau științifice, compus cu mijloace originale, fără pretenția de a epuiza problema. 2. (Sport; la rugbi) Încercare. 3. Probă preliminară de mărci poștale pe hârtie și în culori diferite în vederea alegerii prototipului definitiv al întregului tiraj. – Din fr. essai.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink

 =  Mulțumesc pentru definiție
Alina Mihai
[28.Sep.11 14:01]
Structura unui eseu și definiția lui sunt două lucruri diferite.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0