Comentariile membrilor:

 =  Dan Norea
Lavinia Micula
[24.Jun.12 19:17]
nu prea știu eu ce și cum însă fotografiile sunt mirifice. și dacă tot le-am admirat mă gândesc să las un semn.
apropo, vârsta este, sigur că da, o cifră.

+ Cu invidie...
Gârda Petru Ioan
[24.Jun.12 19:36]
...pentru felul în care te tot răsfeți, pentru felul în care relatezi, pentru că ești așa de dotat cu aparate foto încât îți permiți să dai de pietre cu unele dintre ele și pentru eleganța cu care lași anii să treacă peste tine, îți acord o steluță.
Sper să te pot citi și la întâlnirile de 50, 60, 70, 80... Destul?

 =  Mafiotul Norică
Florentina-Loredana Dalian
[24.Jun.12 21:08]
Dragă, în primul rând, vă felicit pentru aceste întâlniri ale voastre; nu știu câți sunt astăzi care se mai întâlnesc după atâția ani și mai ales care aleg asemenea locuri mirifice. M-am delectat cu pagina aceasta de jurnal, cu fotografiile și m-ai convins că Sicilia nu înseamnă numai mafia. M-ai aruncat într-un timp pe care parcă l-aș fi trăit cumva, cândva...
Felicitări pentru descriere și fotografii!

 =  Lavinia, Nelu, Florinel
Dan Norea
[24.Jun.12 22:46]
Lavinia, mă bucur mai mult decât crezi că fotografiile ți se par mirifice. Asta pentru că tocmai am terminat acum o lună un curs foto și e primul concediu în care îmi folosesc noile cunoștințe. Peisaje frumoase sunt peste tot, dar trebuie să știi să le pui în valoare.
Și da, știam demult că vârsta este doar o cifră. Dar abia de câțiva ani am început să mă conving.


Nelu, mulțam pentru aprecieri și pentru steluță. Mai ales că nici tu nu prea stai în casă.
Mai mult decât altora, ție pot să-ți spun: dacă tot n-am putut veni la Cluj din motive de boală, am folosit timpul pentru a finaliza textul de față, pe care îl tot amân de cinci săptămâni. Deci pot repeta leitmotivul din text: fiecare rău are și ceva bun în el.
Cu un singur lucru nu sunt de acord. Dacă află asigurările părerea ta că am dat cu aparatul de pietre, consideră distrugere cu premeditare și îmi anulează asigurarea. Poate mai fac naibii și închisoare.


Florinel, ce îți pot spune este că nu suntem singurii. Fratele meu, cu doi ani mai în vârstă, merge și el anual la întâlniri cu colegii de facultate, de fiecare dată în alt loc din țară. Dar noi, ce e drept, suntem mai speciali. Ca să îți dai seama, doamnele din promoția noastră au format un fel de club Femina - un grup de 12-15 colege, toate din București, se întâlnesc o dată pe lună, la o cafea.
Cât despre Sicilia, ăsta e și scopul textului: să conving cât mai multă lume că nu înseamnă doar Mafia.
Dar mă bucur și că ți-a plăcut textul.






 =  .
nica mădălina
[24.Jun.12 23:35]
sunt pretioase aceste captari, cu imagini si cuvinte.
cosi bella l italia!

[am simtit pur si simplu s o spun, ma bucura atunci cand vad bucurie senina impartita si altora]

 =  Mădălina și iarăși Nelu
Dan Norea
[25.Jun.12 08:09]
Mădălina, mulțumesc!
Dar Sicilia e mai puțin Italia decât orice altă provincie. E încrâncenată și în același timp molcomă, îmbină asprimea munților cu gălăgia și culoarea sudului. N-are nimic din trufia milanezilor, nici din moliciunea ușor desfrânată a Florenței și a Romei sau din avântul marinarilor genovezi și venețieni. I-aș asemui mai degrabă cu grecii și cu spaniolii din sud decât cu italienii.


Nelu, uitasem un lucru. Dacă vrei să mă citești și la întâlnirile de 50, 60, 70, 80, apoi du-te, fă-ți niște analize și vezi-ți de sănătate, măi băiatule!
:)



 =  Dan de prin părțile siciliene
Cristina Rusu
[25.Jun.12 12:44]
te-am citit. ești comic și redai cu umor călătoriile tale. ai mai făcut călătorii dar Italia este Italia și las un semn că îmi place tare mult această țară și limba lor, plus că unde mai pui că aseară italienii i-au bătut zdravăn pe englezi la campionatul euro. O, ce bucurie că englezii nu mai joacă fotbal ci altceva. Viva Italia! zic și eu în ton cu Mădălina. m-ai dat gata cu povestirea ta că am sensibilitate la această țară. să vii și din Spania cu relatări la fel de umoristice, și acolo e frumos tare, și îmi place nespus.

prietena ta cu relatarea de la Iași, bia

 =  Bia
Dan Norea
[25.Jun.12 13:17]
În primul rând, mulțumesc.
În al doilea rând, ca să vezi cât de mult țin eu la tine, îți îndeplinesc dorința instantaneu. Iată, în câteva minute m-am urcat în avion, am fost până în Spania, m-am întors și am postat o descriere în două părți a excursiei.

http://agonia.ro/index.php/personals/13954653/España_es_diferente

http://agonia.ro/index.php/personals/13954697/España_es_diferente


 =  Promoția de aur
Chitul Grigore
[25.Jun.12 13:44]
Minunat jurnal de vacantă, scris cu har și umor. Felicitări !
Desigur că întâlnirea nefericitului aparat cu solul stâncos, plin de legende, al Siciliei, nu putea să nu aducă și

Aprecierea familiei

Punând brutal, în stațiune,
Un punct final pozatului,
Norică-a fost, se poate spune,
Chiar Nașul... aparatului!


 =  Re: Promoția de aur
Dan Norea
[25.Jun.12 17:25]
Grigore, mulțam. Cât despre aparat...

Declar acuma adevărul tot,
Căci aparatul spart e-o mare dramă:
Mi-a dat cu el în cap un mafiot,
Cel despre care-am scris o epigramă.


+ cultura GRÃTARULUI
Adrian Firica
[26.Jun.12 00:00]
citez "... iar în Piazza Armerina, o vilă romană cu mozaicuri foarte bine păstrate, în suprafață totală de 3500 metri pătrați." pentru a-mi face o suprafață de discurs pentru a certifica perenitatea GRÃTARULUI în cultura noastră.

nu am cuvinte!

 =  Re: cultura grătarului
Dan Norea
[26.Jun.12 08:12]
Domnule Firică, comentariile dvs îl fac uneori pe destinatar să se scarpine în cap: mă laudă sau mă înjură? În cazul nostru, steluța e un indiciu mult mai bun decât cuvintele, așa încât vă mulțumsc prea plecat.
Totuși, dacă aveți timp și disponibilitate, poate îmi explicați și mie ce ați vrut să spuneți cu "perenitatea GRÃTARULUI în cultura noastră".



 =  lămurire!
Adrian Firica
[26.Jun.12 12:20]
păi...
mozaicul prezentat de dumneavoastră este o dovadă arheologică incontestabilă ce ne arată care erau grătarele antice.

în zilele noastre, sumedenie de astfel de exemplare, ușor modificate tehnologic, au umplut spațiile publice de pe la noi, fapt ce vine să ateste romanitatea poporului român. cum ar veni: în vorbă, prin obiecte de utilitate publică și prin fapte!

în mod cert, lucrarea dumneavoastră trebuie să fie trecută în patrimoniul studiilor științifice.

 =  Re: lămurire!
Dan Norea
[26.Jun.12 12:49]
Domnule Firică, recunosc că am fost orb. În cursul dimineții am descoperit de unul singur grătarul din mozaicul roman, dar neavând diacritice, am amânat comentariul.
Totuși, nu știu dacă grătarul este o dovadă a originii latine a poporului român. Se aude din ce în ce mai insistent că e invers, romanii se trag din traci, deci ar fi fost interesant dacă aș fi descoperit pe teritoriul țării noastre un grătar cu vreo două mii de ani mai vechi decât cel roman. De exemplu, o pictură rupestră în care, în ziua de 1 Mai, câțiva traci petrec cu mici și bere. Cu asta da, rupeam inima târgului.

Pe aceeași temă se poate construi teoria globalizării grătarului, care a trecut oceanul având pe pașaport numele "Barbecue".


 =  mici adaosuri!
Adrian Firica
[09.Jul.12 22:23]
Domnule,
vă dau dreptate.

celebrul Împărat Traian, când a ajuns prin Grădiștea, a spus: "În sfârșit sunt acasă" - așa au scris secretarii Lui, nu eu!

pe de altă parte se spune că Romulus și Remus erau fii unui etrusc ("es tracus", în traducere aproximativă!).

ăștia, etruscii, stabiliți în Toscana, pentru că erau cultivatori de pământ, au colonizat și prima colină capitolină mult înaintea ciobanilor din Latium.
ei mai colonizaseră și o zonă din Corsica, precum și un punct din Sicilia.
mai mult decât atâta, ei au inventat "aracii" - chestiile alea care susțin tulpinile viței de vie. e limpede de ce erau mari exportatori de vin, asta câtă vreme ceilalți, inclusiv grecii, se limitau să culegă struguri din vițele de vie sălbatică.

mai departe, ciobanii din Latium, care nu prea aveau femei, furau sabine, adică etrusce, și se purtau frumos cu ele. făceau și copii, așa că "limba maternă" etruscă a ajuns până-n Sicilia!

despre etrusci se mai spune că erau "poporul mării" - făceau comerț cu vin (inventaseră și un fel de conservare al acestuia, astfel încât să nu se degradeze) și mai vindeau oțel pentru săbii (asta în plină epocă a bronzului!), bijuterii făcute din aur și argint (Grădiștea, de care vă spuneam mai sus, era un mare edificiu siderurgic recunoscut până și de troieni și de egipteni) și mai făceau și ceramică - ajunseseră într-un astfel de hal de perfecțiune încât făceau niște stative pentru vasele de vin care permiteau vaselor mari de vin, cam de cinci sute de litri, să se legene, dar să nu se verse, atunci când erau transportate pe mare!

făceau și nasturi. până la ei nu erau cunoscute asfel de accesorii. adică brevetul le aparține!

 =  ultima precizare!
Adrian Firica
[09.Jul.12 22:28]
a,
în partea din dreapta, jos, a mozaicului există un lup...

 =  Domnule Firică
Dan Norea
[09.Jul.12 23:00]
Vă mulțumesc pentru informații. Auzisem vag de teoria că latinii sunt urmașii tracilor, dar nu știam amănunte de genul etrusc = es tracus.

Cât despre mozaic, încep să mă felicit că l-am postat aici, în text. Am făcut mai multe fotografii la vila romană, dintre care am ales-o pe aceasta în mod intuitiv. Putea fi alta sau niciuna.



 =  felicitări, și promit că nu mai fac alte precizări sinoptice
Adrian Firica
[10.Jul.12 00:03]
Domnule,
a fost vorba de o osmoză - nu am alt termen semnificativ aflat la cheremul meu acum!

știți, există o chestiune ce nu are cum să fie ignorată: atât tracii cât și etruscii, spre deosebire de toate celelalte popoare europene ale vremurilor alea, asigurau o egalitate perfectă a femeii cu bărbatul.
spre deosebire de celelalte neanuri, ăștia nu-și închipuiau că prezența publică a femeii poate fi cenzurată.
mai mult, și unii și alții impuneau bărbatului ca atunci când greșește să se culce la picioarele femeii și să stea acolo până ce era iertat.
...

de călușari presupun că ați auzit. ei bine, ăștia nu purtau chiloți, așa că li se vedeau foarte bine, atunci când "jucau", bărbățiile. ori astea nu fac interesul bărbaților atunci când sunt ei între ei!
vedeți dumneavoastră... ținuta legionarilor romani seamănă al dracului de bine cu aia a călușarilor, adică: nici legionarii romani nu purtau chiloți!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0