Comentariile membrilor:

 =  Îi felicit pe câștigători (mulți dintre ei fiind "agoniști")
Vali Slavu
[21.Sep.12 18:14]
dar și pe autorul articolului!
Dane, așa cum ne-ai obișnuit, ai punctat cam tot ceea ce i-ar interesa pe cititori să afle despre un concurs. Mă bucur foarte mult pentru acest premiu, deoarece este primul meu premiu la fabulă (uh, după multe încercări!). Mi-ar fi plăcut să particip la festivitatea de premiere, cu atât mai mult cu cât la Constanța am văzut, live, pentru prima dată, niște umoriști tare simpatici. Grație ție, evident. Dar tare e departe!...

 =  felicitări
Ottilia Ardeleanu
[21.Sep.12 22:36]
tuturor celor implicați în acest concurs literar! am avut onoarea să cunosc oameni din virtual. a fost un moment extraordinar care nu se uită. mă bucur că am fost pe podium. felicit pe toți premianții.

 =  felicitari!
Any Drăgoianu
[21.Sep.12 23:40]
Felicitari tuturor celor care au urcat pe podium!

 =  Păi da...
Ica Ungureanu
[21.Sep.12 23:21]
Tot agoniștii îs fruncea.
Felicitări tuturor.

Dane, eu de ce nu am știu de acest concurs?
:)

 =  Vali, Ottilia, Any, Ica, Eugenia
Dan Norea
[22.Sep.12 12:41]
Vali, am fost ceva mai succint decât altădată. Inițial m-am gândit să citez câteva epigrame, dar pe urmă mi-am dat seama că n-ar fi cinstit față de toți ceilalți concurenți. De altfel, sunt convins că Todo și Nelu Gârda le vor posta pe agonia la un moment dat.

Ottilia, mă bucur că ne-am revăzut. Să sperăm că o vom face mai des și numai în ocazii fericite.

Any, deși nici tu nici Ion n-ați luat vreun premiu, pot să-ți spun că, la festivitatea de premiere, erau afișați pe un ecran câte 5 nominalizați la fiecare probă. Ei bine, la proba de poezie unul dintre nominalizați a fost Ion Drăgoianu. Deci a fost foarte aproape de podium la o probă la care au fost cei mai mulți participanți și, după părerea unor membri ai juriului, foarte multe lucrări de valoare.

Ica, nu știu cum primești tu de obicei veștile despre concursuri. Dar acest concurs a fost anunțat de Laurențiu Ghiță printr-un email colectiv în data de 6 august. Poate ar fi trebuit să-l postez și aici, dar am observat că regulamentele concursurilor de epigramă nu mai apar în ultima vreme pe agonia. Poate n-ar fi rău să reluăm obiceiul.

Eugenia, mulțumesc pentru recomandare. Fotografia aleasă se asortează excelent cu titlul textului.
 =  tot respectul!
mihaela aionesei
[22.Sep.12 13:43]
tot respectul pentru consemnarea acestui eveniment, D-le Norea.

a fost o onoare să mă aflu printre atâtea personalități ale lumii literare și mai mult, să mă aflu pentru prima oară pe un podium de premiere.
atmosfera a fost „incendiară”, mai ales că am avut surpriza să cunosc persoane, pe care le știam doar virtual, Ottilia A. fiind o persoană dragă mie...
felicitări tuturor participanților, câștigătorilor, organizatorilor și susținătorilor acestui festival!
mulțumiri încă o dată, d-le Dan Norea.

 =  Felicitări...
Yigru Zeltil
[22.Sep.12 14:17]
...pentru că ați avut determinarea să participați la acest concurs. Eu n-am participat (știind și că, în general, nu prea încap în rigorile celor mai multe concursuri de acest gen) și n-am putut să vin ca spectator. Sper că aș fi putut găsi vreun poet sau poetă care să-mi placă, altminteri sunt dezamăgit că premiile au titluri gen „premiu special pentru pentru contribuție la dezvoltarea spiritualității Pontului Euxin” - ce vrea să însemne?!

 =  Re: Mihaela, Yigru
Dan Norea
[22.Sep.12 17:41]
Dooamnă (sau domnișoară) Mihaela, am remarcat că a venit o persoană tocmai din Tg. Secuiesc dar, sincer să fiu, nu mi-am dat seama că e cineva care publică de ani de zile pe agonia. M-am uitat pe pagina dvs de autor și am realizat de ce: aproape toate textele sunt la atelier. Cu atât mai mult mă bucur că ați luat un premiu important la un concurs cu participare națională. Felicitări!
Singurul regret este că nu ne-a făcut nimeni cunoștință. :)

Domnule (sau domnișorule) Yigru (sau preferați Florin?), nu judecați concursurile după același calapod, nu seamănă unul cu altul. E bine să participi la cât mai multe, nu ai nimic de pierdut, nu știi de unde sare iepurele.
În privința premiilor speciale, ele sunt o uzanță la cele mai multe concursuri și au, în general, denumiri ciudate - pentru întreaga activitate, pentru contribuție deosebită... În cazul nostru, doamna Alexandra Botoșanu chiar îl merită. Deși profesoară de matematică și poetă în același timp, duce o intensă activitate de promovare a literaturii în zona liceelor din Constanța.


 =  Nulțumesc
Gârda Petru Ioan
[23.Sep.12 10:11]
Am intrat în posesia trofeului. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit (ultimii, Dan Norea și Laurențiu Orășanu). Am să-i fac o poză și am să-l postez pentru a mă mândri cu el :)
Eu am participat cu texte la 4 secțiuni: poezie umăristică (5), fabulă (3), epigramă (6)și haiku (6).
Le voi posta pe rând.

 =  Notică, îți ofer un premiu special; Re: Ica Ungureanu, Ygru Zeltil
Eugen Sfichi
[23.Sep.12 14:48]
1. Felicitari laureaților.
2. Norică, să știi că Yigru Zeltil are dreptate. Sună ciudat redactări de genul „Premiu Special pentru contribuție la dezvoltarea spiritualității Pontului…”
Nu era mai firesc să fi dat un „Premiu Special pentru contribuție la dezvoltarea spiritualității Poantei…”?
Sau pe celălalt l-ai dat la pont...
Dacă tot e vorba despre Premii Speciale, eu îi acord lui Dan Norea
„Premiu Special pentru Adaptare la Mediu”
La mediul maritim, evident. Norică a fost mut ca un pește și unii nu au știut despre concursul care se dorea național.
Norică, ține premiul și fă-i o poză pentru a te mândri cu el.
Sunt convins că distincțiile s-au acordat obiectiv; pe lângă câteva păcate, unele estivale, Dan Norea are și o mare calitate: este un bun epigramist.
E.S.

 =  Re: Nelu, Eugen
Dan Norea
[23.Sep.12 21:19]
Nelu, ai dreptate, un asemenea obiect frumos face toate paralele, mai mult decât un premiu în bani. Dar contribuția mea a fost egală cu zero, știind de la tine că mergi la București (apropo', sunt curios să aflu noutăți de acolo), i-am spus asta lui Laurențiu Orășanu, care s-a oferit să-ți aducă premiul.
Știam că ai participat la patru probe, care în final au devenit trei. Ce nu se știe aici este că ai fost nominalizat pentru primele trei locuri la toate cele trei secțiuni. Larco la fel, dar tu ai avut un total mai bun. Felicitări încă o dată!

Eugen, eu nu cred că înțelegi greu, pur și simplu îți plac înțepăturile și insinuările. Repet, ca să fie clar: nu am avut niciun rol în organizarea și nici în promovarea concursului. Nu eu am stabilit numele premiilor. Nu eu i-am anunțat pe cei care au știut de concurs și au participat. Știam de concurs, dar d-l Lăzăroiu a fost cel care l-a anunțat pe Laurențiu Ghiță. Ca urmare, am primit, ca toți ceilalți, un email de la Laurențiu Ghiță cu o listă imensă de adresanți. N-am luat lista la puricat, ca să văd dacă tu figurezi acolo sau nu. Repet ce am mai spus, de acum încolo va trebui să creem un sistem de promovare a regulamentelor aici, pe agonia. Aștept sugestii în acest sens de la Eugenia Reiter, pentru că văd că, deși Vali Slavu încă figurează ca redactor la secțiunea epigramă, și-a luat demisia în serios.
"Norică, ține premiul și fă-i o poză pentru a te mândri cu el." (Eugen)
Nu înțeleg nimic din asta, credeam că din texte reiese clar că eu n-am primit (și nici nu am acordat) niciun premiu.
 =  Re: Dan Norea; Re: Ica Ungureanu; Re: Yigru Zeltil
Eugen Sfichi
[23.Sep.12 22:34]
Norică, eu înțeleg destule, problema e că tu vrei să înțelegi mai puțin.
E simplu: ești constănțean, ai fost în juriu, știai mai multe decât noi și ai fi putut să-i anunți și pe ceilalți. Era chiar o datorie. Puteai să o faci măcar la un comentariu sau la Personale, măcar la Gânduri. Tot mi-ai cerut tu, estival, să comunicăm pe net. De ce nu ai trimis, suplimentar, un mail de tip circulară. O puteai anunța astfel și pe Ica Ungureanu.
Fiind în juriu ai fi putut atrage atenția asupra ciudățeniei cu acel premiu special și aici Yigru Zeltil are dreptate.
Problemele de până aici au fost semnalate și înaintea intervenției mele precedente.
Mulțumesc pt că m-ai citat. Din textul comentariului meu precedent reiese clar că ai primit un premiu, cel de la mine.
Permite-mi să-mi citez tot paragraful, nu numai o bucățică din el, așa cum ai făcut tu.
Mă citez:

Dacă tot e vorba despre Premii Speciale, eu îi acord lui Dan Norea
„Premiu Special pentru Adaptare la Mediu”
La mediul maritim, evident. Norică a fost mut ca un pește și unii nu au știut despre concursul care se dorea național.
Norică, ține premiul și fă-i o poză pentru a te mândri cu el.
E.S.

Mai citește o dată acest paragraf și cred că vei înțelege. Eu ți-am dat un premiu special. Îl ai mai sus. Fă-i o poză.
O singură afirmație de-a mea nu te-a contrariat și nu mi-ai contrazis-o (încă):
cea în care declaram că ești un bun epigramist. Te rog să mă crezi că am și aici dreptate, așa cum am avut și mai înainte.
E.S.

 =  e ok
Eugenia Reiter
[23.Sep.12 23:18]
Dan, îmi știi adresa de email. discutăm acolo:)
seara bună
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)