Comentariile membrilor:

+ Notă de lectură
George Pașa
[17.Feb.13 21:33]
Poate doar imaginea "infuzie/cu aromă de cer" ar fi cam clișeistică, însă, în ansamblu, este aici un text frumos, concis, de o limpezime aproape clasică, în care putem găsi o mică oază de înțelepciune (chiar dacă eul poetic pare a se simți dezamăgit de absența acesteia). Dacă imaginea amintită pare deja un loc comun, totuși contextul în care e utilizată e unul nou. Fiindcă în "infuzia/cu aromă de cer" subzistă înțelepciunea, din care doar "un strop" ar fi necesar spre a fi împăcat, simultan, cu sinele și cu lumea.
Dintr-o aparentă inerție, lumea interioară tinde spre un echilibru al stărilor contrastante. Cumva, dezamăgirea vine dintr-o recunoaștere a acestei inerții, care ar putea anula actul mistic al absorției sinelui într-o lume aparte, opunându-se entropiei.

Titlul pare a fi în cotrast cu întregul, dar, meditând puțin, mi-am amintit că te poți asculta și în piatră (a propos de ce spuneam și eu în finalul unei poezii). Da, e starea aceea de încremenire a omului mistic în actul contemplației.

Deși se pot naște multe controverse aici, în opinia mea, argumentată suficient (încât să mai fiu sancționat o dată - glumesc, desigur), acord poeziei acesteia o steluță de suflet.

 =  mulțumiri domnule george pașa
Teodor Dume
[18.Feb.13 19:19]
nu numai pentru trecere ci și pentru steluța de suflet care sper că va lumina literă cu literă din cuvântul mulțumesc.
fiecare trecere mă bucură cu atât mai mult cu cât cea de azi e o trecere care îmi confirmă încredere și vine de la un lector sever și responsabil.

cu sinceritate,

 =  Perfect
Liviu-Ioan Muresan
[18.Feb.13 19:47]
argumentată steluța, aici nu doresc să mă substitui domnului Pașa, cu doar mă alătur dînsului în apreciere. Titlul se atribuie strofei a doua, care este și esența poemului. De aceea nu este contrast. Însă conciziunea și clasicitatea se pliază pe felul meu de a citi. La prima strofă m-am întrebat de ce nu ar fi mai multe. Apoi, din minimalismul poeziei, am găsit de cuviință a fi destul.

 =  re. liviu ioan mureșan
Teodor Dume
[18.Feb.13 20:57]
mulțumiri pentru popasul în pagina mea și pentru punctările făcute pe text ca argument.

multă stimă,

 =  poate...
Ottilia Ardeleanu
[18.Feb.13 21:10]
"... puțin dezamăgit
că n-am oprit un strop
de înțelepciune" - este viața prea scurtă?! să fie, oare, asta explicația?! meditativ...

invocăm înțelepciunea cu înțelepciune!

 =  re. ottilia ardeleanu
Teodor Dume
[19.Feb.13 19:11]
mulțumiri de trecere și modul de interpretare.

cu sinceritate,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !