Comentariile membrilor:

+ da
Ioana Bogdan
[02.Mar.13 07:43]
Cu parere de rau spun ca n-am citit Silvia Bitere pana acum, dar am s-o fac. Imi plac la nebunie versurile selectate, mi-ar placea sa am un volum. Coraline, nume extrem de poetic, ma trimite in lumea copilariei din noi, a poeziei din noi. Versurile selectate cu precizie de Angela Mamier par a avea doi locutori si doua perspective, a persoanei adulte si a varstei inocentei, de aceea sunt versuri inocente si profunde totodata care genereaza o poezie extrem de frumoasa, citibila, relaxanta.

Felicitari criticului si poetei, deopotriva. Imi place coperta :)

 =  m-am
Ottilia Ardeleanu
[02.Mar.13 09:30]
delectat cu și despre coraline, în timp, așa cum ai servi masa, în tăcere, liniștit, fără grabă.

am lecturat cu plăcere acest despre coraline. nu-mi rămâne decât gustul cuvântului și să felicit pe cele două doamne: Silvia Bitere și Angela Nache Mamier.

felicitări, deci!

Ottilia Ardeleanu

 =  ioana atitudine
Nache Mamier Angela
[02.Mar.13 09:36]
merci ioana pentru atitudinea ta artistica si colegiala pentru silvia bitere si pentru condeiul meu "critic"

 =  ottilia din suflet
Nache Mamier Angela
[02.Mar.13 09:38]
otilia, merci pentru acest semn bineintentionat si sufletist în ceea ce ne priveste

 =  ...
Silvia Bitere
[02.Mar.13 11:17]
Doamnă Angela Mamier, vă mulțumesc frumos pentru această notă de lectură, mă simt măgulită, de ce să nu reconosc. Am un respect deosebit pentru această doamnă, Angela Mamier. Este o provocare pentru mine, ca autor debutant, să fac lucrurile, de acum încolo mai bune, în scrisul meu, firește.
Ioana, mulțumesc frumos. Ai adresa de e-mail la datele mele de contact. Cartea ți-o pot dărui cu mare drag!
Ottilia, noi două ne întâlnim pretutindeni, în reviste, antologii, etc. Mulțumesc colegial.
Nu știu dacă se cădea să scriu atâtea aici, poate că mă și laud puțin, dar am scris ce am simțit, grație talentului scriitoricesc al Domnei Angela Mamier...
Să am grijă, totuși, din greșeală, să nu îmi acord o steluță mie și Doamnei Mamier.

 =  modestia
Nache Mamier Angela
[02.Mar.13 13:18]
modestia si simplitatea ta sunt atuurile cu care vei avansa ...ma bucur ca analiza mea ti-a insuflat încredere...

 =  pleonastika bombastika
Leonard Ancuta
[02.Mar.13 14:30]
mie-mi place mult exprimarea pleonastica din titlu - inexplicabilul mister - mi se pare extrem de convingatoare, ca sa nu spun de exprimarea extrem de bombastica - intruziunea inexplicabilului. n-am citit mai departe, convins fiind ca nu pierd nimic, probabil tot un fel de vuietul carpatilor.

 =  L.Ancuta grotesc
Nache Mamier Angela
[02.Mar.13 15:05]
citind primele patru rânduri a biografiei lui leonard ancuta care ne da "lectii" am înteles de unde provine "bombastikul" si ranchiunosul sau comentariu ,fata de o tânara autoare care debuteaza si poate merita mai multa consideratie...
pentru a întelege"inexplicabilul mister" ar fi fost mai corect sa citeasca acesata carte care este construita in jurul unei intrebari care ramâne fara raspuns ...

 =  ...
Silvia Bitere
[02.Mar.13 16:39]
Leonard Ancuța să încercăm asta, poate îți mai descrețești și dumneata fruntea, altfel, nu mă mir, și pe vremea lui Eminescu au existat polemici sterile, iscate de vreun scriitoraș "mai inimos din fire".
"La Capșa unde vin toți seniorii
Local cu două mari despărțituri
Într-una se mănâncă prăjituri
Și-ntr-alta se mănâncă... scriitorii!" (Nicolae Crevedia)

 =  :)
Ioana Bogdan
[02.Mar.13 19:52]
Silvia si Angela, cu mare placere, sincer. Silvia, astept atunci cartea in format pdf, nu? Nu inteleg doar de ce se baga Ancuta in seama daca tot n-a citit cronica. Poate c-a vrut sa ne strice weekendul si n-a reusit.

+ Felicitări
Ioana Geacăr
[25.Mar.13 00:33]
O cronică de intâmpinare scrisă cu profesionalism si pasiune, se observă din versurile citate (bine alese) că scrii din pasiune. Imi place stilul tău critic tensionat, prietenos si sever. Felicitări tie pentru râvna radiografiei critice și poetei pentru debut! Ce nu-mi place? Când un poet se agață de un personaj cunoscut și brodează în jurul temei. Sigur, poemele sunt bune, ar fi avut aceași strălucire și pe un personaj nou, oricum l-ar chema!

 =  ...
Silvia Bitere
[25.Mar.13 09:49]
Mulțumesc pentru felicitări, doamnă Ioana Geacăr. Despre numele de Coraline o să vă spun că este doar un nume care mi-a plăcut foarte mult citind romanul de succes al lui Neil Gaiman, nimic mai mult. Ce se brodează pe lângă el naște o altă poveste, povestea autorului S.B., cu viziunile și trăirile autorului S.B.
Să nu uităm de personajele celebre din scrierile lui Dickens, Marquez, Cela Serghi: Ahile din "Fantastica si trista poveste a candidei Erendira si a nesabuitei sale bunici", Uriah Heep (celebra formație de muzică rock)personal împrumutat din David Copperfield și Mirona, tânăra de la Constanța... cu ce drept acest împrumut de personaje? Voi lăsa cititorul să decidă...

 =  ...
Silvia Bitere
[25.Mar.13 09:51]
personal-personaj*

 =  ioana,merci
Nache Mamier Angela
[25.Mar.13 10:04]
merci ioanei geacar ,poetesa si critic literar avizat ,pentru aceasta interventie constructiva pentru silvia si coraline ..."copilul ei poetic"

+ Caroline...ce frumos...
Anni- Lorei Mainka
[31.Mar.13 21:29]
Felicitari Silviei B. pentru lansare. Poemele imi erau partial cunoscute, timpul insa isi face datoria si trece peste toate cu viteza numai de el stiuta.

Felicitari celei care reuseste sa ne rasfoiasca volumul Silviei Bittere.

Ah, bine ca ne-ati deslusit misterul despre Caroline...

 =  anni ,darling...
Nache Mamier Angela
[31.Mar.13 21:50]
Merci Anni pentru prezenta ta sufletista ,care nu poate fi decât binevenita

 =  ...
Silvia Bitere
[01.Apr.13 09:01]
Anni...îți amintești? Noi două pe vremea domnului și dragului Firică... ce mai comentam când la off topic, când serios... Coraline este "coșmarul fericit" al vieții mele așa cum am avut prilejul să-l destăinui, la ceas de ceai, de ora cinci, alături de nume sonore ale scrisului nostru, după cum, bine știi, de lansarea din Constanța...
Ești printre puținele persoane care au trecut pe la mine și asta nu poate decât să mă bucure.
Mulțumesc și doamnei Angela că m-a văzut!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !