Comentariile membrilor:

 =  ...
vlad sibechi
[12.Aug.13 13:26]
Mi se pare destul de nedreapta caracterizarea facuta poeziei douamiiste. Si ar fi multe lucruri care mi-au sarit in ochi. Spuneti, la un moment dat, ca poezia a renuntat la forma fixa in anii 80...nu stiu daca e chiar adevarat. Totusi, pe mine m-a surprins ideea de fond. Dvs. respingeti poezia douamiista (poate nu explicit, ci mai mult ca formulare intrinseca), acuzand-o, cum faceau avangardistii de altadata, ca s-a prostituat. In schimb, ne propuneti ca alternativa poezia Ralucai Neagu. Nu zic ca n-ar fi ok, dar pana la valoarea poeziei unor Marius Ianus, Claudiu Komartin, Dan Coman, Radu Vancu, Dan Sociu, Vlad Moldovan...e drum lung.

 =  .
Costin TANASESCU
[12.Aug.13 14:53]
Un mare bullshit sa dezavuezi, chiar si voalat, o generatie sau un curent literar. In realitate putem folosi "leat", "curent literar", numai pentru identificarea autorului, sa stim de unde sa-l luam din arhiva, in rest... Nu au nicio relevanta in ce priveste calitatea poeziei. Iar de faza cu Eminescu si generatia 80 o sa ii fie mai tarziu rusine poetei intervievate. E timp de rectificari, vorba aceea: Ave tinerete!
Si sa nu fiu numai carcotas, m-a impresionat conceptia vizavi de aparitia unui volum de poezie sub semnatura-i.. Daca a fost sincera... O felicit si eu tot sincer.

 =  re Vad Sibehi & Costin Tanasescu
Claudia Minela Petre
[13.Aug.13 12:13]
n-am propus ca alternativa poezia Ralucai, ci am adus in discutie influenta noii generatii. sigur ca daca ar fi sa ne luam dupa gusturi, l-as inlocui pe komartin, care a fost pe val in 2009, cu Marius Stefan Aldea sau pe Dan Coman cu Stefan Ciobanu. nu contest valoarea celor amtiti de tine, dar nu ma impresioneaza precum un Visniec, Mircea Ivanescu, Virgil Mazilescu, Mircea Valeriu Popa, Nora Iuga, Liliana Filisan etc. sunt autori care au iesit din matritele komartinilor.
este doar parerea umila a unei cititoare care nu a studiat poezia in scoli de specialitate.
si da, poezia doamiista s-a prostituat. orice autor bun, precum tataie brumarel, care scrie exceptional, a simtit nevoia sa scrie si pornache. eu la acest gen de lirica ma refer. pot exemplifica cu poezia ,,Tamaretă'' din volumul de versuri,,submarinul erotic'' care incepe asa:
,,mi-ai fluturat cu p...a pe la nas/ și ai plecat...''
multumesc pentru semn
ave

 =  re
vlad sibechi
[13.Aug.13 15:59]
Obsedat de vesnicul "context", eu nu ii compar pe douamiisti cu cei dinaintea lor si nu doresc nici "inlocuirea"...
Este absolut firesc, ca cititor de poezie, sa iti placa Mircea Ivanescu sau Virgil Mazilescu. Ma opresc la aceste doua nume din insiruirea dvs. Legat de prostitutie ce as putea sa spun? Prefer sa problematizez aceste aspecte printr-o generalizare. Cred ca e vorba mai degraba de atitudine decat de expresie.

Cu bine!

 =  re re vlad
Claudia Minela Petre
[13.Aug.13 21:02]
da.
probabil ca daca am fi avut aceasta discutie inainte de interviu, n-as fi generalizat ...
cu admiratie
eu
ave

 =  un inger misterios?
Claudia Minela Petre
[24.Aug.13 00:55]
incredibil!
ce surpriza!
sunt emotionata

multumesc mult E.R.
chapeau
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !