Comentariile membrilor:

 =  nu oricum
Valeriu D.G. Barbu
[27.Aug.13 20:21]
mulțumesc Cristinei pentru oportunitatea temei și reușita colajului, mulțumesc celorlalți care au scris cu vara în suflet...
un fotopoem unitar aș zice
este ceva ...prea plin în bucuria verbului a fi și nu oricum, împreună

 =  cuvinte-imagini
Ottilia Ardeleanu
[27.Aug.13 20:47]
și imagini-cuvinte. conexiunea: omul. și natura. o vară frumoasă, cu oameni și despre oameni. frumos. mai ales când suntem aproape. de toate acestea.

felicitări, Bia, felicitări tuturor!

 =  Dublă frumusețe, dublă armonie
Marian C Ghilea
[27.Aug.13 21:14]
Mă bucur că problenele tehnice au fost reparate și că portalul e din nou accesibil. Foarte, foarte multe poeme frumoase, niciunul care să nu fie reușit. Totuși, cu subiectivismul meu, am vibrat mai intens la poemele scrise de Alice Boboc, Joana Geier, Ion Rășinaru, Mara Cîrciu și în special la cel de-al doilea haiku al Biei. Mi s-a părut foarte interesant contrastul între câmpul nesfârșit și drumul care pare mai SCURT. Dintr-un poem aparent banal, dintr-o dată se schimbă tot, toată percepția, într-un mod extrem de interesant.
Mulțumesc încă o dată pentru posibilitatea de a participa la această colaborare și vreau să le transmit tuturor colegilor participanți cele mai frumoase gânduri.

 =  în vară împreună
Cristina Rusu
[27.Aug.13 21:25]
Valeriu,

ai muncit și ai venit cu trei poeme. te felicit pentru munca ta. sufletul prea plin de soare în această vară....mulțumim că ai fost aici


Ottilia,

tu stai la mare draga mea. ai o relaxare toată vara. vezi întinsul nesfîrșit al mării. coasta Calafuriei este și ea foarte frumoasă. mi-au plăcut poemele tale. mî bucur că ai avut timp să lucrezi ceva frumos


Marian,

și tu ai un contrast bun la poemul haiku. aripile de fluturi se potrivesc foarte bine cu undele tremurînde. ai punctat foarte bine poemele și voi mai face completări pe parcurs. mulțumim că ai rezonat în această vară aici.

pozele lui Martin Rak sînt foarte frumoase și mă bucur că mi-a dat liber să aleg ce poze vreau de pe site-ul lui. avem și o haiga de toamnă facută tot cu poze de la el. splendide

mă bucur că am punctat și această vară. vă mulțumesc pentru bunătate, timp, bucuria de a scrie

cu drag, bia

 =  O vara de neuitat reflectata in ganduri cu-n ecou curat
Simina Silvia Șcladan
[28.Aug.13 22:26]
Fotografiile si poemele surprinse in acest colaj izvorat din tainele vietii alcatuiesc un adevarat balsam pentru minte si suflet. Felicitari tuturor autorilor pentru gandurile frumoase atasate peisajelor surprinse de lentila fotografica.Cu voi vara asta-i mai frumoasa!
Multumesc draga Bia pentru tot ce ne ajuti sa daruim luminii!

Cu aleasa pretuire,
Simina Silvia Scladan

 =  Imagini și versuri
nicolae tomescu
[28.Aug.13 22:27]
Din nou ne-a dăruit Bia imagini frumoase ce, trecute prin sufletul și pana unor poeți, au generat versuri pline de sensibilitate. Ar trebui, cred, exemplificată afirmația cu transcrierea majorității poemelor. Iertat să fiu că mă opresc doar la câteva versuri:
amurgul își aruncă mantia /răpus de încă o zi prea liniștită;

În catifeaua serii/ vibrăm pe aceeași strună;

ce înseamnă Moartea față de atâta izbândă a vieții...;

.pe stânci/ solzi aurii de lumină/ și aripi de fluturi...;

Inima mea devine/ oglinda unei oglinzi.


Mulțumesc Biei că m-a găzduit încă odată pe pagina ei

 =  "Netulburată în creștetul muntelui pacea amiezii"
Cristina Rusu
[29.Aug.13 12:16]
Simina,

poemele tale au fost bune. atîta liniște în vîrful munților..și tu și Gârda ați ales să scrieți despre această liniște. mă bucur că ai fost alături de noi


Nicolae,

ai punctat cîteva versuri și eu în completare la vară.. "plutește-n capcana de aur molatec/ întinsă de vară","ce piatră și oare ce trunchi îi ajung/ freneticei seve cum urcă"; "Început de zi-/zefirul leagănă-ncet/bărcile-albaste";"iar el poartă permanent vestă antiglonț peste zâmbet";"Reflexiile de sticlă ale cerului de Murano/ își primesc chipul în valuri nemișcate", " orașul este neclintit în plutirea sa eternă/ pe stâlpi de lemn/ între cer și ape,/ înmărmurit în timp și-n tihnă". mulțumim că ai fost cu noi.

cu drag, bia

 =  bucurie
tincuta horonceanu bernevic
[29.Aug.13 12:18]
Multă liniște și lumină în imaginile și versurile de mai sus. E ca și cum o picătură de miere, venită din cer, ar fi atins în treacăt, cu aceeași tihnă, poezia, poeții, aripa străvezie a verii, înlănțuindu-i. Un tot care pulsează bucurie.
Felicitări!

+ merci cristina,felicitari
Nache Mamier Angela
[29.Aug.13 13:51]
un "lant" al amicitiei pe care il datorma cristinei,autori diversi si peisaje de vis,de fiecare data astept "surprizele" pe care ni le prepara aceasta pasionata de Orient si de frumos,de valori morale si estetice reunite într-un manunchi pretios,c atâta fervoare

 =  "drumuri de lume nouă"
Cristina Rusu
[29.Aug.13 20:47]
Tincuța,

mulțumim pentru semnul tău. sper ca data viitoare să vii cu poeme frumoase și sensibile, așa cum ne-ai învățat.


Angela,

mulțumim pentru poeme, cuvinte, lumină. mă bucur că ți-ai făcut timp și ai venit alături de noi. tu scrii frumos și curat. încă te menții pe această parte a poeziei de suflet. ce să spun? mă bucur mereu cînd văd oamenii împreună la proiecte ce întorc sufletul la simplitate.

cu drag, bia

 =  Felicitari!!!
Mara Circiu
[30.Aug.13 18:51]
Felicitari, Bia si tuturor autorilor acestei minunate haiga! Ma simt si va simt pe voi toti ce ati participat la acest proiect asemeni "florarului" lui Blaga; "risipim" din preaplinul inimii noastre si din gandul nostru bun si curat se naste cuvantul frumos, capabil sa aduca lumina in sufletul oricarui pelerin ratacit in universul nostru virtual! Va imbratisez cu drag; este intotdeauna o reala si sincera bucurie sa ma intalnesc cu voi toti la terasa noastra literara:))

 =  Multă poezie...
Gârda Petru Ioan
[01.Sep.13 10:41]
...în imagini și în cuvinte.
Felicitări Cristinei și tuturor creatorilor!
”Poemele” mele au fost concepute fiecare pentru cealaltă imagine, dar poate că merge și așa.

 =  "serenissima"
Cristina Rusu
[01.Sep.13 11:11]
Mara,

ți-am dat fotografii cu Veneția și apoi am aflat că tu pleci în vacanță acolo. chiar a fost interesant. înseamnă că despre asta trebuia să scrii. mulțumesc de gîndurile bune și că ai fost cu noi.

Ioan,

te-ai potrivit cu Mara la pelerini, ambii ați scris despre asta. ai avut poeme bune. mă bucur că ai punctat și această vară alături de noi. mulțumim


cu drag, bia

 =  Bucurii pentru suflet!
Ana Urma
[02.Sep.13 00:07]
Acuratețea imaginilor și poezia cuvintelor, culoarea și discursul poetic, două vecinătăți diferite care se ampretează reciproc împrumutând una alteia propria frumusețe.
Felicitări tutuor!

 =  Ana
Cristina Rusu
[02.Sep.13 08:12]
mulțumim pentru comentariul tău. spor la scris. m-am uitat în pagina ta și era cam goluță. inspirație maximă îți doresc. bia
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !