Comentariile membrilor:

 =  felicitări!
Cristina-Monica Moldoveanu
[30.Nov.13 14:04]
Felicitări Dan! Sunt onorată de faptul că am participat alături de tine la acest concurs. (Să fiu sinceră, nici nu am încercat să te întrec, fiindcă inițial nu am știut că participi și tu). Domnule Atanasiu, ați făcut o bună alegere și mă bucur că dl. Norea a hotărât să participe, fiindcă un volum de senryu ca al d-lui este binevenit în peisajul liricii nipone din România.

 =  Și eu
nicolae tomescu
[30.Nov.13 15:43]
îl felicit pe domnul Norea și-i fac o urare: Să fiți și de acum înainte la fel de tânăr și prolific în ale senry-ului, și nu numai.
Mulțumiri Dlui Atanasiu pentru interesanta informare.

 =  Dan,
Ottilia Ardeleanu
[30.Nov.13 20:04]
mă bucur nespus pentru tine, felicitări!

+ Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[01.Dec.13 12:28]
Felicitări atât lui Corneliu Traian Atanasiu, pentru inițiativă cât și câștigătorului concursului. Dan este un om de mare spirit, dotat cu un umor de adâncime, foarte bun epigramist, și foarte apreciat autor de senryu. Se pare că este prima carte de autor de senryu curat apărută la noi și, oricât de ucenic s-ar da, autorul are câțiva ani buni de experiență în spate.
Să fie cu succes!

 =  Re: Felicitări!
Dan Norea
[01.Dec.13 14:27]
Cristina, m-am hotărât în ultima clipă să particip. În agenda mea, un volum de senryu era planificat peste vreo doi ani. Într-o săptămână mi-am adunat senryu-rile de peste tot, am tăiat, am corectat, am adăugat, le-am împărțit în capitole și subcapitole... N-aș fi făcut toate astea dacă nu era provocarea lansată de Cornel, căruia îi mulțumesc și pe această cale.
Iar ție îți urez succes la ediția următoare!


Nelu, am în bibliotecă un volum numit "Zâmbete în stil japonez" (senryu & kyoka), scris de Jules Cohn Botea, cel pe care îl consider mentorul meu în acest gen. Sunt acolo cca 100 poeme, câte unul pe pagină, unul și-unul. Dar altfel, cred că ai dreptate, volumul meu e într-un fel o premieră - un volum consistent (cca 300 poeme) cu senryu pur.
În privința experienței, să știi că în lirica niponă mă consider un veșnic ucenic. Cred că, datorită formației mele de epigramist, în unele poeme m-am abătut un pic de la linia japoneză. Norocul meu e că nimeni nu știe exact în ce constă această linie, deci nu ne împiedică nimeni s-o trasăm noi aici, în România.


Cristina, Ottilia, Nicolae Tomescu, Nelu, vă mulțumesc tuturora pentru felicitări și urări!


 =  Mă bucur că postarea
Corneliu Traian Atanasiu
[01.Dec.13 20:15]
a stîrnit interes. Pe Romanian Haiku este deja un grup mai mare de membri cu aplecare către senryu și trebuie să menționez că, alături de Dan, Nelu și Grigore Chitul, sînt remarcabili și Vasile Conioși-Mesteșanu, Ildiko Juverdeanu și Cezar-Florin Ciobîcă. Aș zice că Dan, cu sau fără voie, conduce prima școală de senryu de la noi și va fi și primul care va face prima antologie de senryu în limba română care să-și merite numele.

Volumul lui Jules Cohn Botea, Zâmbete în stil japonez (senryu & kyoka), există deja online, în BIBLIOTECA ROMANIAN KUKAI și oricine dorește îl poate citi sau descărca.

Nu uitați, vă aștept pe cei nepublicați la următoarea ediție a concursului.


+ ...
Silvia Bitere
[02.Dec.13 10:15]
Felicitări Dan Norea, bravo Constanța! Felicitări și celorlalți câștigători! Vești frumoase de sărbători!
Mă bucur!

 =  Re: Mă bucur că postarea
Dan Norea
[02.Dec.13 12:25]
Cornel, pe Romanian Haiku, mai mult decât la concursurile lunare, senryul este destul de popular și, fără a emite pretenția de conducător de școală, mă bucur că am avut și eu o contribuție.
În schimb, faptul că voi realiza o antologie de senryu este pentru mine o noutate absolută. De unde ți-a venit ideea? Nu cumva de la Șerban Codrin? :)
Oricum, m-ai pus pe gânduri. Numai că trebuie ceva timp să încolțească sămânța de azi.


Silvia Bitere, mulțumesc pentru felicitări! Hai Constanța!


+ eveniment
Ion Diviza
[02.Dec.13 16:23]
Felicitări organizatorilor, autorului cronicii de față, Corneliu Traian Atanasiu, sufletul acestei inițiative de bun augur, și, bineînțeles, câștigătorului Dan Norea. Gestul tău s-ar putea dovedi a fi molipsitor, Norică. Evident, există pe aici autori care regretă că n-au fost ei primii. Să le dorim să nu fie nici ultimii. :)

+ Felicitări!
Chitul Grigore
[02.Dec.13 19:55]
Norică, mă bucur că juriul a făcut această alegere și aștept cu interes să citesc noul volum, care, iată, pare să fie o premieră! Aprind și eu o stea, cu speranța ca va fi una norocoasă !

 =  Re: Ion Diviza, Grigore Chitul
Dan Norea
[04.Dec.13 17:14]
Vă mulțumesc amândurora pentru felicitări și steluțe pe care, practic, le consider un pic și ale mele.

Speram să ne vedem la Craiova. Rămâne pe altădată.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !