Comentariile membrilor:

+ Felicitări și succes la lansare!
Dan Norea
[24.Jul.14 22:16]
Ca unul care i-a urmărit evoluția literară a "domnului" Vali Slavu încă de la apariția pe agonia (adică, practic, de la zero), pot afirma sincer că mă bucură fiecare nou succes. Acesta pare să fie unul special, pentru că îmbină cele două pasiuni, pentru meseria de dascăl și pentru literatură.
Felicitări și aștept să umplu un raft în bibliotecă cu eticheta Vali Slavu!

 =  Muncă, pasiune, seriozitate
nicolae tomescu
[24.Jul.14 23:32]
Este grea munca învățătorului, acel om care educă și instruiește. Este grea doar atunci când este făcută cu pasiune și simț al răspunderii. Produsul muncii lui este, fără a spune vorbe mari, omul de mâine.
Un astfel de om, de învățător, este doamna profesoară Vali Slavu. Pasiunea pentru lucrul bine făcut, seriozitatea în muncă, sunt dovedite și de activitatea ei pe acest sait
O felicit din toată inima pentru această realizare și, atunci, în 21 august voi fi cu gândul alături de Domnia sa

+ În plus față de mulți confrați...
Gârda Petru Ioan
[25.Jul.14 09:21]
...te bucuri de succes pe plan național, grație nu numai talentului incontestabil, ci și implicării pe diverse planuri în problemele învățământului, în editarea de publicații etc.. Fie să crească numărul celor care îți seamănă!
Felicitări ție, fetelor și, mai ales, soțului, care trebuie să fie un om deosebit, din moment ce te rabdă :)

Eu prezic (umorul e spumos),
Mai în glumă, mai în serios,
Că această carte o să fie
Manual de râsoterapie.

+ Educatoarea noastră :)
Ion Diviza
[25.Jul.14 09:32]
Vali Slavu vine să ne confirme o dată în plus că epigramiștii sunt cei mai serioși oameni. O spun și eu mai în glumă, mai în serios.
În cadrul Festivalului de poezie și epigramă de la Mizil, ediția 2013, academicianul SOLOMON MARCUS afirma că humorul în educație și în viață este
ca sarea în bucate. Bănuiesc, fără să fi citit încă textele "serioase" din cartea recent apărută nici toate textele scrise "mai în glumă" de Vali Slavu, că pledoariile autoarei consună cu ideile distinsului academician privind rolul umorului în cadrul lecțiilor și, mai ales, al orelor educative.
Cât privește valoarea lucrărilor literare incluse în volum, mai toate au fost, pare-se, postate pe agonia.ro și vedem că sunt foarte gustate și apreciate de cititori. Prin urmare, Vali Slavu a contribuit, vrem noi sau nu vrem, și la buna noastră educație. :)
Felicitări!... Și la mai multe!

 =  Vă mulțumesc, dragi prieteni
Vali Slavu
[25.Jul.14 14:07]
pentru cuvintele frumoase. Mă bucur foarte mult că am reușit să adun aceste texte într-o carte. Cred că, peste ani, va apărea și un al doilea volum, deoarece nu-mi lipsește sursa de inspirație. Săptămâna aceasta am fost la corectat lucrările pentru titularizarea în învățământ. Întotdeauna am crezut că perlele care circulă pe internet, adunate de la examenele elevilor, sunt inventate. Declar acum, cu toată convingerea, că sunt reale. Știu asta pentru că le-am văzut pe-ale profesorilor. Dar despre asta... în următorul meu text umoristic.

+ Vali,
Ottilia Ardeleanu
[25.Jul.14 21:54]
te felicit din toată inima. știu cât ești de activă literar, uman, pedagogic, familial...
faptul că te-ai hotărât să lași viu spiritul tău mă bucură nespus. de oameni ca tine este nevoie!

poate o să ajung să te citesc pe viu, undeva... cândva...

mi-aș dori.

 =  Ottilia
Vali Slavu
[25.Jul.14 23:50]
îți mulțumesc și apreciez că te bucuri pentru orice realizare a mea. E o bucurie să te știu prietenă.
Cartea va ajunge și la Năvodari.

+ Cu o stea, în plină vară...
ioan toderascu
[27.Jul.14 14:13]
Vali, felicitări pentru publicarea acestei cărți, de care ești tare mândră! În ea ai adunat scrierile umoristice trimise la concursurile de gen, având ca subiect ȘCOALA, sursa ta predilectă de inspirație în cei cinci ani, de când scrii. Tocmai acest fapt a dus la apariția volumului de față.
Mă bucur pentru izbânda ta și îți doresc multă inspirație pe mai departe, precum și o lansare "ca la carte", în cadrul Congresului AGIRo, la Suceava.
Aștept un exemplar, cât mai curând.

+ sunt și eu prezent, doamna profesoară...
Teodor Dume
[27.Jul.14 16:52]
vali,
iată-mă și pe mine printre cei mulți care te felicită pentru gestul tău de a dărui din tine.


pate voi avea șansa de a citi cartea.

cu sinceritate,

 =  Vă mulțumesc pentru că ați răspuns "prezent"!
Vali Slavu
[28.Jul.14 17:27]
Ioan Toderașcu, ai dreptate, cel mai mult am scris despre școală. Unele texte au fost scrise pentru concursuri (câteva au fost chiar premiate), altele s-au născut cu diferite ocazii. Sursa de inspirație este inepuizabilă, așa că, peste ani, poate, va apărea și volumul al II-lea.
Teodor Dume, vei avea ocazia să o citești în curând.

Mulțumiri!


 =  Ce ploaie de stele!
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Felicitari cu intarziere! "motivata" desigur. Sunt bucuros ca dinspre orasul
in care mi-am petrecut primele luni ca geolog, despre care am scris numai in nuante de gri,( desi am fost fericit acolo, era un alt acasa) vine si spre Cluj atata lumina.Copii minerilor sunt aidoma copiilor celor plecati pe front
( nu stiu daca se mai vede asta dupa 25 de ani)

Ganduri bune,

 =  errr
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
copii= copiii si, indraznesc sa spun: ma abonez si eu la o carte
Cum se spune...in limita stocului disponibil.

Victor

 =  Re - Ce ploaie de stele!
Vali Slavu
[28.Jul.14 21:21]
Mulțumiri, Victor! Și eu sunt bucuroasă de gândurile bune, venite din orașul în care studiază fiica mea (este ultimul an la UAD). Comparația cu copiii celor plecați pe front e valabilă, doar că sunt din ce în ce mai puțini; multe mine s-au închis.
În limita stocului disponibil pentru prieteni, am nevoie de o adresă poștală. Am la vedere adresa de e-mail.

+ Felicitări
nicolae bunduri
[29.Jul.14 09:55]
Vali Slavu este îndrăgostită. De epigramă. Atât publicațiile cât și premiile ei fac această dovadă. La mai mare!-Pentru valoarea generală dau și eu o steluță

 =  Mulțumesc!
Vali Slavu
[29.Jul.14 11:13]
Vali Slavu este îndrăgostită (și) de epigramă, dar nu numai. Acum, de exemplu, flirtează cu un eseu.
Nu știu dacă e bine sau nu că încerc să scriu de toate. În carte, epigrame sunt puține, sunt doar cele cu tematică școlară. Unele mai bune, altele sunt legate de anumite evenimente din viața școlii. Pentru cele din urmă, aceasta a fost șansa vieții lor. Într-un eventual volum numai de epigramă nu vor ajunge.

+ Mi-a plăcut foarte mult!
Rodean Stefan-Cornel
[01.Aug.14 08:51]
Am primit cartea aseara și, deși aveam de gând ca doar luni să scriu câteva cuvinte despre ea, o fac acum (dacă, oricum, m-am trezit mult mai devreme decât ceilalți din familie). Precizez că îmi spun impresiile ”la cald”, imediat la terminarea lecturii, convins fiind că acestea au nota cea mai puternică de sinceritate.
Deci, ce am citit în cartea despre care se vorbește mai sus?
Pe lângă texte umoristice de foarte bună calitate (epigrame, parodii, poezii satirico-umoristice, proză scurtă) și excepționale poezii pentru copii (aceste două categorii de materiale constituind structura de bază a volumului), în carte am mai întâlnit:
- o prefață din care am reținut, în primul rând, câteva cuvinte foarte frumoase despre epigramă și epigramiști scrise de un neepigramist;
- un cuvânt introductiv - profesiune de credință scris de autoare;
- un elogiu (comemorare, evocare istorică) despre mari personalități din rândul dăscălimii;
- un CV profesional ”romanțat” al autoarei, scris de ea însăși (emoționantă retrospectivă, de efect amintirile despre foștii elevi și urmărirea în timp a evoluției acestora);
- un foarte interesant experiment realizat cu elevii, o adevărată pledoarie pentru iubire în familie;
- analiza acidă și pertinentă a unui manual destinat celor mici și, totodată, un semnal de alarmă privind situația actuală a literaturii pentru copii;
- mici eseuri despre ”Iepurașul de Paști” și despre ”Moș Nicolae”.
De remarcat condițiile grafice de excepție în care s-a tipărit cartea.
Referitor la prima copertă, pe care autoarea ne-o explică în textul postat mai sus, sper că nu se va supăra dacă spun și alte elemente care mi-au fost sugerate mie ”la prima vedere”:
- o mămică îngrozită de volumul mare de teme pe care îl are de rezolvat cu copiii ei pe timpul vacanței de vară (în jurul ei sunt celebrele ”caiete de vacanță”);
- o profesoară stresată de multitudinea de forme de pregătire și de examene pentru care are de studiat (convocări diverse, cursuri de perfecționare, examene de titularizare, de definitivat, de grad);
- o profesoară care se pregătește să corecteze tezele (temele, lucrările) elevilor, gândindu-se la ceea ce va găsi în caiete;
- și - de ce nu - Vali Slavu, înconjurată de teancurile de diplome pe care le-a primit până acum, gândind foarte supărată :”Cum, numai atâtea???”
Felicitări, Vali!
Cornel

 =  Foarte"mishto" cartea
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
cum ar scrie elevii de azi.
Un volum alcatuit atat pentru dascali(ca un fel de abecedar din care "profii" de azi pot invata calea de mijloc dintre seriozitate si gluma, lucru bine de predat copiilor, de la clasa "o" pina la ultimile clase ale vietii)dar in care si copiii de diferite varste se pot bucura, fie ca e vorba de lirica pentru copii, ori mai pretentioasa epigrama.
M-am bucurat de volum,
te felicit din tot sufletul,
victor

 =  Vă mulțumesc, prieteni!
Vali Slavu
[02.Aug.14 09:32]
Cornel, mă bucur că ai primit cartea mea și că ai citit-o. Impresiile tale “la cald” sunt… calde iar completările sunt binevenite.
Pentru condițiile grafice de excepție (ilustrații color, hârtie lucioasă) nu sunt eu „vinovată”.
Posibilele interpretări ale desenului de pe copertă sunt tare drăguțe.
Îți mulțumesc!
Victor, îți mulțumesc și ție pentru că ai revenit cu impresiile „la cald”. Ai sesizat foarte bine ce am urmărit – acea „cale de mijloc”.
Vă doresc tuturor un sfârșit de săptămână plăcut!

 =  Doamnei Petronela-Vali Slavu, cu ocazia lansării volumului „Despre șc
Manolache Liviu Sergiu
[09.Sep.14 21:21]
Părerea mea la asta se rezumă,
Când văd că scrii atâta de frumos:
Că școala, chiar și dac-a fost de glumă,
Sunt sigur c-ai luat-o-n serios!

 =  Cam așa stau lucrurile
Vali Slavu
[09.Sep.14 22:13]
Ironizând meteahnă sau cutumă,
Am scris de toate câte merg pe dos;
Semnalul de alarmă nu-i o glumă,
Dar nimeni nu îl ia în serios...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0