Comentariile membrilor:

+ un necunoscut
Cristina Rusu
[04.Dec.14 11:40]
un necunoscut care să treacă prin lume fără ca lumea să remarce asta, ea doar să primească și să nu știe de la cine și cît. un călător care să nu pronunțe atîtea cuvinte obositoare, ele fiind doar un timp pe care nu și-l permite să îl piardă. aici călătorul nu vrea să fie mereu singur ci merge spre oameni, dar doar atît cît este necesar ca să își îndeplinească misiunea. modestie.

mi-a plăcut călătoria ta. cu prietenie, bia

+ civitas dei
Vasile Munteanu
[04.Dec.14 13:19]
eu i-aș pune titlul Cutie a Milei și aș începe fără intro: "Să nu știu: cine și cât mi-a dat/ cine și cât m-a iubit..." șamd; cu alte cuvinte, aș căuta să scap de auxiliarul stilistic.

ce mi se pare interesant la acest text este abordarea aceasta din perspectiva "cetățeanului utopic"; revoltat, dar nu agresiv; alienat, dar nu dezdumnezeit; animat de fervoare lirică, dar nu habotnic; un astfel de cetățean-artist este permanent în proximitatea mitologicului creștin, existența în ansamblul ei fiind o butaforie a misterului (așa cum este el interpretat de Blaga); prin urmare, jucăm (atât cât ne permite timpul) propriul rol; între uitarea primului și anticiparea ultimului spectacol.

 =  re
emilian valeriu pal
[04.Dec.14 17:29]
Multumesc frumos pentru trecerile generoase. Textul acesta are o poveste foarte curioasa. A fost scris cu degetul prin aer intr-o dimineata de alegeri, cind m-am coborit din tren intr-o halta atit de darapanata de-am crezut ca e capatul lumii. Am vrut sa scot o foaie si-un pix sa scriu, dar eram singurul pasager din sala de asteptare si-mi tot dadea tircoale un politist. Probabil credea ca sunt vreun agitator sau, mai rau, daca m-ar fi vazut ca scriu, si-ar fi putut inchipui ca am coborit in halta aia uiatat de lume ca sa-mi zbor creierii. :)Asa ca am pastrat textul asta in teasta pina cind am simtit ca se apropie urmatorul drum.

+ interesant,
Liviu-Ioan Muresan
[04.Dec.14 18:10]
mai ales că am citit comentariile. Eu aș lega prima strofă de ultimele 5 versuri. Mi se pare explicativ și esențial pentru personalitatea introspectivă. Da, interiorul conținutului, mai puțin cele menționate, țin de o altă perspectivă. Dar în același registru. Poeticul e ok., transmiterea acestuia de asemenea. Punctez.

 =  nobody
Anghel Geicu
[04.Dec.14 21:11]
al tău [john] este tuns, ras și frezat, un veritabil john doe într-o țară străină. eu l-am văzut mai român [jon] dar, amândoi suferind de aceeași angoasă. o cutie a milei, o cutie prăfuită, plină cu ziare, ori, poate, vreo carte te identitate cu ștampila pe verso, plus votul care să legitimeze dorința de schimbare.
sunt de aceeași părere cu a lui vasile munteanu, aș elimina primul vers. despre titlu, mi se pare ok. de altfel, un text fain, l-am citit cu plăcere

 =  din nou
emilian valeriu pal
[05.Dec.14 15:54]
multumesc pentru sugestii si aprecieri. de obicei sunt reticent cind vine vorba de modificari aduse pe text, orice text, pentru ca ori iti iese bine din prima ori nu-ti iese deloc.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !