Comentariile membrilor:

 =  ...
Nuta Istrate Gangan
[30.Apr.15 03:43]
,,sa ma falesc ca florile de plastic,,?

Imi place furia poeziei.

Traim intr-o lume de plastic, my friend, si slava Domnului ca inca mai exista fuste, furnici, lingatori de inima si diavoli care fumeaza fara filtru.

Politically correct, of course :)

 =  nig
Valeriu D.G. Barbu
[30.Apr.15 09:21]
fard mult pe cerul ăsta, păduri reumatice și orice lighioană surâde cu dinții la mâna Domnului, noroc că puține știu că o și pot ajunge
furia se consumă... a irosire
- multam de trecere

+ ,,și zbier ca un melc și mă scutur ca un fluture”
Claudia Minela Petre
[30.Apr.15 16:33]
remarcabilă zbatere!

Folosești un limbaj colocvial potrivit poeziei –revoltă, motiv pentru care am de făcut o mică observație - nu mi se par potrivite în context formulele: ,, umblu triumfalist …pleoapa prezumtivelor trădări… că doar de aia te rogi stereotipic”

Un discurs bine legat, nervos, punctează bine frământările omului-poet care observă mizeria din jur și nu poate face nimic pentru schimbare, căci la rându-i este privat de un trai decent. Acuza de a fi poet refulează din însăși neacceptarea propriei condiții.
Cui folosește libertatea când nu ai cum să te bucuri de ea, când ești înconjurat de sărăcie, minciună și ipocrizie? În zadar ,,au murit în revoluții absurd”, apărătorii devin atacatori, puterea divină este aproape inexistentă în fața jafului moral și spiritual - ,, vâd cerul o maioneză tăiată/ văd scârna ungând palme asudate/ dând doar din ce este al altora/vâd cruci/ multe cruci gratuite/și numai un suflet reînviind//”
Poetul, victima unei societăți artificiale, își detestă statutul de om care mestecă ,,molcom fericiri iluzorii”.
Revolta pentru acuza adusă poetului -,,inflaționară poețime”- este evidentă în versurile: ,,unde erai când lacrima îmi era placentă?/unde erai când mi-am rupt ața minții să aflu/cât sânge să îți mai dau/ca tu să mesteci molcom fericiri iluzorii?//”.
Am rezonat cu poezia. Ai multe imagini faine iar mesajul țintește bine aspectul legat de felul în care sunt judecați și percepuți poeții.

 =  mulțam Claudia
Valeriu D.G. Barbu
[30.Apr.15 17:26]
cârcotașă... dar ai și dreptate...
poetul e un fel ciudat de paria
acceptat ca un exponat la zoo sau își zic unii trecând pe lângă el: ,,e poet săracu, lăsați-l,, ca și cum poetul ar suferi definitiv de ceva
ai pus și opaiț văd, acum chiar să vadă textul pe cetitorii, ,,unii,, ăia de mai sus

 =  ...
radu stefanescu
[30.Apr.15 18:46]
domnule Valeriu, exprimarea "umblu triumfalist cu Moartea-n dinți ca o cățea purtându-și puii la adăpost" e carpita rau. in primul rand e necesar "triumfal", pentru ca aici i-ati atribuit o functie adverbiala - in limba romana, "triumfalist" e numai adjectiv, se spune "mars triumfal", nu "mars triumfalist"; in al doilea rand, "purtându-și puii la adăpost" suna mult mai firesc "ducându-și puii la adăpost"; in al treilea rand, o catea care-si duce puii la adapost se teme, iar teama n-are nimic in comun cu victoria, decat intr-o maxima celebra, pe care n-o mai citez.

strofa 3 n-am inteles-o, ati dat, n-ati dat, ati fi dat sau nu bani cersetorilor?

trebuie sa decideti intre:

a) "umblu triumfalist cu Moartea-n dinți"
b) "lepăd măselele una câte una/fir ariadnei/să nu mă piardă din ochi Moartea"
c) "mă fălesc precum florile din plastic/cu dinții mei impecabili/strânși cu infernală forță/de fusta Morții" altfel confuzia e totala, aveti dinti sau nu, cine de cine fuge, cine pe cine strange, care fusta, unde e moartea, etc...

"merituoși/din punct de vedere politic/politically correct" este cumplit de explicativ, inutil, sablonard

"generații impetuase unui sacrificiu procent/fiindcă au murit în revoluții absurde" e 100% neinteligibil (corectati "impetuase")

nu ma mai lungesc - dupa parerea mea, intre "mi-ai da cu var stârvul" pana la "mă cac pe mine de frică" (o trivialitate inutila), ar trebui sa reveniti serios pe text

 =  Radu
Valeriu D.G. Barbu
[30.Apr.15 21:35]
încă de prin 2006 când intra Radu prin textele mele
mă alegeam cu destule corecții, în folosul meu, desigur...
am ajustat un pic și e mai bine
mulțam fain

 =  ...
radu stefanescu
[30.Apr.15 22:10]
si eu va multumesc ca m-ati luat in serios.
p.s. ati gresit anul, era poate prin 2008-2009, in 2006 nu scriam, nu citeam, nu nimic... oricum, nu-mi amintesc sa fi fost asa indraznet pe vremea aia...
toate bune
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !