Comentariile membrilor:

 =  Aruncatul cu privirea
Gârda Petru Ioan
[19.Jul.15 12:28]
haijin constănțean -
citindu-l îmi vine să
m-arunc în mare :)

Interesant și original, ca de obicei. N-ar fi și mai și dacă nu s-ar repeta ”aruncând o privire”? Aruncându-și ochii, bunăoară. Zic și eu, că treceam pe-aici și-am aruncat o privire...

 =  har cu barbă...
Ion Cuzuioc
[19.Jul.15 12:54]
poet cu barbă-
aruncându-ți privirea
îi vezi proteza

Ce să zic? Mă bucur de realizările confratelui român constănțean, care ne face și pe noi să-i urmăm exemplul. Am trecut, am privit , am citit și m-am amuzat!

 =  Re: Aruncatul cu privirea... har cu barbă...
Dan Norea
[19.Jul.15 17:58]

ajutor pentru
un haijin cluj-napocan -
un pietroi de gât

Nelu, primul poem este cel care le-a generat pe următoarele. Ori la ciclop, aruncatul unui ochi (la propriu) este ceva monstruos. De aceea am căutat încă un monstru, Gorgona Meduza, cea a cărei privire împietrește.
Poetul e un monstru mai aparte. Al treilea poem (mai degrabă un haiku) poate fi citit în dublă cheie, a doua fiind "cercetându-și izvoarele, poetul încearcă să se redescopere pe sine însuși".
Repetiția în sine nu ar fi deranjat, dacă ar fi apărut de trei ori. Exact ăsta e stilul meu. Ce deranjează este dimpotrivă, alternanța. Dar la ciclop (și numai acolo) trebuie neapărat "aruncând un ochi", fiindcă unul singur are.
Mă mai gândesc.


Ioane, cred că mergea mai bine

poet cu barbă-
aruncându-ți privirea
îi vezi chelia

Mulțumesc pentru vizită.


 =  și „chelia” are socoteală...
Ion Cuzuioc
[19.Jul.15 20:12]
Dane, chiar am scris „chelia”, dar, sincer să fiu, am evitat-o ca să nu fac aluzie la...a ta și , am substituit-o cu proteza(dentară) a unui alt confrate care nu ne prea citește.Vezi, la ce m-a adus eseul tău din epigrama? Nu regret, chiar mă bucur, căci și lumea o privesc cu alți ochi!!!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !