Comentariile membrilor:

 =  Sincere multumiri!!
Daniela Luminita Teleoaca
[27.Apr.16 12:35]
Sincere multumiri pentru incurajare!!

+ ...
Marinescu Victor
[27.Apr.16 13:02]
imi place Sonia asta a ta. tind sa cred ca e o tulburare a spiritului mai degraba, decat un personaj. cred ca Sonia esti tu, nu cealalta, si stii ce mai cred eu!? Sonia e naturala, e neimblanzita pentru ca ea ramane, in rest sunt doar iluziile unor personaje inchipuite pe care le simti. de departe Sonia scrie mult mai bine decat Daniela Liminita Teleoaca!

 =  scuze
Marinescu Victor
[27.Apr.16 13:03]
err: Luminita

 =  Alter-ego-uri feminine...
Daniela Luminita Teleoaca
[27.Apr.16 13:19]
... redundand sa precizez cat de mult ma bucur!!!!! (caci eu sant foarte.. "neimblanzita" in a-mi experimenta starile, mai greu imi este/ mi-a fost pana ce am depasit o anumita bariera care ma tinea legata de artificios, de non-natural.. poate o anumita teama de cuvinte (nu degeaba Blaga "fuse" 'mut pana la.. patru ani), mai ales de... de oameni.. Dar, dc actul estetic este un duhovnic sui-generis, atunci sa ne incredintam "fara retinere" lui!!!

ps: Ma simt magulita ca sonia imi este superioara esteticeste, o sa stau pe langa ea (desi o sa am grija sa nu ne.. confundam!!)

SINCERE MULTUMIRI!!!

 =  Erata si.. "altele"
Daniela Luminita Teleoaca
[27.Apr.16 13:23]
ERATA: redundanT

PS: Draga d-le Marinescu, imi risipiti atmosfera de.. mister, suspans etc.,ma demascati de-a dreptul, dar va iert... de data aceasta!

 =  Fără paranteze
Andrei Laur
[03.May.16 06:52]
Cred că ar fi foarte ok dacă ai renunța la paranteze. Sunt inestetice și nu te ajută cu nimic în text, din punctul meu de vedere. La fel, și „acolo” între ghilimele mi se pare mult prea explicativ - adică da, ne-am prins ce-nseamnă acel acolo.

Un text bun per ansamblu, felicitări!

 =  "Detaliile" grafice...
Daniela Luminita Teleoaca
[03.May.16 13:06]
... sant genul care ar face si paranteze la paranteze, note de subsol la note de subsol (ma trezesc, de pilda, spunand: mai fac o nota si..., cand realizez ca deja.. eram intr-o... nota / paranteza!!). De asemenea, "supralicitez" si ghilimelele... In cazul de fata (totusi!!), parantezele si ghilimelele indica faptul ca cele incluse "intre" sant EFECTIV gandurile si cuvintele Soniei, nu ale... "celeilalte"...Sau.. "completeaza" o informatie ...clasica, banala (cf. poarta pantofi) printr-un detaliu... a l'envers (cf. doua numere mai mici).

Ma bucur ca v-a placut!! Multumesc frumos pt...

+ sonia ,,ține ușa încuiată. speculează."
Claudia Minela Petre
[08.May.16 13:44]
uneori simțim nevoia să ne reinventăm. o soluție de a exista într-o altă carcasă spirituală este crearea unor personaje care empatizează cu stările de moment prin care trecem. ne detașăm de propriul ego construind scenarii, situații marcante care se concentrează asupra caracterului dual auctorial. este o evaziune a realității care concordă cu subconștientul, o terapie eliberatoare.
,,sonia este o neîmblânzită", aparent inofensivă ,,a trecut de mult de vârsta copilăriei" este dependentă de lumea pe care și-a construit-o: ,,poartă... umbre multe ... și cicatrice... are o păpușă mare... îi coordonează constant gesturile, opțiunile, timpul/o așază la geam ca pe un soldat,/ pe oliță și/ la căpătâiul morților/ îi prescrie,/ îi schimbă regulat lenjeria și mimica."
marchez un text impresionant, fluent, bine scris, rafinat, o poveste a unui suflet rătăcit și singur care emoționează lectorul.

 =  Dincolo de "dismorfic", exista si "altceva"...
Daniela Luminita Teleoaca
[08.May.16 15:03]
Mi-ati facut o sincera Bucurie si, in egala masura, Onoare prin cele scrise. Nici eu nu as fi putut exprima mai bine decat dvs. starile resimtite, mobilurile interne ce au stat in spatele asocierilor respective. "Descopar" ca ati surprins mai mult decat exact si profund "cauza" responsabila pentru anumite efecte (estetice). Intrucat nu gasesc alte.. "cuvinte potrivite", nu adaug decat ca Increderea acordata ma obliga sa perseverez, asta in pofida timpului meu... inexistent (pt dimensiunea estetica a existentei mele). Totusi... un PS:

Cand ma "identific" cu Sonia resimt, totusi, un anume risc, acela de a aluneca intr-un derizoriu facil, mai putin profund, care nu il poate misca pe receptor (cred ca cineva spunea "candva" ca nu toate poeziile cu pisici au viata!!). In acelasi timp, ma incurajez spunandu-mi ca "Sonia nu si-a descoperit decat o infima parte a structurii sale interioare, aparent superficiala, aparent banala,aparent insignifianta si inconsistenta; ea este de-abia la inceput, mai are un drum luuuung de parcurs pana la a convinge psihologic si estetic; eventualele "incoerente" din conduita ei psihologica/ verbala/ atitudinala etc. se vor... "solutiona" printr-o lectura organica si, in acelasi timp, pornind de la premisa (circumstanta atenuanta!!)ca omul insusi e un amalgam de...


Sincere multiumiri!!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !