Comentariile membrilor:

 =  umor cât cuprinde
nicolae tomescu
[05.Jul.16 00:04]
Comicul situațiilor ce se succed derivă din:
1- aparențe și situația de fapt. Aparențele spun celor doi soți că "au luat țeapă" de la firma de termopane, după ce au plătit anticipat lucrările aceasta s-a evaporat. Situația de fapt este cu totul alta, firma doar s-a mutat timp în care nu s-a mai răspuns la telefon.
2- planificarea riguros făcută pe zile, apoi pe ore, și nerealizarea ei datorită meseriașilor români și a prietenilor, tot români chiar dacă ei locuiesc, de ceva vreme, în America.
Amănuntele în legătură,
- cu banii de la CAR,
- cu folosirea internetului "și în interesul familiei",
- paiele puse pe foc de soție,
- aprovizionarea făcută pentru petrecerea preconizată dar nerealizată,
- reproșul făcut lui Sandu ca și când el ar fi fost vinovat de ratarea petrecerii,
sunt și ele generatoare de situații comice

În concluzie textul mustește de umor.

 =  C'est la vie!
Laurentiu Ghita
[05.Jul.16 09:11]
Sandu și Crina, he?

 =  Ce umor?
Gârda Petru Ioan
[05.Jul.16 10:02]
De zece ori era să-mi arunc pe geam calculatorul din cauza stresului. Dacă, în final, nu veneau ăia cu termopanele, cred că făceam o criză iremediabilă de nervi! :)

 =  Am citit...
Dan Norea
[10.Jul.16 09:20]
...ultimele trei proze scurte și sesizez un oarecare crescendo. Același stil, dar ceva mai mult umor și, în orice caz, mult mai multă satiră.
Stilul e unul familiar și familial. Ne recunoaștem cu toții în scenele respective și mustăcim, înțelegători: "Uite că o mai pățesc și alții!"

Aș sugera eliminarea unor paranteze explicative, care dau de gol stilul ingineresc, de o precizie maximă. Și pe acestea le recunosc, uneori le folosesc și eu.
- (care tocmai se pregătea de pensionare),
- (un fel de al doilea balcon, mai mic),
- (oricum aveau banii pregătiți),
- (la care mai vorbise când i-a contactat prima dată)...

Aștept cu interes următoarea proză scurtă.


 =  Da, asta-i viața!
Rodean Stefan-Cornel
[11.Jul.16 09:40]
Domnule Tomescu,
Se vede că ați lecturat atent, mulțumesc!
Laure,
Titlul comentariului tău este foarte sugestiv. Ai dreptate. Referitor la personaje, ele se puteau numi și altfel, important mi s-a părut ca o experiență de viață (nu are importanță a cui este) să fie relatată astfel încât să placă și să aibă și ceva învățăminte. Nu are importanță, în opinia mea, nici cât este realitate și cât ficțiune în proza respectivă. Sunt unii care spun că viața lor este un adevărat roman, dar dacă este prost povestită și nu se adaugă nimic nici din fantezia povestitorului, romanul nu are niciun farmec...
Nelu Gârda,
Și tu ai citit atent totul, mulțumesc, te-ai pus în pielea personajelor și tocmai ăsta este umorul, că-ți venea să arunci calculatorul pe geam, deși este vorba doar de o biată proză umoristică...
Dane,
Să știi că foarte multe "paranteze", în sensul celor exemplificate de tine le-am pus în procesul de stilizare a textelor, ceea ce arată încă o dată că "m-ai citit" (la propriu și la figurat) foarte bine. O să mă mai gândesc!
Mulțumesc tuturor!
Numai bine!
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !