Comentariile membrilor:

+ aproape..
Simion Cozmescu
[07.Sep.16 09:43]
...de perfecțiune pentru mine ca cititor. Suculență, trăire, imagini cinematografice. Un pas înainte pentru mine în înțelegerea femeii :) O singură construcție mă deranjează, nu are pentru mine suficientă logică poetică ,,Așa cum păsările mult timp își hrănesc puii și într-o zi renunță/Fiecare femeie doar o singură dată trece razant pe lângă inima iubitului". Nu mi se pare că se susțin suficient unul pe celălalt cele două versuri. Dar poate că nu rezonez eu destul, am limitele mele. Mulțumesc pentru trăirea ce mi-ai oferit-o prin citire!

 =  e normal...
Simion Cozmescu
[07.Sep.16 10:04]
...cumva să nu înțeleg imediat. Femeile iubesc diferit. În voi, în iubirea voastră, se aude și vocea instinctului matern, e un firesc care vă locuiește, asocierea ai făcut-o ușor.

 =  re
Carmen Sorescu
[07.Sep.16 14:02]
O imagine fotografică este ca atare, dar să construiești din cuvinte imagini pe care creierul fiecărui cititor să le prelucreze e puțin mai greu. De exemplu, eu când citesc cuvântul femeie și nu este nicio altă descriere am în minte o femeie slabă cu păr lung negru, ceea ce altă persoană poate să-și imagineze în mod diferit. Mulțumesc pentru stea.

+ Felicitari!!
Mihaela Merchez
[08.Sep.16 22:21]
..la fel de sincere precum poemul acesta. stiu ca sinceri putem fi doar in poezie, deplin, dar uneori apar si constructii estetice, filigranuri menite sa atenueze ascutisul unui sentiment. aici e brut si foarte estetic redat si apreciez cu stea. in afara comentariului justificativ pentru stea, trebuie sa (ma)recunosc (in) ideea expusa ca universala.

 =  mihaela
Carmen Sorescu
[09.Sep.16 15:53]
Mihaela Merchez, mulțumesc pentru apreciere și completarea cu universalitatea.

 =  un poem de (re)gasire,
Diana Manaila
[13.Sep.16 10:21]
un poem care arde moleculele oricarei femei ce trece albia raului, lasand in urma o parte de suflet, un loc in care ploile nu vor mai cadea niciodata.
Fara cuvinte...multumesc pentru intensitatea oferita de aceasta lectura. Felicitari!

 =  =
Voicu Tudor
[13.Sep.16 11:34]
cred că generalizarea (fiecare femeie) stinge considerabil din efectul textului, dacă ar fi asumat, ar avea un impact mai puernic, în rest, e un text croit cu sensibiliate și grijă. numai bine.

 =  re
Carmen Sorescu
[14.Sep.16 17:43]
Diana, Voicu, Mulțumesc pentru lectură.

+ Imi place
Negru Vladimir
[19.Sep.16 23:23]
Pentru ca nu e putin lucru sa fii apolinic in loc sa cazi in tentatia dionisiacului desi... :)
Multe formulari frumoase pe care prefer sa nu le evidentiez aici pentru a nu diseca acest animal deosebit pe care l-ai creat.

Parca pe la mijloc cu acele cufere te-ai pierdut prea mult intre simboluri dar important e ca ti-ai revenit. Felicitari.

 =  re
Carmen Sorescu
[20.Sep.16 09:58]
Negru Valentin, disciplina asta poetică e greu de ținut, dar să zicem, că nu m-au orbit cuferele și am revenit la traictorie. Mulțumesc pentru apreciere.

+ Si eu
Adam Rares-Andrei
[24.Sep.16 17:53]
Si eu sunt de acord. Si ca cititor, si ca poet, si ca om din afara. Si da, fiecare femeie are un ceva lipsa dupa primul, la fel cum fiecare barbat are un ceva lipsa dupa prima. E un cerc etern prin care ne asemanam cu totii. Din punct de vedere artistic, constructiile "dacă a rămas de partea cealaltă nu mai există cale de întoarcere" si "Are o mie de ochi cu care vede în măruntaie" sunt constructii care pe mine, ma fac invidios. As fi vrut sa fie ale mele :)

 =  Adam
Carmen Sorescu
[25.Sep.16 11:02]
Da, așa ziceam și eu, asemănările. Lipsa după primul iubit..., poate fi și asta, însă lipsa după singurul pe care l-a iubit. :) Mulțumesc pentru apreciere :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !