Comentariile membrilor:

+ Da, da, e-adevărat!
Dan Norea
[20.Sep.16 22:06]
Nu știu de ce vă e teamă de sforăitul lui Gagniuc. Eu am dormit cu el - inclusiv la Gura Humorului - și vă pot spune: cea mai bună armă de apărare e atacul. Duminică la micul dejun, Gagniuc mi-a spus:
- Dane, spre dimineață ai cam sforăit!
Venită de la el, remarca m-a umplut de mândrie.

La Gura Humorului am mai avut un motiv de mândrie. Am povestit asta și pe scenă, spre deliciul spectatorilor. Acum câțiva ani, la un festival, am ajuns cu epigramiștii la o mănăstire. Grigore Chitul și cu mine, singurii mai evlavioși, am aprins câte o lumânare, cu rugămintea expresă adresată lui Dumnezeu să luăm premii mai multe și mai mari decât Bunduri. Ei bine, dacă vă uitați la clasament, puteți constat că Dumnezeu ne-a ascultat ruga.
Deci, domnilor atei, DUMNEZEU EXISTÃ!


Despre cronică, trebuie să-i adresez felicitări lui Laurone pentru stilul umoristic al textului, pentru fotografiile bine alese și, mai ales, pentru promptitudinea informării!


+ Mamă, ce promptitudine!
Gârda Petru Ioan
[21.Sep.16 14:19]
Am intrat întâmplător și ce văd? Cronica! Dar dacă mă gândesc mai bine, ai scris-o la fața locului. Da, e bună, momentele CHEIE sunt bine prinse, epigramele premiate sunt la vedere... Singura scăpare e că n-ai spus componența juriului și știu de ce: de ciudă!

 =  Uitare, bătu-o-ar vina!
Laurentiu Ghita
[21.Sep.16 14:59]
Nu numai juriul nu l-am scris (pentru că nu mai știu cine a mai fost în afară de tine și Todo), ci am uitat, spre rușinea mea, să menționez mulțumirile mele fotografilor, din ale căror poze am extras pozele pentru această cronică: Rodica Rodean, Ioan Toderașcu, Petru Ioan Gârda, Cătălina Orșivschi și... moi!

 =  Mă simt atacat !
Ananie Gagniuc
[21.Sep.16 21:51]
Mă simt atacat!
Nu, nu de faptul că am tot fost șarjat în cronica amicului Laurențiu Ghiță (asta chiar mi-a făcut plăcere, poate ajung un brand), ci pentru că nu-l știam pe Laurone așa bun și...în proză. Mă credeam ăl mai tare în proza scurtă umoristică. Ba, mai e și tânăr, vine din urmă puternic, mâine poimâine mă depășește! Mi-a plăcut cronica, până la invidie! Poate nici nu mai contează că haina uitată de mine n-a fost la „Floare de colț”, ci la „Elegance” sau că așa de mult m-a costat ia, încât am și dormit cu ea, sforăind popular pe Norea, care mi-a ținut – într-adevăr –isonul, în ritm de „Haida-ha și iu, iu, iu!” Iar la Bicaz, prin chei și defileu n-am avut nici un debușeu, ca să întinez minunata natură muntoasă...
Cât despre eventuala accidentare a lui Gagniuc, la anul, puteți strânge de pe acum banii, că pot păți ca-n gluma cu ardeleanul: „Nu mai port căciula pe urechi, de când am avut accidentul” „Ce accident?” „Mi-a oferit Ioan-Petru Gârda un gât de pălincă și n-am auzit!” Atât despre Bunduri.
În rest...s-auzim de bine! Deși ne-am obișnuit cu răul...

+ La Humor, ca la Humor
nicolae bunduri
[22.Sep.16 12:01]
Dacă în 65 de ani nu am reușit niciodată să văd Cheile Bicazului, datorită Laurențiului și Primarilor humoreni, le-am văzut de două ori în două zile. Fenomenul se va repeta, probabil, peste alți 65 de ani. Cum s-au petrecut evenimentele la Gura Humorului nici nu trebuie să mai spun, fiind obișnuiți ca totul să fi fost la superlativ ca și în anii anteriori. Costumele populare stăteau pe unii epigramisto-scriitori cum ar sta urechile unui elefant pe motanul Oanei Zăvoranu dar și asta a avut un anume farmec. Un bun exemplu e Haivas care din acea ie ar putea să-și facă șapte garnituri de pat. Pat pe măsura lui, evident. La un moment dat, Laurențiu afirmă că eu aș fi dansat cel mai mult. Nimic mai fals. Eu săream în sus fiindcă la spatele meu mârâiau doi dulăi cu colții pregătiți să mă muște de...șerpar. Știau ei de ce. Cândva am avut un papagal care, de câte ori veneam acasă beat, mă ciupea. Aici pot să mă laud că am făcut un studiu privind regnul animal adică legătura directă dintre câine și papagal. La horă, de chiuit aș fi chiuit și eu dar mi-era teamă să nu asmuț și mai tare dulăii care nu mă scăpau din priviri. Mamă și ce priviri. Cu sforăitul lui Noni Gagniuc iarăși cred că e o exagerare. Deși ne-au despărțit doar 7 (șapte) camere, eu abia l-am auzit. În sfârșit, a fost un festival foarte reușit, am luat și un premiu 3 iar datorită confratelui Laurențiu, am ajuns cu bine acasă unde am aflat vestea cea mare. La Brăila am ocupat onorabilul loc 27 (douăzecișișapte) loc la care nu mă așteptam știind cât de prost am scris. Speram doar să fiu ca la tenis, în prima sută. Băilenii prin vocea doctorului Frunză s-au declarat supărați pe mine că am scris atât de prost spre deosebire de alții care se supără când scriu bine. Oricum, le-am promis că anul viitor voi face un pas mare și să obțin locul 26 apoi după încă un an 25 și tot așa până ajung pe locul întâi. În încheiere felicitări organizatorilor, premianților și nepremianților. Să ne vedem sănătoși peste 65 de ani. Laurențiu, pentru străania ta îți mai ofer o steluță.

 =  Laurențiu-erată
nicolae bunduri
[22.Sep.16 12:16]
citește "strădanie" și nu "străanie"

 =  Festivalul de la Gura Humorului a fost reprogramat din pricina inundațiilor
Manolache Liviu Sergiu
[22.Sep.16 15:38]
Abia scăpați de viitură,
Sunt iarăși humorenii triști,
C-a dat năvală peste Gură
Puhoiul de epigramiști!

+ Unde-i steluța pe care am dat-o?
nicolae bunduri
[24.Sep.16 15:25]
Am dat și eu o steluță pentru cronica lui Laurențiu dar ia-o de unde nu-i. Poate nu am lăudat-o suficient dar o fac acum. Laurențiu, cronica ta m-a uns la suflet mai ceva decât ai unge osia de lemn a unei căruțe de amu o sută de ani. Mi-a plăcut cel mai mult de mine în poza în care interpretam opereta "Floare de colț"
dar și de cei trei care latră la lună în plină zi. Superb instantaneu, mai lipsea Gagniuc cu sticla de bere. În poza de grup doar trei slipitori printre care și eu deci, felicitări și pentru acest instantaneu semnificativ. Cum sunt doar pe locul trei, pot spune că cele mai proaste epigrame sunt cele de pe locurile unu și doi dar asta nu e din vina ta, cronica fiind superbă fapt pentru care mai încerc o steluță. Care sănătate v-o dorim și Dumneavoastră.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !