Comentariile membrilor:

 =  sincer,
Miclăuș Silvestru
[14.Jun.17 16:23]
toate argumentele tratate de dvs în privința eufoniei sunt demne de luat în seamă nu doar de cei ce scriu epigrame ci, de cei ce fac parte din juriul concursurilor de epigrame, precum și de cei ce scriu...
Am citit cu multă satisfacție scurtul tratat despre eufonie.
Mult succes,dle Rodean.

 =  Nu este un tratat...
Rodean Stefan-Cornel
[18.Jun.17 11:03]
Domnule Miclăuș, vă mulțumesc pentru lecturarea, cu răbdare, a opiniilor mele. Nu este vorba, nicidecum, despre un tratat de eufonie ci despre câteva gânduri ale unui cititor (atent) de epigrame, preocupat de „secretele” realizării unor asemenea bijuterii literare.
Numai bine!
Cornel Rodean

 =  Articol interesant de citit
Viorel Darie
[18.Jun.17 17:42]

Domnule Rodean Stefan-Cornel, nu ca as dori sa incep sa scriu versuri, dar acest articol al dvs. este pe cat se poate de interesant, ne invata multe. Uneori si eu, citind versuri sau epigrame scrise de altii, simteam ca ceva nu suna bine, dar nu stiam de ce. Iata cate motiva sunt ca o strofa de poem nu suna bine.

Cred ca si unele scrieri in proza, care doresc a aduce muzicalitate textului, pot avea si acestea deficiente de eufonie, cu care trebuie sa ne luptam cu mare grija.

Cu multumiri,

Viorel Darie

+ Eufonia poeziei
Dan Norea
[02.Jul.17 17:13]
Mi se pare un eseu excepțional din punct de vedere teoretic. Mă miră faptul că a trecut cam nebăgat în seamă. Poate din cauza titlului, "Eufonia epigramei". Dar merită citit de toată lumea, argumentele din eseu sunt valabile, la fel de mult, pentru poezie, iar unele din ele și pentru proză.

Am o mică obiecție la punctul 3, rime asemănătoare. Argumentația e perfectă, singurul lucru la care obiectez sunt exemplele. La primele două catrene, nu înțelegeam unde e disfonia. E drept că am o ureche mai puțin muzicală decât a lui Cornel. Totuși aș fi preferat exemple bazate pe consoane asemănătoare: ghid-vid cu hrib-trib, mină-vină cu rimă-scrimă, veghe-zeghe cu pereche-streche... Probabil ambiția de a selecta exemplele numai din cele două antologii a restrâns sfera căutărilor.

Cornel, felicitări!




+ Corect și util
Gârda Petru Ioan
[11.Jul.17 12:49]
Lăudabilă răbdarea cu care te apleci asupra... prozodiei, în ultimă instanță, în ideea menajării urechilor sensibile și a sensibilității poetice. Toată lumea poate învăța de aici. Mai puțini cei care se cred prea deștepți, cei mai mulți, adică :) Felicitări și continuă! Suntem destui și cei care te urmărim și te apreciem!

+ adevărul este că
Ottilia Ardeleanu
[11.Jul.17 20:07]
sunt puțini aceia care cercetează, analizează, își bat capul, investesc timp, descoperă/ descifrează și mai spun și altora, din pură dăruire, astfel încât, am fi ipocriți să nu recunoaștem aceste calități, nu oricine e menit să facă astfel de fapte. e vorba de altruism aici.
observațiile dvs. sunt aplicabile poeziei în general, nu numai epigramei.
exemplele sunt generoase.

remarc intenția pozitivă și salut astfel de intenții!

 =  Sigur a fost intenție pozitivă
Rodean Stefan-Cornel
[13.Jul.17 07:53]
Dan Norea și Nelu Gârda,
Ca întotdeauna și de această dată aveți dreptate, mai ales în observațiile critice!
Doamnă Ottilia Ardeleanu,
Mă surprind aprecierile măgulitoare făcute la adresa mea, cu atât mai mult, cu cât nu știam că ”m-ați citit” atât de bine. Într-adevăr, îmi recunosc, cu modestie (sau lăudându-mă, deși poate nu sunt de laudă...), dăruirea, altruismul și intenția pozitivă, dar... este greu de spus dacă rezultatul acestora este benefic. Vor hotărî și se vor exprima (sau vor constatata și nu vor mai zice nimic) cititorii și confrații de breaslă.
Vă mulțumesc tuturor pentru lectură și interes!
Cornel Rodean




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !