Comentariile membrilor:

 =  Mesaj profund, forma de imbunatatit
Alexandru Chereches
[20.Jun.18 14:52]
O poezie foarte buna. Poate ar trebui sa fie mai concentrata sau sa aiba o rima.

 =  mulțumiri din suflet
Teodor Dume
[21.Jun.18 19:00]

mulțumesc celui care a recomandat textul,
și evident redacției.
mă bucur că cineva a pătruns în adâncul stărilor mele și le-a înțeles

cu sinceritate,

Alexandru Cherecheș,
iată o părere care contează. mulțumesc pentru apreciere.
referitor la concentrare și la RIMÃ pot să spun că textul de față s-a vrut a fie o creionare a unor stări, în stare liberă, adică în vers alb. poate ați vrut să spuneți altceva și nu rimă.nu este o poezie scrisă în vers clasic.

+ Notiță de lectură
George Pașa
[22.Jun.18 09:53]
Nu degeaba zicea Bâncuși că „orice simplitate este o complexitate rezolvată”. Cam așa se întâmplă și cu textul acesta al lui Teodor Dume, un text plin de sensuri, în care se poate spune că îi reușește destul de bine resemantizarea unor clișee lexicale, cum ar fi aceea a ființei noastre fenomenale asemenea nisipului spulberat de vânt sau a căutării („cotrobăirii”) în cer a unor răspunsuri despre ființa noastră numenală.
Este un text al stărilor omului în confruntarea cu necunoscutul (al misterului morții, dar și al esenței vieții), al necesității expierii prin suferință și rugă, dar și al unor reflecții adânci asupra condiției omului, confruntat, pe de o parte, cu egoismul materiei, iar, pe de alta, cu transcenderea dincolo de lucruri, unde se află ființa noastră autentică. Dacă, inițial, finalul textului mi s-a părut a fi de un orgoliu luciferic, recitind de mai multe ori, mi-am dat seama că sensul este total opus: sfârșitul nu este, de fapt, decât un nou început, când Dumnezeu („centrul universului”) trece prin noi și transcende sufletul eliberat din materie. Nu este ceva nou, dar felul cum o spune autorul este poetic și pătrunzător.

 =  mulțumiri, domnule George Pașa...
Teodor Dume
[02.Jul.18 20:54]
pentru trecere, semnul de lectură și evident pentru luminița galbenă care va lumina noul început, bine perceput de d-voastră.
mă bucur când cineva înțelege mesajul pe care doresc să-l transmit prin scrierile mele.d-voastră sunteți unul dintre cititorii vigilenți care știți ocroti cuvântul.

mulțumesc frumos

ps,
în câteva zile veți primi ultima mea carte

 =  Daca as putea, as pune si eu steluta! :)
Dana Logigan
[16.Jul.18 19:54]
Felicitari!Un text care m-a impresionat profund!

 =  mulțumiri, dana logigan...
Teodor Dume
[30.Oct.18 19:38]
pentru popas și pentru aprecieri
te mai aștept

cu sinceritate,
t.dume,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !