Comentariile membrilor:

 =  Alte vremuri
Viorel Darie
[10.Dec.18 14:27]

Parcă erau altfel de oameni în vremurile de demult, atât în țara Ardealului, dar și dincoace de munți, în Țara Românească. Erau legături strânse între provincii, în caz de restriștii, oamenii se refugiau dintr-o parte în alta.

Dar erau oamenu vredmici, bisericosi, cinstiți, buni gospodari. Exemplul lor ar trebui să fie urmat de toți descendenții lor.

Cu stimă

Viorel Darie

 =  Re: alte vremuri
nicolae tomescu
[27.Oct.18 16:50]
nu erau doar legături strânse între provincii ci exista, atunci în preajma anului 1918, și chiar cu mult înainte,conștiința apartenenței la un singur neam. Altfel n-ar fi trecut Ionel Petra Oașa munții ca să moară, pe frontul din Moldova, în armata română.
Aveți dreptate erau, unii dintre ei, oameni vrednici precum și tatăl eroului, care din simplu cioban a ajuns proprietar de hotel în București iar mai apoi, în România Mare, bancher. Nu și-a uitat nici satul natal contribuind la construcția Casei naționale de aici, o clădire cu arhitectură aparte la care s-au folosit blocuri de piatră fasonată, precum și la îndiguirea râului cu același material. Puțini mai știu astăzi, că pe cheltuiala lui s-au făcut stranele din vechea biserică.
Datorită vredniciei unor astfel de oameni a apărut pleiada de intelectuali, originari de aici, unii ajungând chiar sub cupola Academiei

Mulțumesc pentru aplecarea asupra textului și pentru înțelegerea lui
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !