Comentariile membrilor:

+ ...pentru tot ce nu-i trecător
Teodor Dume
[26.Jan.19 20:35]
ideea și terminologia poetică iscate aici îmi împărtășesc gustul pentru că nu implică ermetismele,zic eu, și nici codurile de descifrare a ceea ce e de văzut.
autorul ne propune o plimbare nelimitată printre stări care mai apoi să ne apropie de mesaj doar atât cât să/i putem atinge înțelesul.
textul curat și asezonat cu sensibilitate ne supune unui interogatoriu al înțelepciunii "pentru ceea ce nu se risipește" pentru că "N-ai cum să intri sub pielea norilor,/ ca să știi cât de mult înseamnă pentru ei risipirea,".
ordonarea vieții pentru a-i stabiliza rostul e doar un indiciu pe care omul ar trebui să-l memoreze și să și-l asume pentru a "strânge raze depline pentru tot ce nu-i trecător."

da, un text fără noduri,scris într-o manieră generoasă filozofic și cu efecte de durată.

cu sinceritate,
t.dume

+ încă o
Ottilia Ardeleanu
[26.Jan.19 21:00]
pașadină cu filozofia ei.autorul excelează cu brio în volumul bilingv. ador poeziile concentrate și care cu o filozofie personală trimit la o serie de imagini și sensuri.

apreciez nerisipirea!

+ .
Ecaterina Ștefan
[26.Jan.19 22:21]
Apreciez lirismul, seninătatea și deschiderea poeziei. Îmi era dor de un asemenea stil, unul dintre puținele pe care le mai pot asocia cu literatura de calitate. Îmi amintește cumva de curățenia și simplitatea poeziei japoneze.

Felicitări!

Cu stimă,
Ecaterina Ștefan

 =  Plin de tâlc
Ioan-Mircea Popovici
[27.Jan.19 12:40]

Tac şi ascult
O lumină de foc, pâlpâind…

Plin de tâlc.

 =  Unii ar spune ticluire, când, de fapt, e tâlcuire
George Pașa
[03.Feb.19 12:41]
re tâlc, așa cum spune domnul Popovici; are deschidere, așa cum bine a văzut Ecaterina, însă nu are de-a face cu lirica niponă; e o pașadină, cu spune Ottilia (și e aproape plenoastic să spui că e concentrată - glumesc, desigur). Ermetism, dacă stăm să ne gândim, există în „pașadine”, inclusiv aici, domnule Dume. Că are și un strat al înțelegerii accesibil tuturor e cu totul altceva.

Vă mulțumes frumos pentru impresii și aprecieri, nesperat de multe pentru un text atât de plăpând.

 =  Pentru că nu a fost salvat începutul comentariului meu
George Pașa
[03.Feb.19 12:44]
Nu a apărut tot comentariul. Rectific doar începutul: „Are tâlc”.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !