Comentariile membrilor:

 =  Sexy
Alexandra Negru
[26.Jul.20 13:06]
Bine Irina, un poem senzual cu urme de regrete, e bine construit și nu ii pot reproșa nimic. îndrăzneț, sper să te îndrăgostești într-un mod potrivit next time, dacă există așa ceva

 =  Hei :)
Irina Lazar
[27.Jul.20 10:38]
Mulțumesc, Alexandra. Nu cred că există așa ceva :))

 =  da
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Imi plac poemele pe care le scrii. Imi amintesc un pic de fracturismul lui Ianus, reusesti aproape mereu sa decupezi o imagine sau un moment dintr-un context. Intr-o modalitate subliminala, care gliseaza uneori intre metaforic si descriptiv. Cerceii sunt epicentrul acestui text :)

 =  Re: Stoica Dan
Irina Lazar
[29.Jul.20 15:12]
Hello, Dan. Uite că e prima oară când mi se spune așa ceva :) Chiar mișto, trebuie să recunosc.

 =  Magnific
Irina Lazar
[29.Jul.20 15:19]
Dan, să stai mai mult pe aici, pe agonia chiar e nevoie de feed back și faptul că uite vii cu percepții noi și cu lecții de poezie contează. Sper să nu fiu trecută la off topic, nu e vb de poemul meu aici sau poate e, că discutăm pe marginea lui. :)

 =  magnificei
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Comentariul meu e sincer, asta am simtit. Desigur, depinde si ce sisteme de referinta are omul. Daca gusturile se situeaza in haul clasicului atunci vezi lucrurile dintr-o perspectiva nu tocmai fericita. Legat de fracturism, unii il vad ca pe o derivata a douamiismului, eu il vad ca pe un precursor al ultimului, cel din urma fiind mai degraba o etapa si nu neaparat un stil - dupa parerea mea. Referitor la titlul ultimei postari, ma gandeam ca unele persoane il vor lua ca pe o aroganta. Chiar si-asa tot e in regula.
De stat pe aici am sa mai stau. Nu-s omul hartiei si nici al cenaclurilor. Am fost demult dar mi s-a luat.
Apropo, imi place cum citesti. Esti autentica, mai ales ca uneori pare ca te emotionezi iar din cand in cand iti ridici spranceana dreapta.

Spun toate astea fiind insa in continuare vorba de poemul tau si mai ales de cercei si lumanarea cu ceara prelinsa.


+ gesturi şi fapte bune
Ioan-Mircea Popovici
[05.Aug.20 03:42]

"lumânarea are ceară prelinsă pe ea,
cât toate sunetele care șoptite și-au căutat drumul lor."

Au fost 333 de comentarii înainea scânteii mele
Las o rază de stea care să se împartă
Pe două pălării… Una pe pălăria Irinei, cealaltă pe pălăria lui Dan
Două jumătăţi inegale care împreună fac întregul
Fracturismul şi dadaismul în inima mea
Sunt două ouă care stau în acelaşi cuib
Tocmai citisem anunţul cu premiul Traian T. Coşovei
Fără să cunosc concurenţii, Dan este pe postul lui Lionel Messi
Mă bucur că acest premiu prinde viaţă prin căldura lui Ştefania Coşovei
Cinste tuturor gândurilor, urmate de gesturi şi fapte bune

 =  Re.
Irina Lazar
[10.Aug.20 18:48]
Mulțumesc, domnule Ioan Mircea Popovici, pentru stea. Anunțul cu premiul e de anul trecut. Cu stupoare am văzut și eu cele 333 de comentarii, desigur inegale, dar ce să-i faci. Mersi și dlui Necula Dan Ionuț, desigur, din umbră. Haha.

 =  Necula Florin Danut (on topic)
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Stimate domnule Necula Florin Danut,

trecand peste faptul ca aparent suferiti de o tulburare de gen, motiv pentru care va recomand un consult de specialitate, fac urmatoarele precizari ontopic cu privire la comentariul meu si implicit vis-a-vis de asocierea textului in cauza cu fracturismul.

In primul rand acest text e mai aproape de fracturism decat (spre exemplu) orice text luat la intamplare de pe acest site al poetei Silvia Caloianu care apare pe lista de aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Fracturism
Pe autoare o respect dar ceea ce ea scrie nu are nimic de-a face cu fracturismul. Iar asta nu scade si nici nu ridica in vreun fel calitatea textelor sale, acest fapt fiind numai o chestiune de clasificare. Sa nu mai spun ca lista respectiva ar trebui cel putin injumatatita, fiind plin de wanna be acolo (Silvia nu e unul din ei, ea fiind pur si simplu inclusa din alte motive pe care nu am sa le discut aici).

Dumneavoastra ziceti ca textul de fata nu are vreo treaba cu fracturismul, eu spun insa ca are, compozitia in sine neflirtand cu cititorul de pe vreo pozitie de afacere cu caracter social-culural, dicteu automat sau lirism obosit bazat pe reiterarea nesfarsita a unor imagini si constructii fie deja demult consacrate fie expirate. De asemenea textul se concentreaza pe specificitatea unei atmosfere/situatii si eu personal il vad ca pe o intrerupere, ca pe o bucata decupata din altceva care nu are neaparat legatura cu starea din care deriva, acesta desfasurandu-se mai degraba intr-un plan paralel.

Textul se poate spune ca are ceva feminist si simbolist in acelasi timp. Nu este fracturist suta la suta (deja m-am plictisit de definitiile astea obosite) dar imi evoca pe alocuri fracturismul.

Dar puteti contraargumenta, chiar sunt curios.

P.S: Sa ma lamuriti daca ma pot adresa mai departe la masculin sau trebuie sa trec la feminin. Dupa consultul de specialitate recomandat desigur.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !