Comentariile membrilor:

 =  de citit
Liviu Nanu
[13.Dec.05 20:09]
Prima strofă mi s epare mai puțin lucrată. Ultimele două în schimb le-am citit (și recitit) cu mare plăcere. o Prozodie impecabilă (sau pe-aproape), dar am sesizat și o autoironie bine dozată.

 =  Liviu
Vasile Munteanu
[16.Dec.05 08:08]
se pare că „marți, 13” generează, pentru mine, erotism existențial, juisări estetice inclusiv „spasme caligrafice” :); mulțumesc pentru (re)venire.

Cu prețuire,

 =  fals, artificial, arghezian dar fara identitate
Alex Ion
[17.Dec.05 20:50]
Va place sa va laudati degeaba sau de unde pana unde prozodie impecabila? Totusi cuvintele astea au sensuri stabilite in dictionar... stiam ca prozodia este legata de metrica si versificare.... in primul rand ca ritmul versurilor la care va referiti este demn de plans:
"suturez lumina buzelor surâse
oaselor de păsări zborurilor mute
cad din soare raze juisări albastre"
Ultimul vers citat pare iesit din nimic si nu spune nimic. juisari albastre e gratuit ca o scarpinatura pe zid.
Apoi vine absconsul vers "între ce nu-i unul râuri coarne ciute". Mi se pare ca nici macar "din coada" nu suna.. ca sa nu mai vorbim de ceea ce spune. sunt scriitori care au facut asta cu adevarat. Jocurile lui ee cummings sunt exemplare din punctul asta de vedere: dar trebuie sa faci un pic mai mult:
"anyone lived in a pretty how town
(with up so floating many bells down)
spring summer autumn winter
he sang his didn't he danced his did"
scria cummings. acum cauta si tu traducerea..
ultima strofa pare mai buna, e adevarat dar este formulata foarte foarte pretentios... "colții morții
lunecându-mi plodul risipit pe cale" e... asa de parca ai rezolvat ce-i cu moartea ce-i cu ambiguitatea aia.. "ghiocei coltii mortii" poate or fi poate n-o fi...

cel mai fals suna "ora lăbărțându-și coapsa
ca un arc erotic cerului de bale" in primul rand ca sunt foarte multi determinanti in versurile astea doua.
ora labarteaza
arcul este erotic
cerul este in bale

ce inseamna ca ora are o coapsa nu stim exact dar putem sa banuim si nu prea pare sa il intereseze nici pe poetul de aici...

"copasa ca un arc" poate sa insemne ceva dar imagine intreaga
"arc erotic cerului in bale" este jenant argheziana si condamnata la un fel de elipsa in constituirea identitatii poetice.


 =  Alex
Vasile Munteanu
[18.Dec.05 19:32]
1) bine ai venit pe site (îmi place să cred că acum „ai venit”);
2) părerea mea despre comentariul tău e oarecum contradictorie; îți spun și de ce:
a) chiar dacă este unul negativ, este un comentariu argumentat (posibil să ai dreptate, posibil să nu);
b) afirmații de genul: „demn de plâns”, „ieșit din nimic”, „scărpinături pe zid”, „acum caută și tu traducerea” ș.a. m-au făcut să am dubii în privința caracterului tău; dar, evident, asta este problema mea.
În concluzie, recunosc, am pufnit indiferent și mi-am zis: păcat, încă unul căruia nu merită să îi răspund; ai simțit nevoia să defulezi din motive necunoscute mie, asta este; măcar a fost o defulare critică.
Oricum, te aștept de fiecare dată când simți nevoia să „zgârâi cu unghia pe zid”.

 =  discutam sau defulam... eu zic sa discutam
Alex Ion
[18.Dec.05 21:24]
Iti multumesc de urari, Vasile.
Exagerezi cand vorbesti despre caracterul meu. Parerea mea, poate am suflet bun... Cat despre comentariu, eu am dat argumentele mele.. poate expresiile la care va referiti sunt discutabile... dar putem sa le punem in paranteza
1. am intrebat de ce credeti ca vorbim despre prozodie impecabila
2. gratuitul unora dintre formulari cred ca poate fi desfacut cu argumente...nu?
3. apoi impresia de clona argheziana nehotarata poate sa fie discutata la fel. Cummings nu vi se pare ca a facut mai mult in stilul celei de-a doua strofe?
4. cand in locul unor argumente imi spuneti ca am defulat ma vad nevoit sa va spun ca va inselati. Eu doar am argumentat... putin mai repede.
cum spuneati, s-ar putea sa n-am dreptate, dar... nici nu mi-ati raspuns la fondul comentariului meu. Nu aveti impresia ca, uneori procedeele pe care le folositi sunt putin depasite de cpacitatea limbii romane de a exprima? Intreb. Adica... agresiunea estetica (sau prelucrarea) asupra limbii poate sa fie scuzata doar de "poate ai, poate n-ai dreptate"? Dar in ultima intrebare sigur ca exagerez... nu facem politia limbii... doar ca eram curios.

 =  am ramas doar cu titlul
tudor micu
[20.Dec.05 23:10]
cum se sutureaza lumina, fie si intr-o fictiune literara? desigur, tinind cont ca autorul acestui "adio..." nu are timp sa insiste, debordind evident de formule cit mai indraznete, nici nu ma pot astepta sa aflu...
"imi fac poezie forceps de hirtie"... dar sa n-o mai lungim, se spune ca inceputul si finalul conteaza enorm asa ca mai am doar o singura nedumerire:
"lunecindu-mi plodul risipit pe cale"?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !