Comentariile membrilor:

 =  grea
Enache Ionut Laurentiu
[17.Mar.06 02:59]
lichidul acela clar imi intra pe gat in plamani ma ineaca imi trag picioarele unul dupa altul ma ghemuiesc in pantecul ei si adorm definitiv pentru inca o viata animalule nesimtitule zeule m-ai lasat grea tipa ea metalic stergandu-si urma de var de pe obrazul incins

mi-a placut Ioana proza ta, dar un lucru am de reprosat : lipsa diacriticelor. in rest, toate cele bune.

cu drag

+ sexual healing
Raul Huluban
[17.Mar.06 07:47]
prefer acest text ca fiind poezie decît proză întrucît elementele prozaice sunt puține, menite să ofere o susținere redării lirice atît de incisiv creată. textul putea să se piardă în spectacolul vizual destul de ușor după începutul monologat -într-un fel- și restul să devină previzibil dar acțiunea bine gradată își face datoria, trecînd la un dialog pregnant și bine strunit în partea de mijloc -cea mai puternică parte a poemului- spre un final orgasmic bine "simbolizat" (șic) care să nu domolească puterea ansamblului.

 =  Recomand spre citire
Ela Victoria Luca
[17.Mar.06 07:57]
Recomand textul, este scris cu "nerv", ritmul bine pastrat, intr-o continuitate a trecerilor prin stari, imagini si transformari, sintagmele alese spre a reda nu atit o contopire erotica, ci o posedare de celalalt pina la facere, in care corpurile sunt doar motive, materializari ale infapturii. Mai mult poezie decit proza, textul aduce cu scriitura lui Bruckner, desi lasa mult in subtil perceptia realitatilor. E scris cu luciditate, cerebral, desi emana organicul, e un organic spiritualizat.

Partea remarcabila simbolic este si partea cea mai tensionanta;

"de cate ori ti-am zis ca voi locui in tine ca un sarpe in caseta cu inele uite acum esti infipta in mine esti pot sa spun a mea pentru totdeauna atat cat totdeauna va dura clipa asta este vesnicia si iar patrund mai mult si mai mult printre sacrele ei draperii spintec rup dezvelesc rand pe rand o alta si o alta fereastra in ea zeul creste se hraneste cu umorile ei cu sucurile ei cu seva ei dulce si inaripata imi strecor umarul capul bustul imi aluneca incet in sexul ei parfumat aromele ma napadesc limba mea ii gusta viata canalele catacombele scursorile ceresti"

Felicitari, Ioana, pentru cum stapinesti "hergheliile spiritului"

Daniela

 =  părere
Paul Bogdan
[17.Mar.06 08:10]
-Nu știu dacă "veșnicia" de la mijlocul textului este factorul care schimbă timpul narațiunii,
-Aș scăpa mintenaș de "nesimțitule".

 =  da,
dan mihuț
[17.Mar.06 11:48]
poem ale cărui sensuri cosmogonice sunt ascunse sub un înveliș fals sexual (atenție, stimați antecomentatori) cu accente violente, poem de o visceralitate puternică îndată ce avem prezent uroboros-ul, șarpele primordial care-și înghite coada pentru a se recrea, dar recrearea diferă în sensul că avem de a face și cu prezența unui principiu masculin. sensurile ce pot deriva de aici sunt multiple. cert este că textul se recomandă el însuși. felicitări, ioana barac!

+ placut
Elia David
[17.Mar.06 12:09]
Mi-a placut - proza/poezie, e un text coerent, puternic, captivant si ale carui semnificatii se tot adancesc inspre si mult dincolo de "final"... Dupa mine, acel "nesimtitule" nu e in plus - e o nota de ironie si chiar de umor... Care nu poate lipsi...

 =  părere de om simplu
Botu Cătălin
[17.Mar.06 12:43]
recomand spre aprofundare cărțile doamnei sandra brown.

 =  dacă aș putea edita comentariul :(
Botu Cătălin
[17.Mar.06 12:59]
kundalini nekundalini, punctuație nepunctuație, cred că ar trebui precizat înaintea textului: "a nu se face greșeala de a fi citit cu voce tare!" pentru că pe mine mă duse la reflecții foarte colorate (ce se întunecau rapid dacă nu mă opream din avântul lecturii)date de acuta lipsă de oxigen a creierului și mă luă cu amețeală. am greșit. este mult peste doamna sandra brown textul. domnia ei nu m-a pus să mor în hipoxie... :( aici pesemne că se urmărește depersonalizarea la propriu a cititorului și transpunerea lui în pântecul primordial. așa să se fi născut Dumnezeu? că nici în embriogeneza Sa nu a fost aer :)

 =  Romania, trezeste-te !
Marina Moldovan
[17.Mar.06 14:29]
Parazitii , Bug Mafia si mai ales Eminem ar putea lua exemplu de la Ioana cand isi vor pregati noile piese . Faptul ca atatia au laudat acest text demonstreaza ca stim sa ne apreciem adevaratele talente doar nu-i asa, ele vorbesc in locul nostru pentru noi .

 =  ---
Monica Manolachi
[17.Mar.06 14:34]
Ioana, eu nu văd nimic healing în discursul de mai sus și nu pricep de ce se recomandă entuziasmul liberei exprimări cu prețul unei estetici îndoielnice. Tonul focos exprimat încă din titlu pălește prin nuanța de compromis din final. Chiar este reprezentativ mesajul ce se vrea transmis aici? Nu numai că am o altă părere despre cum rămân femeile grele, dar cred că "a scrie despre" și "a trece prin" sunt două lucruri cam diferite, idee pe care nu o regăsesc în plăcinta asta fierbinte. Mă așteptam la mai mult de la un text dublu înstelat și de la o autoare ca tine.

 =  imblanzirea simturilor
ioana barac grigore
[17.Mar.06 14:36]
ionut, iata si diacriticele! multumesc

raoul, imi era putin teama sa nu fie prea diluata spre final. nu stiu cat de mult conteaza daca este numita proza sau poezie.

ela, imi doream sa fie citita de o femeie, trebuie sa recunosc. m-am bucurat ca tu si elia ati facut-o. si, mai ales, ma bucur ca am reusit sa stapanesc bidiviul. nu a fost simplu.

paul, cum spuneam, simtem nevoie de acel eufemism pentru a intoarce pe pamant personajul. functioneaza ca semn langa vopsire. vesnicia, da...

dan, sertarele sunt multiple, dar sunt fericita chiar cand se pot deschide si cele descuiate, sa fiu sincera. oricum, mi se reproseaza ca nu prea se intelege nimic din ce scriu, in general...

elia, acceptarea lui "nesimtitule" este o dovada ca deja ma cunosti, intr-un fel, si imi recunosti semnele si semnaturile. ai sesizat bine efectul de caleidoscop.

catalin, simt o oarecare ironie nefondata in comms tale. dar si un fel de acceptare pe care o accept, la randul meu. fireste ca nu te obliga nimeni sa citesti cu sufletul la gura. mai fa o pauza. textul ramane aici un timp nedeterminat.

va mai astept

 =  Marina, Monica despre placintele reci
ioana barac grigore
[17.Mar.06 14:44]
marina, sincer nu inteleg daca este de bine sau de rau ce spui. mie imi plac textele celor de mai sus, asa ca iau "de bine". ceva ambiguu se lasa pe final. poate ma lamuresti.

monica, nimeni nu este perfect. se poate ca succesul de care vorbesti sa fie datorat pariului initial, sesizat de toti. mi-am dorit ca placinta sa nu fie fierbinte si pare sa nu fi fost daca ma uit la limbile celorlalti. ma intreb de ce tie ti-a parut fierbinte. cum spunea cineva, roma citta aperta, cu toate drumurile catre...

 =  pt monica
ioana barac grigore
[17.Mar.06 14:51]
entuziasmul din titlu nu era focos, era pus pentru etimologia lui. era un fel de a avea zeul in tine. sper ca nu cuvantul cu pricina te-a indus in eroare..

 =  Un text slab
Andu Moldovean
[17.Mar.06 16:12]
Acest text nu are in el nimic decat o imagistica exacerbata de femeie usor nesatiscafuta, iertata sa-mi fie vulgaritatea totusi, zic eu, in ton cu textul.
In plus, nesigura pe ea, Ioana schimba "tomul" de vreo trei ori prin text ca s-o mai "indulceasca". Un experiment esuat la toate capitolele esteticii literare, nici macar vulgar nu reuseste sa fie, parerea mea.
Bobadil.

 =  erata
Andu Moldovean
[17.Mar.06 16:13]
scuze, "tonul".

 =  ...
Gelu Bogdan Marin
[17.Mar.06 17:10]
...ca o respirare suierata,accelerata la care,daca sintem atenti auzim tot felul de sunete,zgomote,cuvinte onomatopeice
aruncate asupra noastra ...sau nu.Este mai mult o zicere dintr-o piesa de teatru intr-un moment de crestere a actiunii.
Sper sa fiu inteles in sensul bun.Intr-un anumit context poate fi amplificata valoarea locului.

Numai bine!

 =  *
Zabet Mihai
[17.Mar.06 17:48]
nu văz unde vede bobadil vulgaritate
și mi-am pus ochelari
în schimb mă deranjează cuvântul ăla chiar vulgar folosit de andu cu răutate
dar hei nu o să îl învăț eu pe andu la vârsta lui cum să se poarte deși ar cam trebui
chestia cu bug mafia și alte manele e invidie de trei lei

 =  de la yanush catre hose :-)
Andu Moldovean
[17.Mar.06 17:54]
...pai bine mai Mihai unde vazusi tu ca am zis eu de vulgaritate? Intr-un singur cuvant? Hai sa fim seriosi... ala era o anagrama, cam evidenta, e drept, dar mie asta mi-a sugerat textul si mi-am cerut scuze "in tonul" textului. Eu zisei clar in incheiere "nici macar vulgar nu reuseste sa fie"... ce naiba?
Bobadil.
P.S.
Tie iti place? Pe bune...

 =  de la hose ibn mustafa către emirul spaniei medievale
Zabet Mihai
[17.Mar.06 18:36]
mie sincer textul mi-a plăcut
e un soi de febră auto da fe dacă o exista cuvântul ăsta și aș putea spune mai multe dacă nu m-ar urmări imagistica exacerbată a lui andu
dar hei nu sunt emirul spaniei medievale ca sa conteze prea mult ce spun
“decat o imagistica exacerbata de femeie usor nesatiscafuta”
nesatiscăfută ?
ce e aia bobadil ? sau am pus greșit diacritice ? chiar dacă te scuzi două cuvinte mai încolo
zău așa...
prietenesc,
mihai

 =  parere
Mihai Robea
[17.Mar.06 18:57]
O cavalcada a simturilor, instincte dezlantuite, febra,
agonie, cautare- usor feminist, ai reusit ce nu sta la
indemina oricui, felicitari (chiar Andule, de ce nu iti place?)

 =  împinsă cu capul în zid
Adrian Firica
[17.Mar.06 20:22]
nu e o magnolie.
e o "malignă".
... păcat!

 =  God!!! uite ce celebra am devenit brusc... :)
ioana barac grigore
[17.Mar.06 21:02]
andu, replicile tale in care nimic din ce scriu nu-ti place sunt excitante de-a dreptul. cred ca de la sindrom mi se trage... sau ai si tu o influenta, totusi. take care! poate ne vedem vreodata si nu scapi, papusa...

gelu, o poezie narativa care se vrea de idei lasa, uneori, aceasta senzatie de teatru. o iau cum trebuie, cu sensul bun. oricum, putine ma mai mira sau ma mai supara perioada asta... te astept mai des.

mihai, multumesc pentru tot. mereu mi-a placut sa ciocan in armurile cavalerilor. ai o roza de la mine. ti-o pastrez.

mihai, imi place ca ai "tupeul" opiniei, indiferent unde ai scrie. asta imi impune si nu! lui andu nu ii plac scenele astea cu sex. la biserica lui se tine post...

adrian, la naiba cu o floare si doi gradinari. sa inceapa prietenii mei elefantii. fireste ca e pacat. este terminala. noroc ca nu mai dau socoteala...

 =  erata
ioana barac grigore
[17.Mar.06 21:04]
take care! poate ne vedem vreodata si nu scapi, papuse...

 =  dintre cele mai bune lumi
dorin cozan
[17.Mar.06 21:12]
Siluirea creatiei de catre creatorul ei reprezinta –se pare-unica modalitate prin care e posibila nasterea unei lumi dintre cele mai bune posibile. in masura in care enthousiasm-ul, locuirea celui care creeaza de catre zeul sau, ramane un semn clar al alegerii lui, violente si gratuite, un act in care rolurile sunt substituibile.
Placut aici ramane atitudinea ironic-tandra aproape fata de protagonisti, evitandu-se bine orice lamentatio sau mecanism de autoiluzionare. Nici o exagerare –poetica sau de alta natura- nu intalnim, poemul fiind unul care absolva si recunoaste starea de fapt.

namaste!

 =  zeul fie cu tine
ioana barac grigore
[17.Mar.06 21:31]
namaste? asa ies ele din noi acum, fara piele. s-au amestecat haotic si nu am timp sa-mi iau casa noua sau sa triez ce e vechi sau sa pun degetul pe fiecare indicator. ma intreb cine a pervertit lumea asta, una dintre cele mai bune lumi... cat de mult sau cat de putin ne trebuie pentru a ne recunoaste in cateva vorbe? cat ne trebuie? deversam tone de deseuri zilnic, pe minut, pe secunda, gunoierii sunt cei mai informati muritori. unde le ardem, unde se tin procesele pentru poluare? aici? fratilor, nu va mai luati haine de firma cand nu aveti apa calda si nici gaze. putoarea transpiratiei este la fel...

multumesc, dorin

 =  erata
ioana barac grigore
[17.Mar.06 21:36]
ipocriti

 =  cred ca era de recomandate
George Frantz
[17.Mar.06 22:05]
un text bun. nu m-am uitat daca este la "recomandate." e important sa fie. e de invatat de-aici. mult te-ai mai invartit pana sa ajungi la acest "petic de foc", fiindca asa imi permit sa-l numesc(pe text)... nerv foc si eliberare.

 =  ete frantz
Andu Moldovean
[17.Mar.06 22:48]
Ecce homo homini lupus as zice dupa replicile in serie de pe aici, cu osebire a lui frantz care lauda cu abnegatia cu care oricine da din alea in aia.
Ioanutzo, sa nu spui acum ca te excita replicile mele cand nu-mi place. Ca dup-aia te tin cu privirea in tavan o luna intreaga. Si mare pierdere pentru agonia ar fi sa nu mai vada nici picior de vers de la niciunul dintre noi.
Revenind la text, nu are in el sex de calitate. E bestial, dar n-are calitate, daca (si stiu ca da) ma pricepi.
Bobadil.
P.S. (pentru frantz) e important nu numai ca acest text sa fie la recomandate dar si tu sa fii (si esti, ce bine, doamne dumnezeule!) frantz


 =  si eu zic sincer ca este un text slab
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
din pacate, la ora actuala in Romania socheaza urmatoarele lucruri, stirile ProTV, ca sa nu zic alte posturi nationale, emisiunea Din Dragoste, Gigi Becali si povestirile despre sex. Astfel de texte impanzeau ziarele imediat dupa revolutie si toti onanistii erau fericiti la coltul strazii. Scuze Ioano de folosirea tonului dar sincer mi-e greata de ceea ce a ajuns poporul roman. Acest text nu ii acord nici o valenta, chiar daca tu esti Ioana Barac si pe alocuri mai scrii si bine. Asta este verdictul meu.

 =  loc de dat... cu capul
Tudor Negoescu
[17.Mar.06 23:50]
Ioana mi se pare o femeie cerebrală, care știe să-și ascundă emoțiile. Textul e încărcat de simboluri și, mai mult, nu are nimic în comun cu trivializarea sexualității. Este literatură curată, nu o exhibare a umorilor, cum vor unii să sugereze. Dar trăim într-o lume liberă.
Eu nu aș fi zis "am împins-o cu capul de zid" ci, "am împins-o cu capul în zid" sau "am proptit-o cu capul în zid". Cred că evocă mai bine atmosfera...locului (de dat cu capul).

 =  fotbal si erotism tv
ioana barac grigore
[18.Mar.06 01:17]
george, ce scrii presupune ca ai mai citit si altele de pe pagina mea. asta chiar imi place. am zis-o...

andu, prefer sa-mi zici baraca :)
te vad mai umanizat si ca atare imi permit sa fiu sincera cu tine (si cu tot siteul) si sa-ti soptesc cat se poate de suierat, la una dintre urechi (zambind, fireste): "nu prea mai am de gand sa scriu luna aprilie... babeee". dintre noi cred ca tu nu te vei putea abtine de la scris... ce zici? si nu-mi mai alunga musafirii. vor veni si la tine, dontworry!

ionut, mai nou romanii se uita la fotbal. la sex nu prea se mai uita si asta nu ca nu ar avea bani pentru cablu, dar nu si-l mai vad de burta... mancare proasta...

tudor, de acord cu ce spui. schimb. o prefer pe ultima. multumesc.

 =  ce bine!
Elena Cardas
[18.Mar.06 07:18]
Am citit textul , mi-au atras atentia mai ales cele doua stelute, cred ca multi au accesat exact din acest motiv textul, si mi-am zis: sa vad si eu cat de superba poate fi proza cuiva asa de bine cotat. Apoi am citi comentariile entuziaste, nu oi avea eu gusturi- mi-am zis. Apoi cineva a inceput sa-si exprime indoielile despre reala valoare literara a scrierii , au prins mai apoi curaj si altii si mi-am zis : Ce bine, cred ca sunt un om normal!

 =  pentru andu moldovean
George Frantz
[18.Mar.06 09:23]
din acest subsol literar bag seama ca ai fi tare priceput la chat. iti recomand yahoo messenger sau sentimente.ro. eu mi-am exprimat opinia cu sinceritate chiar daca este diferita de a restului lumii. nu imi place sa fiu o oita balaie din turma de aici care uneori nu mai stie incotro s-o apuce si da cu capu'n gard. laud si critic in aceeasi masura, depinde de text... verifica daca nu crezi.

 =  elena, george si intrarea in normalitate
ioana barac grigore
[18.Mar.06 16:40]
elena, nu vreau sa par malitioasa dar, intr-un fel, ma bucur ca nu ti s-a parut proza asta superba. eu nu scriu niciodata proza superba. in alta ordine de idei, sa inteleg ca cei care au apreciat textul fac parte din categoria anormalilor dupa parerea ta? masoara de mai multe ori pana tai, elena...
si argumenteaza.

george, mi-a placut ultimul tau poem si ma bucur ca este apreciat. il astept pe urmatorul. voi fi acolo cu bisturiul, alifiile sau scara pentru podium. fii sigur de asta. daca nu sunt atenta, sunt aici. ma anunti.

 =  pentru intotdeauna:)
Hanna Segal
[18.Mar.06 22:16]
Ioana,
eu nu vreau sa iti fac placere:), deci nu voi zice de rau despre sarpele din cutia milei... dar daca il vezi spune-i ca intr-o dimineata un betiv se impleticea pe strada cu un breloc cu chei in mana. "Hac, zicea el... unde e masina care era aseara infipta in cheia asta?" "Incheie-te bre omule la blugi, nu vezi ca esti desfacut la fermoar?" i-a zis cineva. "Aoleu, s-a speriat asta. Dar unde e femeia care era aseara..."

 =  hanna, banc de banc
ioana barac grigore
[18.Mar.06 23:05]
... buuuuuun!

cam asa si textuletul asta. dar mult mai slab. te mai astept.
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)