Comentariile membrilor:

 =  Nu sînt naivi
Camelia Tripon
[06.Apr.06 12:01]
CNA-ul suferă de obezitate, se mișcă greu și de aceea nu are timp să și gândească...Ba permite de luni de zile o reclamă la băuturi răcoritoare care încurajază și exprimă gânduri perverse...cât despre imperialism...o parte a globalizării are trăsăturile imperialismului,iar prin acceptarea bazelor militare...Articolul tău poate ne ajută să vedem că nu aceasta este calea noastră...Nu trebuie să ne transformăm dintr-un popor defensiv într-unul ofensiv. Este împotriva firii, religiei să ucizi "preventiv"...Oare chiar trebuie să trăim experiența "Pământului care nu ne mai rabdă"? Eu cred și sper să devenim mai buni și mai înțelepți și să nu uităm că cine ridică sabia de sabie va pieri...
Te felicit.

 =  Conspirația imperialismului
Cristina Andrei
[06.Apr.06 13:33]
Conspirația imperialismului și-a pierdut de mult caracterul de conspirație – adică un proiect subversiv, secret, de dărâmare a unei ordini existente – și a ieșit la suprafață, astăzi are forma democratică, deschisă și superavantajoasă a globalizării, un eufemism al noului imperialism, după părerea mea. E adevărat, globalizarea nu presupune (aparent) dominația politică, dar presupune toate celelalte forme de dominație: culturală, economică etc.

Dacă acești domni nu sunt naivi, deci în mod conștient permit un astfel de slogan, înțelegându-i pe deplin sensurile, înseamnă că situația este destul de gravă: propaganda conștientă a imperialismului nu poate fi decât negativă. Mă miră foarte tare faptul că nimeni nu a luat poziție în privința acestui slogan.

Eu prefer să cred – până la proba contrarie – că atât autorii reclamei, cât și domnii de la CNA sunt vinovați doar de incultură, de necunoașterea limbii, și, ca urmare, de folosirea inconștientă a unor noțiuni de al căror conținut nu au habar și care pot fi dăunătoare, cum este acest imperialism susținut deschis într-o reclamă.

Despre celălalt tip de reclame – cele cu pronunțat caracter erotic, cele cu mesaje perverse, cum ziceți dvs., etc. – sunt, desigur, multe lucruri de spus.

Mă deranjează faptul că CNA-ul , ca să zic așa, doarme pe banii noștri, ca și alte instituții, de altfel.

Numai bine,

 =  bulilimia
felix nicolau
[06.Apr.06 22:59]
fain articolul.nu cred ca-i mai trebuia ultimul paragraf,care se acumuleaza prea -prea la intentia moralizatoare.noroc cu bula.ce scrie pe crucea lui de cernica? am bulit-o.
inceputul e senzational

 =  In God We Trust - all the others cash:)
Hanna Segal
[06.Apr.06 23:40]
Daca n-as avea ce face in aceste motive mai ca n-as scrie un eseu pe tema: "De ce canadienii sunt de n-spe mii de ori mai misto decat americanii"... problema este ca am ce face, asa ca acest eseu nu va fi scris:)

Articolul nu e rau scris, desi nu subscriu la petitia pentru amenzi divine (dumnezeul meu a declarat ca nu mai administreaza iandul saptamana trecuta si a scos postul la concurs)

Cat despre romani, mai Cristina, lasa-i sa se bucure de acadea, ca au stigat 50 de ani sa vina americanii. Daca s-ar gasi brusc niste rezerve masive de petrol, nici n-ar fi nevoie de Bula:)


 =  sa imi fie rusine 5 minute
Hanna Segal
[06.Apr.06 23:41]
"in aceste motive" ?!!!... in aceste momente:)


 =  Se spune
Camelia Tripon
[07.Apr.06 08:05]
Se spune că în urma acumulării de energie NEGATIVÃ se poate produce un cutremur major sau "atragerea" unui asteroid...De fapt la ora actuală sînt multe filme SF care au ca scop pregătirea morală pentru un mare șoc...Cataclismul poate fi diminuat sau "oprit" prin armonie, lumină și bunătate..."di vină" putem fi noi...respectând legile fizice sau/și divine realizăm armonia dintre pozitiv-negativ...

 =  Răspunsuri
Cristina Andrei
[07.Apr.06 16:31]
Of, of, am fost așa preocupată de iubirea nemărginită pe care cineva cu frământări existențiale le arunca în stânga și-n dreapta pe site-ul ăsta, încât mi-am neglijat vizitatorii! Bine ați (re)venit și mulțumesc de trecere și de comentarii.
Felix, mulțumesc de aprecieri. Și mie îmi place cel mai mult începutul, zău că tare mă mândresc cu el :)
Hanna, ai pus degetul pe rană! Am uitat că românii au așteptat zeci de ani să vină americanii, zău! Chestia cu petrolul e super, într-adevăr, n-ar mai fi nevoie de Bulă :)
Doamna Tripon: eu sper din tot sufletul ca teoria aceasta să fie doar atât: o teorie nedemonstrată, că la câtă energie negativă e pe lumea asta, numai în cataclisme am ține-o! De acord că “di vină” suntem toți pentru aproape tot ce se întâmplă pe lumea asta…
La bună citire,

 =  despre imperialism
Miriam Cihodariu
[09.Apr.06 11:17]
Sunt multe reclame care ma enerveaza si pe mine din aceleasi motive. In special aia la "Unirea" care incurajeaza lenea si proasta crestere.
Din pacate, daca nu ma insel, utilizarea termenul de "imperialism" care pe tine te-a deranjat, e posibil sa fi avut totusi o logica: vodka cu pricina se numeste "Imperial Vodka" - de aici si reclama. bineinteles, le putem reprosa in continuare ca promoveaza o doctrina politica la fel de daunatoare ca si nazismul sau altele din aceeasi categorie.
Mai grav din partea CNA-ului mi se pare faptul ca, deis reclamele la tigari(pe motiv ca promoveaza viciile) s-au scos de la TV, cele la alcool domnesc nestingherite in toata splendoarea...

 =  Mai bine mai târziu...
Cristina Andrei
[09.May.06 13:44]
Miriam,
Regret că nu am dispus de timp pentru a răspunde mai devreme la comentariul tău. Dar, pentru că e mai bine mai târziu decât niciodată, îți răspund acum, cu scuzele de rigoare:
Sigur că logica reclamei este legătura imperial-imperialism, pe care presupun că autorii o găsesc foarte deșteaptă și se mândresc cu ea. Dar un joc de cuvinte "deștept" (care nici măcar nu e foarte ingenios) nu justifică sloganul profund dăunător, zic eu.
De acord cu tine în ce privește reclama la "Unirea"; de altfel, cam toate reclamele la alcool (și nu numai!) abundă în mesaje negative. Am impresia că nimeni nu se ocupă de conținutul psiho-social al mesajelor publicitare, nici autorii, nici cei răspunzători de "curățenia" mijloacelor de comunicare în masă.
La bună citire,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !