Comentariile membrilor:

 =  ILIESCU EMIL, dulgherul coase din grinzi butoaie...
Teodor Dume
[01.Mar.08 08:37]
îmi place modul în care ați îmbrăcat poemul. multe imagini și metafore de-o rară frumusețe care împlinesc mesajul.totul curge atent. strigătul puternic al copilăriei revine. îmi place întregul. cred eu că este cel mai bun poem citit de la d-voastră datorită mesajului care toarce lângă suflet.

"fratele deschide poarta copilăriei cu năvodul pe spate
în șopronul vechi aruncă umbre de pești
noi doi, ca într-o oglindă,
dăm socoteală timpului, mințindu-l..."

domnule iliescu, pentru acest poem, din partea unui pasager prin copilăria de care mi-ați amintit,vă dau o stea de suflet.

cu sinceritate,
teodor dume, =  Afinitate electivă...
ILIESCU EMIL
[01.Mar.08 20:45]
Domnule Dume, am citit cu ceva timp în urmă pe acest site o poezie, pe care am purtat-o în suflet, chiar dacă mi-a sângerat amintirile, dar în același timp mi-a și alinat dorul pentru acea perioadă din viața mea, vremea zmeului cu coadă portocalie și a unui covrig ținut stingher în mâna stângă. Poezia se numea "Scrisoare către nicăieri", vă aparține și cred că tocmai modul în care amândoi am păstrat această comoară în suflet v-a făcut să-mi oferiți o fărâmă din afinitatea d-voastră electivă, pentru care vă mulțumesc!

 =  călătorie la ceas de taină
Vad Guzun
[02.Jul.09 19:43]
Jocul după magazia de stele, fantasmele ploii șiroind peste case, strigătul mamei ca o dimineață, râul trecut de cizme, umbrele peștilor aruncate într-un șopron, sunt dublate exemplar de metafore ce-ți deschid poarta copilăriei. Poemul reconstituie cu o fidelitate exemplară lumea pură a timpului în care orice joc e permis, dar care-ți va cere oricum socoteală. Citindu-l și recitindu-l, „călător la ceas de taină”, mă văd în oglinda copilăriei mele și mă recunosc, mințind.

Cu plăcerea cititului, V.G. =  Nu mă mai așteptam...
Emil Iliescu
[02.Jul.09 20:46]
Nu mă mai așteptam ca cineva să mai descopere această poezie, care s-a strecurat timid printre cele de la "atelier".
Vad, mă bucur că ai receptat acea lume în care totul este posibil și care - vai, cât de mult ai dreptate - ne va cere socoteală peste ani! Cu mulțumiri pentru trecere și cuvintele din inimă!
Cu prietenie, Emil Iliescu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !