Comentariile membrilor:

 =  Spleenul universal...
ILIESCU EMIL
[02.Mar.08 12:46]
Spleenul universal din final, negarea sfințeniei taborice, precum și a spaimelor thanatice, recurența zilelor-tortură și a nopților-strigăte, totul devine sub penelul d-voastră un tablou cu irizări a la Goya, un poem despre realitatea imediată, sfârtecată de rugina stereotipiei și a gulerelor albe, scorțoase, cărora nu merită(imagine splendidă) "nici moartea să le spună povești". Omul-carcasă este de fapt idealul spre care tindem cu toții într-o autoclaustrare pentru a fi doar noi și visele noastre, nealterate de "prea multă degradare".

 =  .
dorin cozan
[02.Mar.08 13:59]
am citit asa: "în fiecare seară mănânc din moarte. testoasele"

 =  ____
Catalin Pavel
[02.Mar.08 14:51]
prima strofa foarte buna. inclusiv sulfuric ma satisfacea, dar ai ramas doar la acid. continuarea respira in acelasi aer cu un comentariu politic gen ortega y gasset, la care oamenii carcasa din titlu sint o aluzie clara, daca nu e doar o coincidenta de gindire. el numeste individul asta cel mai adesea omul masa, dar si omul carapace (caparazon de hombre), om fara memorie, fara dubii, fara continuitate, fara experienta alteritatii - omul mediocru care distruge. dar intre timp lucrurile au intrat intr-o alta paradigma.

 =  invata sa fii eco!
dorin cozan
[02.Mar.08 15:22]
de-aia si zic, people, ca testoasa e de viitor. as propune si adaptarea clipului Satisfaction, plus ceva barabule.

fara suparare :D

 =  Ela, e plină lumea de oameni carcasă...
marius nițov
[02.Mar.08 16:40]

Ela, e plină lumea de oameni carcasă, fără îngeri, fără Dumnezeu! Cea mai gravă boală a omului e golirea spirituală, moartea sufletului. Găsesc o descriere impecabilă, cu talentul minunat pe care-l ai, a trăsăturilor unor astfel de oameni:"să credem în altceva să credem în oamenii-carcasă
sunt fericiți nu au crampe și nici psoriazis nu-i bântuie fantome nu se sinucid
ici-colo dâre de rugină memorii oxidate
gulere înalte scorțoase în care-și înfundă materia alb-cenușie
atârnați de vene de suflet moartea nu le spune povești" Dacă sunt printre ei, mă rog Domnului să-mi umple sufletul cu harul lui, să mă învie pentru a dărui mai multă dragoste!

 =  părere
Ecaterina Bargan
[02.Mar.08 17:57]
serile acumulează lent toate zămășițele zilei, și pătrund direct în oameni prin contactul propriu-zis al privirii. crăpatul pielii mi-a amintit brusc de bacovia, de boala lui periodică. aici cred că avea un alt rol - carcasă suferință dragoste - independent de confortul și vastitatea exterioară, suferința sedimentată înăuntru nu poate fi compensată cu nimic. cam în felul în care a definit Cătălin oamenii-carcasă am văzut eu strofa trei. mai departe se pune accent pe contrastul dintre gesturile/cuvintele reci ale acestor creaturi(care ucid orice speranță, credință, lumină), și impactul neconștientizat asupra celuilalt. poezia are o puternică forță vizuală.

 =  mulțumesc
Ela Victoria Luca
[03.Mar.08 10:57]
Emil, cred că cu cât privim mai mult și mai adânc în lume vedem îndeosebi degradarea și ce a mai rămas din oameni. Din păcate, autoclaustrarea, dacă devine ideal, deja devine dezumanizare.

Dorin, apăi nu de țestoase e vorba aici, oamenii-carapace încă-s frumoși față de oamenii-carcase. Think about it, "people". Și e cam anapoda să înveți să fii altcineva (oho, Eco!!!), Do, câtă vreme abia mai reușim să fin noi înșine. Oamenii-carcasă nu pot fi nici, nici.

Cătălin, am rescris "sulfuric", mi s-a părut prea tare la a "n" recitire și cumva inutil. Dar vedem și așa, oricum felul acela sulfuric de dragoste e ucigător, nu? Gasset cu oamenii-carapace e încă blând. Îți dai seama cum s-ar scrie un roman despre oamenii-carcasă. Și mai e și Vișniec, cu oamenii-pubelă. Tot mai greu cu oamenii, nu?

Marius, degradarea sufletească, spirituală este tot mai rapidă și acaparatoare, puțini oameni buni, esențial buni, rare sunt spiritele alese, tot mai rare. Fir-ar a fire de viață.

Ecaterina, oamenii-carcasă nu suferă, nu sunt neliniștiți interior, nu reverberează, nu transmit, nu dăruiesc, nu primesc. E trist, dar ei nu știu că e trist. "Fericiți cei săraci cu duhul", nu? Da, poezia are impact vizual, fiindcă impact vizual a avut și realitatea asupra autorului.

Mulțumesc, Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !