Comentariile membrilor:

+ poti sa stii
Andu Moldovean
[29.Apr.06 00:03]
Acum, ce sa mai zic? Premonitie sau nu, intamplare sau nu? Nu-mi mai bat capul cu asemenea "nimicuri" pentru ca se pare ca acum, la ora unu noaptea, am ceva mai bun de facut.
Uite asa se facea ca demult, pe cand stelele aveau obiceiul bun sa rasara deasupra capetelor noastre iar asta era pentru ca ele, capetele noastre adica, erau sub stele, deci, cum ziceam, demult, traia o printesa frumoasa... come on! chiar credeati ca o zic pe asta?? demult, cum ziceam, traia o obsesie a frumusetii de fapt, nimeni nu si-a dat seama ca acea frumusete era de fapt o ghicitoare, ghici ghicitoarea mea, toti se uitau la ea ca la alte alea, si pana la urma... off... iar o sa credeti ca o zic? de unde dracu' sa stiu ce a fost pana la urma? deocamdata a iesit un poem ca o poveste neterminata, ca o femeie neterminata, ca un barbat neterminat, care imi plac laolalta, nu ca nu mi-ar placea sa termin, dar decat degeaba, mai bine asa.
Bobadil.
P.S. Chestia cu buricul e discutabila, dar nu aici. Constructiv insa, hint?

 =  ba nu, bobadile
Florina Daniela Bordieanu
[29.Apr.06 00:21]
ba, (contrazice florina pe bobadil)

e terminat si el
e terminata si ea
copilul mai are plansu' de sfarsit
undeva in muma-sa dand din picioare

orice nastere doare si-atunci de frica, frumoasa adormi.

 =  Iată Omul Nenăscut!
Emilian Mitrovici
[29.Apr.06 00:34]
Copilul căutând pâine și apă în sânul maicii sale îmi amintește de senzația când ucizi un suflet luându-i viața și șansa de a fi servit la cina cea de taină. Copilul mort oferă mamei sale un pretext de rugăciune adâncă care nu ajută cu nimic - vinovăția lui iuda i-a pregătit însă "masa morții". Scormonirea uterului pentru a scoate în bucăți copilul decedat pare să facă o lumină mai obscură în această lume a frângerii libertății.
Pentru doamna Alina de la domnul Luther.

 =  De-ale noastre, din popor !
bodea emil felician
[29.Apr.06 01:32]
-Vai!...vai!...îi spuse Ileana Cosânzeana Fătului frumos...
Iar am rămas gravidă și nu știu cu cine!
-Cum nu știi cu cine?...cu Zmăul, că numai acela le lasă pe toate!-zise fătul, limitând într-un final forța banului verde din palma Împăratului verde.

 =  limba noastra-i o comoara in adancuri infundata :)
Horia Patrascu
[29.Apr.06 06:12]
Majoritatea versurilor sunt remarcabile, dar poezia in intregul ei sufera. Evident ca sufera, vei spune, asta e soarta a tot ce se naste pe lume, copil sau poezie. Acea fentare a limbii romane, nu-si are deloc rostul, am vazut ca limba romana mai umbla la fel de inoportun prin poemele tale. "Limba romana" aici este de o grandilocventa jalnica, si iti evoca imaginea grotesca a lui Paunescu, Nichita si Alexei Mateevici facand poezie in trei.
Pe de alta parte, un rauvoitor ar putea vedea in fentarea limbii romane si in amanarea implinirii maternitatii o lupta a motivelor destul de curenta in zilele noastre: cea dintre cariera (in cazul de fata cea de poetesa) si viata de familie/progenitura. Ca si cum, unui barbat dornic sa aiba copii cu tine, i-ai spune: sa mai asteptam, draga, sa ne facem un rost in limba romana.
Inca o data, faza cu fentarea limbii romane, ar trebui, dupa parerea mea proasta, sa fie scoasa, ea picand ca nuca in perete dupa dimenisunea universala a versurilor prealabile. E ca si cum Hamlet ar spune dupa monolog ca s-ar sinucide, dar vrea sa mai fenteze putin engleza.
Ultimele patru versuri nu le-am inteles de tot ca sa zic asa, daca ai vrea sa ma ajuti putin, ti-as fi recunoscator. Eu nu am o minte asa de profunda ca a lui Bobadil care patrunde dincolo de aparente, in zona noumenala si intretine cu esentele un contact direct si un raport intim. Eu judec mai greu, mie imi trebuie un comentator al comentariilor lui Bobadil, de pilda cel de aici, care m-a facut de cateva ori sa-mi scap ochii peste cap.
Titlul e doar asa, la basca?

 =  sau daneza
Horia Patrascu
[29.Apr.06 06:19]
sau daneza

 =  parere
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
primele 3 strofe sunt ireprosabile, acestea singure fac de fapt poezia, chiar imi plac foarte mult ca idee si reprezentare. Apoi se observa o scadere, aparitia buricului, care este banala, puteai salva cu o mare, o corabie-scheletul arcei- ceva invocand palimpsestul biblic si combinand stralucit si fascinant travaliul lui Noe cu al femeii, o paralela interesanta si filozofica, dar asta depinde de imaginatia fiecaruia. Eu ma aman este o expresie deosebit de pretentioasa si mai putin poetica, puteai face o paralela..eu aman strigatul...ghici al cui..sfidand legile firii. Bineinteles viziunea este diferita, tu mergi pe logica contextuala progresiva nestiind din start unde vrei sa ajungi. Eu plusez pe primele strofe...in rest la aprecierea fiecaruia cum doreste.

 =  frumoasa adormi
Alina Livia Lazăr
[10.Dec.18 14:27]
Florina,

Mi-a oferit surâs interpretarea ta. Și m-am bucurat că îmi mai lasă și mie semn o femeie. Nici nu știi ce mult m-am bucurat. Mulțumesc.

Andu, clar premoniție. Evident, neterminată și ea. Amânată,d e fapt :)

Domnule Luther, interesantă abordare - la care, sincer, o să reflectez. Și, vă rog, spuneți-mi simplu, Li. Nu sunt nici doamnă, nici mironosiță, nici măcar poetă nu cred că sunt. :)

Emil Felician Bodea, și momentele publicitare sunt importante: nu putem viziona Titanicul fără ele. Mersi, deci.

Horia, la mine nu e nimic așa, "la bască". Nu renunț la acel vers. Dar mulțumesc pentru argumentație. Pe mine nu m-a convins.

Caragea, acum vii în chip de King?! E mereu o reală plăcere. Să vedem: îmi sugerezi să înlocuiesc "buricul" cu "o mare", "corabie", "scheletul arcei" pentru că - în opinia ta - aceste ultime expresii ar fi mai puțin banale: te rog să înțelegi că una este să îmi spui ce crezi că scârțâie, ce nu îți place, etc., și cu totul alta e să îmi dai astfel de sugestii de care nu mă pot lipi, pur și simplu pentru că suntem și oameni diferiți și mânuim în chip diferit cuvântul. Mai mult decât atât: mă înveți și cum să gândesc, sugerându-mi să invoc "palimpsestul biblic" și alte paralele pe care, zău că nu înțeleg de ce le-aș face, dim moment ce nu asta vrui să exprim. Oricum, promit că mă voi informa asupra "logicii contextuale progresive" despre care zici că o folosesc.

Ah, și încă ceva. Ai zis: "neștiind din start unde vrei să ajungi". Caragea, crede-mă, nu numai că știu mereu din start unde vreau să ajung, dar știu și că VOI AJUNGE CU SIGURANȚÃ!


Mulțumesc.

li
 =  Bun
Negru Vladimir
[29.Apr.06 14:46]
Text foarte bun... asa se intampla cand stii sa mai tai din versuri... mi-a placut foarte mult... una dintre poetesele mele preferate... era sa zic preotese :)

 =  chinina
felix nicolau
[29.Apr.06 20:15]
fain titlul - daca tu l-ai gasit, trebuie sa te fai titlolog. Nu are legatura cu poezia propriu-zisa, care tine mai mult de l'enfant divin, a lui Bruckner. Tonul e cam teribilist-adolescentin, dar sunt imagini bune si repezi.

p.s. - la tine imi place sa comm, ca nu te bosumfli. Sau doar te faci?

 =  mi-am găsit al doilea job :)
Alina Livia Lazăr
[29.Apr.06 20:33]

Miru, ce îți venii cu preotesele?!Par eu dusă la biserică des? Semnul tău pozitiv mă și responsabilizează mult.

Felix, eu am găsit titlul. TITLOLOAGÃ mă fac. Chiar am participat și aici, în atelier, la sugestii de titlu date colegilor mei și tare le-a plăcut. :)
Altfel, nu îmi permit să mă bosumflu. Mai ales când simt iz de judecată dreaptă.


Mulțumesc,
li

 =  pese pentru felix că mă luai cu vorba și uitai
Alina Livia Lazăr
[29.Apr.06 20:39]

... ton teribilist-adolescentin?!

și, presupunând că așa ar fi, ți-e ciudă ?!

:)

 =  viermele vremii viermuieste in noi
felix nicolau
[29.Apr.06 20:49]
mi-e ciuda, ca, iaca, sunt tot mai mos si vremea trece si nu mai asimilez calciu.

 =  fericitule de felix nicolauând,
Alina Livia Lazăr
[29.Apr.06 20:53]


tu chiar ții minte toate versurile (mele) (că de ele e vorba acum)?!

 =  In sfarsit, faci comm-uri stil upper-cut
felix nicolau
[29.Apr.06 21:15]
da, Alina, de asta imbatranesc si devin autist, din cauza memoriei. Ai dreptate (nu chiar total) cu protestul la Milka, dar ma bucur cand se incheaga ceva fara violenta demonstrativa si fara sirop.

 =  în sfârșit,
Alina Livia Lazăr
[29.Apr.06 21:25]

am înțeles ce vrei de la mine, Felix ! :)

(kumite)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !